Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Wales rondreis

Wales rondreis

Een apart stukje Groot-Brittannië. Laat u verrassen door de gastvrijheid en vriende- lijkheid van de Welsh, alsmede de afwisseling van cultuur en natuur, zoals u dat in Groot-Brittannië mag verwachten.
Wales Snowdonia landschap
1e dag. Heenreis Rotterdam, inscheping naar Hull. Begin van de avond vertrekt de veerboot voor de overtocht naar Hull, overnachting aan boord. Aan boord kríjgt u een lekker dinerbuffet in het restaurant.

2e dag. Hull-Caernarfon.  Op de weg naar Wales maken we een tussenstop in het mooie stadje York. De ‘eeuwige stad’ is beroemd vanwege zijn historische gebouwen. Een stadstour is als een wandeling door de levendige middeleeuwen, de bekende univer- siteit van York is zeker een kijkje waard. Het meest fascinerende gebouw in York is het Münster. Na een bouwtijd van 250 jaar werd het in 1472 opgeleverd. Tot vandaag de dag trekt het dagelijks honderden toeristen uit de hele wereld. Het Yorker Münster is beroemd door zijn ramen. Het zo genaamde “Five Sisters Window” bestaat uit 5 lancet vensters, die allemaal bijna 17 meter hoog en anderhalve meter breed zijn. Daarmee zijn ze de grootste kerkvensters van Groot Brittanië. Wij maken een stop in het mooie stadje Chester. Beleef de mooie middel- eeuwse binnenstad met haar stadsmuur, de kathedraal en de Chester Rows met zijn rijk ver- sierde fassaden. Daarna bereiken we ons over- nachtingshotel voor de komende 2 nachten: hotel Celtic Royal in Caernarfon.

 

3e dag. Caernarfon. Het Caernarfon kasteel is wereldwijd een begrip sinds 1969, toen hier de kroning van Prins Charles tot Prins van Wales plaats vond. En u mag tussen deze heilige muren wandelen. Misschien bent u verbaasd over de bouwstijl tijdens uw rondwandeling maar vergeet u daarbij niet: het kasteel welke roem en macht weerspie- geld, stelt tegelijkertijd een ‘droomkasteel’ uit Keltische mythen en legendes voor, een interes- sante combinatie. Vervolgens ziet u aan de Noord Wales Kust een pracht decor: Bodnant Garden, boven de rivier Conwy met een gewel- dig uitzicht over Snowdonia. Bodnant laat de harten van plantenliefhebbers sneller kloppen en in de bloeitijd is de kleurenpracht eenvoudig- weg overweldigend, in het bijzonder bij de rododendrons, magnolia’s en de camelia’s. Na deze unieke tuinbelevenis rijden we terug naar het hotel.

4e dag. Caernarfon-Aberystwyth. Na het Welshe ontbijt in het hotel kunt u met de trein van Porthmadog naar Blaenau Festinlig rij- den. De trein gaat door Wales Caernarfoneen deel van het Nationaal park Snowdonia, u kunt onderweg heerlijk genieten van het gedeeltelijke spectacu- laire landschap met diepe bossen, bergmeren, venen en rivièrarmen. Aan de rand van het Nationaal park bevindt zich Portmeirion, een fantasiedorp, welke in Italiaanse stijl, tussen 1925 en 1972 door Sir Clough Williams-Ellis gebouwd werd. Het mediterrane dorp bestaat uit meer dan 50 architectonisch uiterst verschil- lende gebouwen van oriëntaals tot gotisch. Uit reeds bestaande, kleinere gebouwen en meerdere nieuwbouwwerken schiep de architect in de loop van de volgende tien jaren dit kunstdorp. Hij bediende zich groots uit voorbeelden van de kunstgeschiedenis: zuilen, bogen, bal- kons en verschillende decoratieve elementen geven de huizen een zuidelijke flair, lopend door winkelstraatjes en over kleine trappen komt men op de uit kinderkopjes bestaande straten naar steeds weer nieuwe uitzichten, klei- ne bronnen en dromerige hoekjes. Het sprook- jesdorp is zo betoverend gebouwd dat het zeker de moeite waard is voor een dagexcursie. ln de namiddag bereiken we de levendige stad Aberystwyth. Overnachting in Park Lodge Hotel in Aberystwyth.

