Boek deze busreis

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
  • 95+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Veenpark Emmer-Compascuum en Tapijtmuseum Genemuiden

Veenpark Emmer-Compascuum en Tapijtmuseum Genemuiden

In het Veenpark in Barger-Compascuum, bij Emmen, komt de Drentse veenhistorie tot leven. Je rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en door een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er elke dag weer aan het werk. U kunt een ritje maken met de veentrein of een vaart met de trekschuit.

veenpark emmer campascuum

Per touringcar wordt u naar het Veenpark gebracht. Bij aankomst in het Veenpark is er een gelegenheid voor koffie met Drentse stoet of gebak. Tussen de middag is er een koffietafel te regelen in het restaurant.

Na de lunch stappen we weer in de bus en brengt onze chauffeur via een mooie route naar Genemuiden. In Genemuiden aangekomen bezoeken we het Tapijtmuseum. Genemuiden is ook de tapijtstad van Nederland.

Bezoek aan Genemuiden

In Genemuiden wordt in een “levend” museum de boeiende geschiedenis over de productie van vloerbedekking verteld en getoond door vrijwilligers!

Het maken van vloerbedekking in Genemuiden begon al vroeg in de 16e eeuw met het weven van biezenmatten als huisvlijt. Vanaf 1920 werden kokos- en sisalmatten gemaakt, eerst handmatig en vanaf 1926 ook in fabrieken op weefmachines.

tapijtmuseum genemuiden

Later volgde de productie van geweven wollen tapijt. Momenteel wordt met tuftmachines kunststof tapijt en kunstgras gemaakt, 750 km, kamerbreed, per week! Het is dan ook vanzelfsprekend dat Genemuiden een museum bezit, waarin de geschiedenis van het maken van biezenmatten en kokosmatten tot het tuften van kunstgras is vastgelegd en wordt getoond.

Na het bezoek aan het Tapijtmuseum gaan we naar het restaurant voor een heerlijk verzorgd 3-gangen diner.

Paulusma Reizen verzorgd de gehele busreis van het Veenpark in Emmen door de nostalgische dorpen naar het Veenpark. Om verder te reizen naar het Tapijtmuseum in Genemuiden en vanuit het Tapijtmuseum af te sluiten met een diner in een restaurant.

Deze busreis is ideaal voor een bedrijfsuitje of als uitstapje met leden van een vereniging. Op zoek naar een volledig verzorgde dagtocht met uw organisaties of bedrijf? Neem vrijblijvend contact op met Paulusma Reizen. Wij denken graag met u mee, ook als u al weet waar u naartoe wilt.

Offerte aanvragen Contact opnemen

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!