Boek deze busreis

Deze busreis: € 598,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Keurmerk Calamiteiten Kiwa
 • 90+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Tuinreis – Zuid-Engeland

Tuinreis – Zuid-Engeland

5-daagse reis Engeland, Reis door de tuin van Engeland, naar Kent.

OOST-ENGELSE TUINEN IN GRAAFSCHAP KENT

Oost-Engelse tuindromen. Laat uw tuindromen waar worden! Ontdek op deze reis het zuidoosten van Engeland met de mooiste plekjes Britse tuinkunst. De graafschap Kent wordt vaak als de poort naar de tuinen van Engeland genoemd. Hier aangekomen stapt u een wereld binnen van een veelvoud aan betoverende tuinen en indrukwekkende kastelen. De tuinen van Kent behoren overigens tot de beroemdste van heel Engeland. Een bijzonder mooi voorbeeld hiervan vindt u op het landgoed Sissinghurst, waar een elegant park met rozen, voorjaars- en groententuinen aangelegd werden. 

Engeland Brighton Paviljon

1e dag. Heenreis Kent. Overtocht met P&O Ferries van Calais naar Dover. Na de ontscheping bezoeken we het meest romantische kasteel van Engeland’: Leeds Castle. Het waterkasteel ligt idyllisch op twee eilanden in een meer. In het midden van 200 hectare heerlijk parklandschap herbergt zich de sinds de 12e eeuw doorlopende bewoonde ruïne, meubelen en schilderijen. Hierna rijden we door naar ons hotel.

2e dag. Excursie Hever Castle – Penshurst Place. U leert vandaag twee betekenisvolle landhuizen kennen. Eerst Hever Castle, een schilderachtig waterkasteel uit de 13e eeuw waar Anne van Boleyn, de tweede vrouw van Hendrik VIII en moeder van Elisabeth I, haar kinderjaren doorbracht. U zult gefascineerd raken door de romantische Tudorburcht en de buitengewone tuinen. Als tweede hoogtepunt staat Penshurst Palace op het programma. Dit middeleeuwse juweel is sinds 1552 zetel van de familie Sidney en heeft door de eeuwen heen het wondervolle karakter van een imposante herenhuis bewaart. Een ander hoogtepunt is de beeldschone tuin . Diner en overnachting in Hotel Holiday lnn.

Engeland hever castle

3e dag. Excursie Rye – Sissinghurst – Biddenden Vineyards. U kunt ‘s ochtends een stop maken in het kleine stadje Rye. Laat u betoveren door de smalle, met kinderkopjes geplaveide straten, de sprookjesachtige Mermaidstreet en de mooie vakwerkhuizen. Als volgende hoogtepunt staat Sissinghurst Castle tuinen op het programma. De geschiedenis van de tuin is onafscheidelijk met het leven van de schrijfster Vita Sackville- West verbonden. Geniet u van de unieke
sfeer en ontdek de beeldschone rozenpracht, zoals de beroemde ‘witte tuin’. Aansluitend leert u het oudste werkende wijnbedrijf van Kent kennen: Biddenden Vineyards. Tijdens een rondleiding ervaart u de vele geheimen van de plaatselijke Kunst van de Kelten en mag u uzelf laten overtuigen van de kwaliteit van ‘goede druppels’ bij een glaasje.

4e dag. Brighton en Sheffield Park Garden.  Een bedwelmende mix van chic, levendig strandleven en een fascinerende geschiedenis wacht u aan het begin van de middag in het welbekende Brighton. U kunt het Royal Pavilion bewonderen, het paleis van Koning Georg IV, of slenteren door de historische straatjes van de stad. In de namiddag brengen we een bezoek aan Sheffi eld Garden. Zijn vier meren, wonderlijk aangelegde paden en een enorm veelvoud aan struiken en bomen verbaast iedere bezoeker. Talrijke, altijd groene, sierbomen zoals ahornen, rododendrons, azalea’s en cipressen bieden een wonderschoon, veelzijdig beeld.

Engeland Wisley garden

5e dag. Kent – Dover – terugreis.  Na het ontbijt nemen we afscheid van het Britse eiland. Met mooie herinneringen gaan we in Dover aan boord voor de overtocht met P&O Ferries naar Calais. Hierna rijden we door naar Nederland voor een afscheidsdiner.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • veerboot Calais – Dover v.v.
 • 4 maal overnachting half pension
 • Engels ontbijt
 • goed middenklasse hotel
 • entree Sissinghurst castle
 • entree Leeds castle en park
 • entree Hever Castle
 • entree Penhurst Palace tuinen
 • entree Royal Pavillion
 • afscheidsdiner in Nederland

• toeslag 1 pers. kamer € 140,- (1 pers.kamers zijn VOL geboekt)

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2019 nu gratis aan. Of bekijk de brochure online!