Vroegboekkorting: Boek vóór 1 maart 2023 een reis uit onze reisgids en ontvang €5,00 korting per dag per persoon (zolang de reis duurt).

Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 100 jaar ervaring
 • Geld-terug-garantie
 • SGR & ANVR zekerheid
 • De mooiste busreizen

Home » Reizen » Meerdaagse reizen » Tuinreizen » Tuinreis Engeland 5 dagen

Tuinreis Engeland 5 dagen

De geluiden van de zee gecombineerd met de zoute lucht van de open zee en de in de wind vliegende meeuwen: beter kan een vakantiedag bijna niet beginnen. Eastbourne aan de Engelse zuidkust is een ideale standplaats, om de omgeving van Sussex en Kent te verkennen. Zelfs voor ervaren bezoekers van Engeland bieden zich tijdens deze reis geheel nieuwe perspectieven en indrukken. Het is de afwisseling die deze reis bijzonder maakt. De zee- en strand coulissen in Eastbourne en Brighton enerzijds, de prachtig aangelegde tuinen van Nymans en Scotney Castle anderzijds. Daarbij waterkastelen, het zachte heuvelachtige landschap in het achterland en de steile krijtrotsen aan de kust; dit allemaal beleeft u op deze nieuwe reis.

1e dag. Vanuit Noord Frankrijk met de veerboot over naar Dover, de witte krijt kliffen zijn al van verre te zien. Diner en overnachting in Eastbourne.

2e dag. Maar 5 km ten westen van Eastborn ligt Beachy Head. Hier vormen zich de “South Downs” aan de kust tot 162 m hoogte, witte krijt kliffen, vanwaar een landtong in de zee steekt. Een rood-witte lichttoren van 43 m hoogte trotseert hier de donkere golven. Aan Beachy Head sluiten De zeven zusters aan. De zeven krijtrotsen vormen een indrukwekkend kliffenpanorama met een adembenemende schoonheid. Verder gaat de route naar de grootste badplaats van Engeland, naar Brighton. Het is een tolerant, vrijzinnige plaats, die veel levenslustige en prominenten aantrekt. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoort het Royal Pavilion. Van buiten een Indische Paleis en van binnen eerder een Chinese uitstraling. Bezoekt u dit unieke gebouw. Nymans Garden ligt ten Noorden van Brighton en is ons doel van deze namiddag. Individueel ingerichte tuinen in verschillende stijlen kunnen hier bezocht worden. Exotische planten van overzee, 150 verschillende rozensoorten, Rododendrons en Azalea’s zorgen voor een kleurrijk en geurende belevenis. Diner en overnachting in Eastborne.

 

3e dag. Vandaag bezoeken we Royal Tunbridge Wells, een kuuroord met ijzerhoudende bronnen. In de 18e eeuw was dit een plaats van aanzien voor fijne Londense gezelschappen voor ontspanning. Wandelt u over de promenade The Pantiles en geniet van de unieke sfeer. Aansluitend reizen we door naar Lamberhurst naar Scotney Castle met zijn prachtige renaissance tuinen. Een hoogtepunt van dit park is de Ruïne van Scotney Old Castle, het middeleeuwse
herenhuis. Het is door een meer en een artistieke tuin omgeven. Een beroemde huurder van Scotney was Margaret Thatcher in de 70er en 80er jaren. Tegen de avond keren we terug naar het hotel aan de kust. Diner en overnachting in Eastbourne.

4e dag. Kent herbergt ook vele mooie waterkastelen, zoals bijvoorbeeld Bodiam Castle. Nabij de rivier Rother ligt deze middeleeuwse burcht, die door brede watergrachten omgeven is. Terwijl de hoeken van het complex met een kwadratische plattegrond en hoge muren ronde torens beslaan, bevindt zich tussen deze elk nog een vierkante toren. Dat maakt Bodiam Castte niet alleen maar een geraffineerde verdedigingscomplex, maar ook tot een mooi heerschappelijk aanzien. Mocht er tijd zijn dan kunt u het bezoek aan Bodiam Castle combineren met een rit met de stoomtrein. In Bodiam zelf is een klein station, waar de stoomtrein stopt. Als alternatief kunnen wij u een bezoek aan Bateman’s aanraden. Tussen het heuvellandschap ligt dit grote zandsteenhuis. Meer dan 30 jaar was dit het thuis van schrijver Rudyard Kipling. Spannend werd de geschiedenis over hem en zijn werk in het huis verteld. Een kleine wandeling door de liefdevol aangelegde tuin voert naar een watermolen, die vandaag de dag nog functioneert. Tegen de avond terug naar Eastbourne.

5e dag. Met onvergetelijke herinneringen gaan we vandaag weer terug naar huis. In Dover volgt de overvaart naar Frankrijk, met een afscheidsdiner in Nederland.

 

Prijs voor deze busreis per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • veerboot Calais-Dover v.v.
 • 4 maal overnachting met halfpension
 • Engels ontbijt
 • goed middenklas hotel met lift
 • kamers met douche/wc
 • entree Nymans Garden
 • entree Scotney Castle en Garden
 • entree Bodiam Castle
 • entree Bateman’s
 • entree Royal Pavilion
 • afscheidsdiner

Overnachtingen in: York House Hotel in Eastbourne

Toeslag 1 pers. kamer € 110,00 (voor deze reis zijn er geen 1 pers.kamers meer beschikbaar)

 

Bekijk onze reisgids 2023 online

Onze reisgids voor 2023 kunt u gratis bestellen of online bekijken!