Boek deze busreis

Deze busreis: € 598,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Tuinreis – Engeland

Tuinreis – Engeland

5-daagse busreis Engeland, Reis door de tuin van Engeland, naar Kent.

OOST-ENGELSE TUINEN IN GRAAFSCHAP KENT

Laat uw tuindromen waar worden! Ontdek op deze busreis het zuidoosten van Engeland met de mooiste plekjes Britse tuinkunst. De graafschap Kent wordt vaak als de poort naar de tuinen van Engeland genoemd. Hier aangekomen stapt u een wereld binnen van een veelvoud aan betoverende tuinen en indrukwekkende kastelen. De tuinen van Kent behoren overigens tot de beroemdste van heel Engeland. Een bijzonder mooi voorbeeld hiervan vindt u op het landgoed Sissinghurst, waar een elegant park met rozen, voorjaars- en groentetuinen aangelegd werden. 

 

1e dag. Heenreis Kent. ’s Morgens  vroeg vertrek. Vanuit diverse opstapplaatsen rijden wij via een koffiestop naar Calais voor de overtocht met P&O Ferries naar Dover. Na de ontscheping rijden we door naar ons hotel Holiday Inn Maidstone Sevenoaks

2e dag. Excursie Hever Castle – Penshurst Place. U leert vandaag twee betekenisvolle landhuizen kennen. Eerst Hever Castle, een schilderachtig waterkasteel uit de 13e eeuw waar Anne van Boleyn, de tweede vrouw van Hendrik VIII en moeder van Elisabeth I, haar kinderjaren doorbracht. U zult gefascineerd raken door de romantische Tudorburcht en de buitengewone tuinen. Als tweede hoogtepunt staat Penshurst Palace op het programma. Dit middeleeuwse juweel is sinds 1552 zetel van de familie Sidney en heeft door de eeuwen heen het wondervolle karakter van een imposante herenhuis bewaart. Een ander hoogtepunt is de beeldschone tuin . Diner en overnachting in ons hotel.

 

3e dag. Excursie Sissinghurst Catle – Leeds Castle.  Als eerste hoogtepunt staat Sissinghurst Castle en tuinen op het programma. De geschiedenis van de tuin is onafscheidelijk met het leven van de schrijfster Vita Sackville- West verbonden. Geniet u van de unieke sfeer en ontdek de beeldschone rozenpracht, zoals de beroemde ‘witte tuin’. Na de middagpauze een vrij bezoek aan Canterbury met de kathedraal. Deze kathedraal is de Moederkerk van de wereldwijde Anglicaanse kerkgemeenschap en zetel van de aartsbisschop van Canterbury. De kathedraal is zowel een heilige plaats als onderdeel van werelderfgoed. Vervolgens wacht het “meest romantische kasteel van Engeland”, Leeds Castle u. Het waterkasteel ligt idyllisch op twee eilanden in een meer. In het midden van 200 ha heerlijk parklandschap herbergt zich de sinds de 12e eeuw doorlopend bewoonde ruïne, meubelen en schilderijen.

4e dag. Brighton en Sheffield Park Garden.  Een bedwelmende mix van chic, levendig strandleven en een fascinerende geschiedenis wacht u aan het begin van de middag in het welbekende Brighton. U kunt het Royal Pavilion bewonderen, het paleis van Koning Georg IV, of slenteren door de historische straatjes van de stad. In de namiddag brengen we een bezoek aan Sheffield Garden. Zijn vier meren, wonderlijk aangelegde paden en een enorm veelvoud aan struiken en bomen, verbaast iedere bezoeker. Talrijke, altijd groene, sierbomen zoals ahornen, rododendrons, azalea’s en cipressen bieden een wonderschoon, veelzijdig beeld.

Penhurst Place

 

5e dag. Kent – Dover – terugreis.  Na het ontbijt nemen we afscheid van het Britse eiland. Met mooie herinneringen gaan we in Dover aan boord voor de overtocht met P&O Ferries naar Calais. Hierna rijden we door naar Nederland voor een afscheidsdiner.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • veerboot Calais – Dover v.v.
 • 4 maal overnachting half pension
 • Engels ontbijt
 • goed middenklasse hotel
 • entree Sissinghurst castle
 • entree Leeds Castle en park
 • entree Hever Castle
 • entree Penhurst Palace tuinen
 • entree Royal Pavillion
 • afscheidsdiner in Nederland

• toeslag 1 pers. kamer € 135,-

Holiday Inn Maidstone Sevenoaks gelegen aan de London Road.

Een prima middenklas hotel met restaurant, lift en zwembad

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!