Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Zweden met Götakanaal

Zweden met Götakanaal

8 daagse busreis naar Zweden

Onze duurzaamheids-busreis staat in het teken van ontspannen, puur genot en bezinning. Ontdek de stadse groene oasen en de unieke natuur van Zwedenmaak kennis met de elanden en geniet van de pure schoonheid van het Göta kanaal. 

1e dag. Heenreis naar Malmö. Heenreis naar Puttgarden voor de overvaart naar het Deense Rødby. Via de eilanden Lolland, Seeland, langs Kopenhagen en over de Oresundbrug naar Malmö. Hier volgt de eerste overnachting in Hotel Scandic St. Jörgen.

 

 

 

2e dag.Malmö – Karlskrona.  Na het ontbijt leert u de Zuid-Zweedse metropool Malmö kennen tijdens een stadsrondleiding. Groots aangelegen parken tonen, naast de stadskern haar historische bouwwerken uit de 16e eeuw, als ook het hoogste bouwwerk van Zweden, de Turning Torso, de hoofdattractie. Langs de Zweedse Zuidkust belanden we in Ystad. Deze kleine stad kreeg grote bekendheid door Henning Mankells Krimi “commissaris Wallander”. Via Kaseberga met de uit de steentijd stammende “Ales Stenar”,  de Stonehenge van Zweden, bereiken we in de namiddag Karlskrona voor twee overnachtingen in het First Hotel Statt.

Dag 3: Eiland Öland
Vandaag rijdt u via Kalmar en de voormalige langste autobrug van Europa naar dit fantastische eiland Öland met haar onvergetelijke planten- en bloemenpracht. U heeft de mogelijkheid om de kasteeltuinen van het zomerverblijf van het Zweedse Koningshuis, kasteel Solliden en het hoofddorp Borgholm te bezoeken.

Öland

Dag 4: Karlskorna – Astrid Lindgren – Linköping
Door de regio Smaland en het glasrijk komt u aan in de plaats Vimmerby. Deze plaats staat in het teken van de schrijfster Astrid Lindgren. Bekende boeken zijn de verhalen over Pippi Langkous. In de Astrid-Lindgren-Nas kunt u veel ervaren over het leven en het werk van de schrijfster. Door naar Linköping voor de volgende overnachting in Hotel Scandic Frimurarehotellet .

Dag 5: Linköping – omgeving Stockholm
Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid voor een 3-uur durende rondvaart op het legendarische Göta kanaal. Daarbij passeert u de mooiste delen van het kanaal. Aansluitend rijden we door naar de omgeving van Stockholm voor de komende twee overnachtingen in hotel Quality Park Södertälje.

Dag 6: Stockholm
We beginnen vandaag met een stadsrondleiding door de hoofdstad van Zweden. De binnenstad Gamla Stan, het koninklijke kasteel en het stadhuis zijn maar een paar van de talrijke bezienswaardigheden, die u zult zien. Daarna vrije tijd.

 

Dag 7: Stockholm – Göteborg – Veerboot
U verlaat de omgeving van Stockholm en belandt bij het Vätternmeer, het op 2 na grootste meer van Zweden. Een tussenstop in het plaatsje Gränna is zeker de moeite waard. Hier bevinden zich de bekende zuurstokken. Mogelijkheid tot bezichtiging (gratis) voordat we verder gaan naar Göteborg, voor de overvaart met Stena Line naar Kiel. Afvaart om 18.45u. Overnachting aan boord.

Dag 8: Kiel – terugreis
Na het ontbijt aan boord en de ontscheping tegen 09.15u. In Kiel beginnen we aan de terugreis.

Prijs is inclusief:

 • Veerboot heenreis Puttgarden-Rodby
 • Oersundbrug naar Mälmo
 • 1x overnachting, ontbijtbuffet/diner  Mälmo
 • 2x overnachting, ontbijtbuffet/diner  Kalrskrona
 • 1x overnachting, ontbijtbuffet/diner  Linköping
 • 2x overnachting, ontbijtbuffet/ diner  Stockholm
 • 1x overnachting , ontbijtbufet/diner aan boord Göteborg -Kiel
 • overnachting in 2 pers.hut met stapelbed
 • Gids in Malmö
 • Gids in Stockholm
 • Rondvaart  Götakanaal
 • Comfort class touringcar

Toeslag 1 pers.kamer/hut € 240,00

Toeslag binnenhut met bedden naast elkaar  € 15,00 p.p.
Toeslag buitenhut met bedden naast elkaar   € 23,00 p.p.

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!