Wales rondreis

Een apart stukje Groot-Brittannië. Laat u verrassen door de gastvrijheid en vriende- lijkheid van de Welsh, alsmede de afwisseling van cultuur en natuur, zoals u dat in Groot-Brittannië mag verwachten.
1e dag. Heenreis Rotterdam, inscheping naar Hull. Begin van de avond vertrekt de veerboot voor de overtocht naar Hull, overnachting aan boord. Aan boord kríjgt u een lekker dinerbuffet in het restaurant.
Dag 2: Harwich – Bristol. Na het ontbijt aan boord bereikt het schip in de vroege morgen de haven van Harwich. Na ontscheping rijden we in westelijke richting langs Londen naar Oxford, de oudste en meest traditionele universiteitsstad van Engeland. Oxford wacht op u met talrijke bezienswaardigheden. Karakteristiek zijn voor al de 40 colleges, waar vele bekende persoonlijkheden gestudeerd hebben. Vergeet u vooral niet om een bezoek te brengen aan het Trinity College, Bodleian Library, Sheldonian Theatre en de Bridge of Sighs (in overleg met gids, excl. Entreegelden).  Aansluitend rijden we in westelijke richting naar Bristol voor overnachting.

Dag 3: Bristol – Cardiff. Vandaag beginnen we met een bezichtiging van het beroemde kuuroord Bath. Hier vindt u allemaal cultuur en telt de complete stad tot UNESCO cultuurerfgoed. Tijdens een rondleiding ontdekt u de prachtige in Regency stijl gebouwde stad met haar bijna gouden glans uit de honingkleurige zandstenen gebouwde gebouwen.  Hier zult u ook de Romeinse Baden bezichtigen, waarin nog steeds, zoals vroeger, de heilige bron giet.  Aansluitend gaan we naar de hoofdstad van Wales,  Cardiff.  De jongste stad van Europa is een kosmopolische  stad, die u tijdens een rondleiding beter leert kennen. Deze stad heeft een grote hoeveelheid imposante historische bouwwerken, maar ook prachtige parken en tuinen. Midden in de stad bevindt zich Cardiff Castle. Oorspronkelijk was dit bouwwerk een romeins Fort, tegenwoordig een verzameling van gebouwen uit verschillende tijdperken.  Beklim de Normandische berg begraafplaats uit de 12e eeuw en geniet van het prachtige uitzicht. Overnachting in Cardiff.

Dag 4: Cardiff – Aberystwyth. Het zuiden van Wales is bekend vanwege zijn adembenemende landschap. In Brecon Beacon Nationaalpark wachten u de bergketens, beboste kloven en gemoedelijke dorpjes. Het park strekt zich uit van de Grens van Engeland tot bijna Swansea.  Bezoekt u ook Aberglasney tuinen uit de 15e eeuw met zes verschillende tuinen. Aansluitend rijdt u naar Aberaenon. Een wandeling door de stijlvolle stad uit het Georgische  tijdperk is een waar genoegen. We rijden door naar de levendige universiteitsstad Aberystwyth. Overnachting in Aberystwyth

Dag 5: Aberystwyth – Caernarfon. Vandaag zult u het grootste Nationale park van Wales, het Snowdonia National Park, ontdekken. Direct bij het Nationaalpark bevindt zich het unieke, in Italiaanse stijl gebouwde fantasiedorp Portmeirion. Het betovert u met zijn zuidelijke flair. Dit mediterrane dorp bestaat uit meer dan 50 architectonische gebouwen van Oriëntaals tot Gotisch.  Uit reeds voorhanden zijnde kleine gebouwen en meerdere nieuwbouwen schiep de architect in de loop van de volgende jaren dit Kunstdorp. Zuilen, bogen, balkons en decoratieve elementen geven de huizen zuidelijke flair. Een onvergetelijke belevenis is zeker de route door het hart van zuidelijk Snowdonia, met de historische smalspoor baan van de haven van Porthmadog naar Blaenau Ffestiniog (in overleg met chauffeur, excl. € 18,00 p.p.). Overnachting in Caernarfon.

Dag 6: Caernarfon. In Caernarfon Castle werd Prins Charles in 1969 gekroond tot Prince of Wales. Bij een rondleiding ontdekt u deze massieve en imposante vesting. Aan de kust van Noord-Wales ziet u het tuinenparadijs Bodnant Garden. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over Snowdonia. Bodnant laat met haar omvangrijke kleurenpracht de harten van plantenliefhebbers sneller slaan. Na deze belevenis gaan we terug naar het hotel voor overnachting.

Dag 7: Caernarfon/Nordwales – Hull. Vandaag verlaat u Wales en maken op weg naar Hull een stop in het mooie stadje York. De “eeuwige stad” is beroemd vanwege haar historische gebouwen. Een rondleiding is zoals een wandeling door de levendige middeleeuwen en de bekende University of York is zeker  een blik waard. Het meest fascinerende bouwwerk is het Munster.  Na een bouwtijd van 250 jaar werd het in  1472opgeleverd. Tot vandaag de dag trekt het dagelijks honderden toeristen uit de hele wereld aan. Door naar de veerhaven van Hull voor de overvaart naar Rotterdam.

Dag 8: Aankomst Rotterdam – terugreis. Na het ontbijt komt het schip aan in Rotterdam en volgt de ontscheping. Hiernaar terugreis naar het Noorden, waar we de reis afsluiten met een afscheidsdiner. Hierna wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

 

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar • oversteek Rotterdam/Hul
 • oversteek Harwich-Hoek van Holland
 • overnachting in 2 persoons cabines met douche en wc
 • ontbijt en diner aan boord
 • 5x overnachting in de goede middenklasse hotels, alle kamers voorzien van douche en wc
 • entree Bodnant garden
 • entree Caernarfon kasteel • entree Portmeirion kasteel • entree Aberglasney garden • gids in York
 • gids in Bath
 • gids in Cardiff
 • treinrit Porthmadog-Blaenau Festiniog
 • entree Wndsor kasteel
 • afscheidsdiner

• toeslag 1 pers. kamer/hut € 295,00

Boek deze busreis

Busreis vanaf: € 1.123,00
Bekijk beschikbaarheid
reis per luxe touringcar
veerboot van Hoek van Holland naar Harwich
veerboot van Hull naar Rotterdam
5x hotel overnachting op basis van half pension (Engels ontbijt)
2x diner aan boord
Gidsen in Oxford, Cardiff,en York
entree Aberglasney gardens
entree Portmeirion
entree Caernarfon castle
afscheidsdiner