5e dag. Aberystwyth-Newport. Na het ontbijt in hotel rijden we in zuidelijke richting naar Aberaeron. Een wandeling door deze stijlvolle stad uit Georgisch tijdperk is een zuiver genoegen. We rijden door het Nationaal Park, via Brecon naar Aberglasney. Het park strekt zich van de grens van Engeland uit tot bijna aan Swansea. Bergketens, zandsteenbergen, beboste kloven en gemoedelijke dorpjes tonen de rijkdom van het Waalse landschap. Bezichtigt u ook Aberglasney Gardens uit de 15e eeuw. Het park werd kort geleden gerestau- reerd en in 6 verschillende thema’s ingedeeld. De Kruisgang tuin in Tudorstijl is met de bizarre naam “Ninfarium” een ware blikvanger. Het zui- den van Wales is door zijn adembenemende landschapen zijn fantastische Panorama,s bekend. Overnachting in Hilton Newport hotel in Newport.

Wales Portmeirion

6e dag. Newport-Bristol-Filton. Vandaag verkend u de Welshe hoofdstad Cardiff. De jongste stad van Europa is een kos- mopolitische stad, die u zeker bij een rondlei- ding moet leren kennen. Zij heeft een grote hoeveelheid aan imposante historische bouw- werken, maar ook mooie parken en tuinen. Midden in de stad bevindt zich het Cardiff kasteel. Oorspronkelijk was het bouwwerk een Romaans fort, vandaag de dag is het een verza- meling van gebouwen uit verschillende tijdper- ken. Laatste aanvulling was van de markies van Bute, één van de rijkste mannen ter wereld, die Cardiff kasteel in de pseudo gotische stijl veran- derde. Klautert u op de Noormannen berg uit de 12e eeuw, boven op de berg heeft u een prachtig uitzicht. Aansluitend rijden we langs Newport naar de beroemde kuur stad Bath. Hier is alles pure cultuur en zo telt UNESCO de com- plete stad Bath als cultuurerfgoed van de mens- heid. Bij een stadsrondleiding ontdekt u de prachtige in régence stijl gevormde stad met een bijna gouden glans uit de honingkleurige met zandsteen gebouwde gebouwen. Overnachting in Holiday Inn Bristol Filton hotel.

7e dag. Bristol-Filton-Harwich-Hoek van Holland. ‘s Morgens rijden we verder naar Windsor, idyl- lisch gelegen aan de zuidoever van de Theems. Het stadje heeft zich in de loop van de eeuwen om de Burcht heen uitgebreid. Georgische hui- zen en gemoedelijke shops, waarvan de voor- kanten in typische Britse stijl het welbehagen uitstralen, nodigen uit tot een wandeling door de straten. Verzuimt u niet een bezoek aan Windsor Castle te maken! Voor een rondleiding door het kasteel kunt u ruim de tijd nemen. Windsor kasteel geldt sinds de regentschap van koningin Victoria, als thuis- basis van de Britse Monarchie en is één van de mooiste koninklijke residenties van de wereld. Misschien beleeft u zelfs de typische Engelse en zeer indrukwekkende wisseling van de wacht bij het kasteel. Tegen de avond rijden we naar de veerhaven van Harwich, waar de boot van Stena Line tegen 23.15u. afvaart met koers naar Nederland. Op het schip krijgt u een diner. Overnachting aan boord.

8e dag. Hoek van Holland, thuisreis. Nog een ontbijt aan boord en dan bereiken we in de vroege morgen Nederland. Met vele herin- neringen in uw bagage komen we terug in ons eigen land.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar • oversteek Rotterdam/Hul
 • oversteek Harwich-Hoek van Holland
 • overnachting in 2 persoons cabines met douche en wc
 • ontbijt en diner aan boord
 • 5x overnachting in de goede middenklasse hotels, alle kamers voorzien van douche en wc
 • entree Bodnant garden
 • entree Caernarfon kasteel • entree Portmeirion kasteel • entree Aberglasney garden • gids in York
 • gids in Bath
 • gids in Cardiff
 • treinrit Porthmadog-Blaenau Festiniog
 • entree Wndsor kasteel
 • afscheidsdiner

• toeslag 1 pers. kamer/hut € 245,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!