Boek deze busreis

Deze busreis: € 582,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Zwarte Woud – Duitsland

Zwarte Woud – Duitsland

7 daagse busreis naar het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud in Zuid-Duitsland is het hoogste middelgebergte van Duitsland. Met z’n boeiende landschap van uitgestrekte zwarte donkere bossen  (Schwarzwald), bergweiden, imposante watervallen, fleurige stadjes en dorpen en typisch gebouwde boerderijen (Schwarzwald-häuser) heeft deze streek een geheel eigen bekoring. Ook de klederdracht, vooral in kleine dorpen nog gedragen, draagt het hare bij tot de aantrekkelijkheid van dit gebied. En dan nog maar te zwijgen over de bekende koekoeksklokken, de vakwerkhuizen en de Schwarzwaldertaart.

 

1e dag. Vanaf uw opstapplaats rijden we via Zevenaar, Keulen en Karlsruhe naar ons hotel.  ‘s Avonds dineren we in het hotel.

Dagtocht A. Titisee en Triberg. Een prachtige tocht die na het ontbijt begint. We rijden eerst naar de watervallen van Triberg. In zeven stappen stort het water van de Gutach met veel geweld maar liefst 163 meter naar beneden. Daarmee is het de hoogste waterval van Duitsland. Vervolgens rijden we naar de Titisee, één van de bekendste meren van het Zwarte Woud. In het dorpje kunt u op een terrasje genieten, maar de liefhebbers kunnen ook een heerlijk boottochtje maken (niet inbegrepen, ca. € 7,50 p.p.).

Dagtocht B. De Vogezen. Na het ontbijt vertrekken we naar Frankrijk om een bezoek te brengen aan het kasteel van Haut Koenigsbourg, één van de drukst bezochte monumenten van Frankrijk. Dit middeleeuwse kasteel torent hoog boven de laagvlakte van de Rijn uit. Vanaf de torens heeft u een schitterend uitzicht over de Rijnvallei, Vogezen en het Zwarte Woud. Bij helder weer kunt u zelfs de Alpen zien! In de middag rijden we via een deel van de Route des Vins, ofwel de wijnroute, richting Colmar. De route biedt typische prentkaartaanzichten en slingert zich een weg door wijngebieden en dorpen. Colmar is de bekendste stad van de Vogezen. In de mooie oude binnenstad staan vele historische vakwerkhuizen. Aan de andere kant van de stad ligt ‘Klein Venetië’ met het riviertje Lauch.

Dagtocht C. Schaffhaussen. De ochtend is aan de sfeervolle Zwitserse stad Schaffhaussen. De huizen in de stad hebben fraaie erkers en kleurrijke gevels. In de kleine steegjes van de stad kunt u heerlijk winkelen of ontspannend rondslenteren. Nabij Schaffhausen bewonderen we het magnifieke schouwspel van de grootste waterval van Europa.

Dagtocht D. Gutach en Wolfach. Midden in het Zwarte Woud ligt Gutach. Hier vindt u een bijzonder openluchtmuseum waar u vele Duitse boerderijen kunt bezichtigen (niet inbegrepen, ca. € 9,- p.p.). Een ander traditierijk dorp vol vakwerkhuizen is Wolfach. In de bekende glasfabriek, Dorotheenhütte, wordt het oude ambacht van glasblazen uitgeoefend. Voor de ogen van de bezoekers wordt glas geblazen, gesneden en gegraveerd (ca. € 5,- p.p.). Misschien vindt u wel een leuk souvenir voor thuis. Het centrum van Wolfach is een gezellige ontmoetingsplaats met terrasjes, winkels en restaurants.

Dagtocht E. Bloemeneiland Mainau. Een prachtige tocht naar het subtropisch eiland Mainau in het Bodenmeer. Via Meersburg en Konstanz rijden we naar Mainau. Het eiland is wereldberoemd vanwege zijn prachtig aangelegde parken. U waant zich in Zuid-Spanje als u daar de bananen, citroenen en sinaasappelen ziet groeien. In het midden van het eiland vindt u een in Italiaanse stijl aangelegde tuin met rozen en exotische planten. Ook Kinderland is de moeite waard, met grote beelden gebouwd uit bloemen en planten. Via een leuke route terug naar het hotel. (entree Mainau niet inbegrepen, ca. € 17,- p.p.).

7e dag. Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland. We besluiten deze reis  met een afscheidsdiner.

 

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • welkomstdrankje
 • 6x overnachting met ontbijtbuffet
 • 6x diner in het hotel
 • kamers met douche/wc
 • alle dagtochten (excl. entreegelden)
 • live muziek
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer € 65,00

 

Overnachtingen in Hotel Zum Hirschen  gelegen in het mooie Simonswälder Tal. Het hotel heeft een lift. Alle kamers met comfort.

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!