Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Wintersfeerreis Oostenrijk en Zwitserland

Wintersfeerreis Oostenrijk en Zwitserland

6 daagse reis naar het  Vorarlgebergte Oostenrijk met een schitterende treinreis in Zwitserland.

Een prachtige wintersfeer reis met een uitstekende verzorging maakt deze reis tot een aanrader.

 

Globaal programma (programma per dag kan wijzigen)

1e dag  ’s Morgens vroeg vertrekken we uit diverse opstapplaatsen in het Noorden en rijden via een koffie-, lunch- en theestop naar ons hotel in Feldkirch, gelegen in het Oostenrijkse Vorarlgebergte. ’s Avonds dineren in het restaurant van het hotel.

2e dag Na het ontbijtbuffet vertrek voor en prachtige tocht door het Zwitserse Appenzeller landschap. Met uitzichten op de bergtoppen van Säntis en Hohe Kasten rijden we naar Heiden  nabij de Bodensee waar zich het Henry Dunant Museum bevindt. Een museum  om de herinnering en nalatenschap van Henry Dunant, de oprichter van de Rode Kruisbeweging, te behouden die in 1910 in Heiden stierf, na de allereerste Nobelprijs voor de Vrede te hebben ontvangen.  Daarna bezoek aan de Textiel hoofdstad van Zwitserland,  St. Gallen. De oude vakwerkhuizen verraden de goede tijden die de stad eens verwierf.  Ook is het grote klooster een vermelding waard. Hierna rijden we terug naar ons hotel.

St Gallen

 

3e dag Na een heerlijk ontbijt brengen we een bezoek aan het  besneeuwde Bregenzerwald. In Schöppenau maken we een romantische paardensleetocht door een prachtig landschap. Hierna bezoek aan Schwarzenberg met haar beschermd dorpsgezicht  en kunt u een bezoek brengen aan de Pfarrkirche met werken van de kunstschilderes Angelika Kaufmann. Via een prachtige route  via Bödele (met uitzicht op de Bodensee) komen we in Dornbirn aan voor een vrij bezoek. Hierna terug naar ons hotel.

4e dag  Vandaag maken we één van de beroemdste treinreizen in de winter en wel met de Glacier Express. ’s Morgens rijden we via de Walensee en  Zurichsee naar Althof waar het bekende verhaal van de vrijheidsheld Wilhelm Tell afspeelde. In Andermatt stappen we in de Panoramawagon van de Glacier Express om te kunnen genieten van de twee en een halfuur durende treinreis met onvergetelijke landschappelijke  indrukken. Via de Oberalpass en de Rheinschlucht komen we in Chur aan waar ons de touringcar u weer  terug brengt naar ons hotel. ’s Avonds dineren in het hotel.

 

5e dag Vandaag bezoeken we het idyllische  Brandnertal met zijn oude boerderij. Met een kabelbaan bereiken we Berghut vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de besneeuwde wereld.  Na de vrije lunchpauze in en rond de berghut  gaan wij weer met de bergbaan naar beneden. ’s Middags bezoek aan het middeleeuwse Feldkirch.  ’s Avonds dineren in het hotel.

6e dag Na een vroeg ontbijt vertrek uit het Vorarlgebergte en via enkele stops terug naar Nederland waar u terug wordt gebracht naar de opstapplaatsen.

De prijs is inclusief:

 • 5x overnachtingen met ontbijtbuffet
 • 5x 4 gangen menu
 • treinreis met de Glacier Express 2e klasse Panoramawagen van Andermat naar Chur
 • paardenslee tocht
 • entree museum Henri Durant
 • Bergbaan retour Brandnertal
 • stadswandeling Feldkirch
 • welkomstdrankje  Winterpunch
 • elke avond vertier in het hotel
 • Oostenrijkse souvenier bij vertrek

toeslag  1 PK 115,-

 

****Hotel Weisses Kreuz Feldklrch Een uitstekend viersterren hotel gelegen op 5 min. rijden van het centrum van Feldkirch. Een hotel met lift, bar, sauna en restaurant.

In het hotel is elke avond een programma.

opstapplaatsen: Groningen-Hoogkerk-Leek-Drachten-Heerenveen-Wolvega-Meppel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!