Vroegboekkorting: Boek vóór 1 maart 2023 een reis uit onze reisgids en ontvang €5,00 korting per dag per persoon (zolang de reis duurt).

  • 100 jaar ervaring
  • Geld-terug-garantie
  • SGR & ANVR zekerheid
  • De mooiste busreizen

Home » Rolstoelvriendelijke bussen

Rolstoelvriendelijke bussen

Wanneer je een dagje uit wilt als rolstoelgebruiker is dat vaak een iets grotere uitdaging dan ‘normaal’. Paulusma Reizen begrijpt dit en heeft daarom een aantal bussen in haar ‘vloot’ die geschikt zijn voor rolstoelen. Zo maken wij het een stapje eenvoudiger om als rolstoelgebruiker deel te kunnen aan een groepsuitje.

Touringcars met rolstoellift

Een aantal van onze 20 touringcars zijn voorzien van een rolstoellift. Hierdoor is het mogelijk dat ook mindervalide personen mee met een dagje uit in de bus. De rolstoelvriendelijke touringcars hebben een flexibele stoelopstelling, hierdoor kunnen er bijvoorbeeld stoelen worden verwijderd zodat er ruimte ontstaat voor een rolstoel. Huurt u een bus met minder personen dan het aantal beschikbare stoelen? De stoelen kunnen dan ruimer van elkaar worden opgesteld voor meer beenruimte.

Voorzien van luxe

De touringcars van Paulusma Reizen zijn voorzien van diverse luxe opties. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van o.a. een (invalide)toilet. Ook zijn in diverse van onze bussen een minibar, koelkast, koffie- theeapparaat en zijn alle stoelen voorzien van veiligheidsgordels.

Rolstoelbus huren?

Wilt u een bus huren waarbij rekening moet worden gehouden met mindervalide personen? Bel (0512) 514174 of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij denken graag met u mee.

Verschillende rolstoelbussen

Rolstoelbus de 'Ule'

Rolstoelbus voor 58 personen

De ‘Ule’ (Uil) rolstoelbus is geschikt voor maximaal 58 personen. Deze touringcar is voorzien van een rolstoellift.

Touringcar rolstoelvriendelijk de 'Ljip'

Touringcar met invalidenlift

Deze Vanhool touringcar is geschikt voor maximaal 62 personen. De ‘Ljip’ (Kievit) is echter ook in te zetten als Royal Class met daarbij 44 zitplaatsen. Uitgerust met een rolstoellift en een loopbrug voor mensen die moeilijk ter been zijn.

Rolstoelvriendelijke bus de 'Muzefalk'

Touringcar met lift voor 62 personen

Deze 62-persoons touringcar is voorzien van een lift. Hierdoor is deze uitermate geschikt voor rolstoelgebruikers. Ook deze bus kan worden ingezet met ‘Royal Class’ opstelling en kan dan 44 personen vervoeren.

Bekijk onze reisgids 2023 online

Onze reisgids voor 2023 kunt u gratis bestellen of online bekijken!