Boek deze busreis

Deze busreis: € 966,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Toscane & Elba

Toscane & Elba

10 daagse busreis naar Toscane & Elba

Een indrukwekkende busreis naar het sfeervolle Toscane waar u overnacht in het prachtige Hotel Villa San Martino in de Toscaanse heuvels van Riparbella. Vanuit hier beleven we een Toscaanse mix van natuur, pittoreske dorpjes, bijzondere architectuur, rijke cultuur, goede keuken, heerlijke wijnen en een stralende zon.

1e dag. Via diverse opstapplaatsen in het Noorden rijden we naar ons overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland. ’s Avonds dineren in het hotel.

2e dag. Na het ontbijtbuffet vervolgen we onze reis via Oostenrijk en rijden over de Brenner Italië binnen. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel San Martino en worden ontvangen met een welkomstdrankje. ’s Avonds dineren in het hotel.

3e dag. Florence
Na het ontbijt rijden we door de met cipressen begroeide heuvels naar het kloppende hart van Toscane en bovenal kunststad “Florence“. Deze uitgesproken Renaissance stad van Italië werd jarenlang beheerst door de bankiersfamilie Medice, die grote belangstelling hadden voor schilderskunst, beeldhouwwerk, architectuur en literatuur. Met een stadsgids gaan we de stad verkennen en zien o.a. de Franciscaner kerk Santa Maria Croce, de bekende brug Ponte Vecchio en Piazza Pitti met Galleria Palatina. Na de lunch krijgt u vrije tijd om bijvoorbeeld het wereldberoemde museum Uffize te bezoeken. Na ruim oponthoud rijden we terug naar ons hotel.

4e dag. Siena en Chianti wijnstreek
Uiteraard moet je zeker Siena bezocht hebben. In het autovrije centrum bezoeken we met onze gids o.a. Piazza del Campo, één van Europa’s mooiste pleinen in het hart van Siena en de Dom (of Duomo), een kerkelijk pronkstuk van Toscane. ’s Middags bezoeken we een sfeervolle wijnboerderij in de Chianti wijnstreek. Hier kunnen we enkele heerlijke wijnen uit de streek proeven. Vervolgens gaan we weer terug naar ons hotel.

5e dag. Isola d’Elba
Het eiland Elba ligt slechts 10 km van het vaste land en is gemakkelijk bereikbaar met de veerboot. Het eiland is niet alleen bekend doordat Napoleon hier zijn verblijf had, maar ook door haar eigen natuur en beste wijnen. Met een lokale gids maken we een rondrit over het eiland en kunt u genieten van tal van mooie zee vergezichten met glashelder water, prachtige bloemenpracht en pittoreske dorpen. Aan het einde van de dag rijden we terug naar ons hotel.

6e dag. Lucca en Villa Reale di Marlia.
’s Morgens bezoeken we eerst de verrassend mooie stad Lucca, de geboorteplaats van Puccini. Muziek is hier dan ook een deel van het leven. In één van de restaurants ontmoeten we, onder het genot van een kopje espresso of cappuccino, onze gids. In Lucca zien we het Piazza del Mercato, het Amphitheater en Piazza Michele. ’s Middags bezoeken we Villa Reale di Marlia met een betoverende tuin. Terug bij het hotel maken we een olijfolie-proeverij mee.

7e dag. Pisa en wijngaard.
’s Morgens gaan we naar de wereldberoemde scheve toren van Pisa aan het Piazza del Miracli waar ook de Dom van Pisa en doopkerk Baptisterium zijn gelegen. Onze gids zal u zoveel mogelijk laten zien. ;s Middags bezoeken we een wijngaard in de buurt van Montecarlo. Hier kunt u wijnen en Toscaanse producten proeven.

8e dag. San Gimignano en Volterra
’s Morgens rijden we naar Volterra dat op een oorspronkelijke vulkaan is gebouwd. Volterra is bekend van de verwerking van albast en het Piazza del Prior (paleis). ’s Middags bezoeken we San Gimignano. Deze plaats trekt vele toeristen vanwege de bijzondere middeleeuwse architectuur en is vooral bekend van de torens die het silhouet van de stad bepalen. Het oude centrum staat op de lijst van het werelderfgoed UNESCO.

9e dag. We nemen afscheid van ons hotel, Toscane en Italië en rijden via de Brenner en Oostenrijk terug naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

10e dag. We besluiten deze enerverende reis met een afscheidsdiner in Nederland.

Verblijf in Hotel San Martino in Riparbella midden in het groen van het Toscaanse landschap, en de zee in de nabijheid. Hotel met zwembad.
Geen lift aanwezig.

Galleria

Prijs per persoon inclusief:

 • 9x overnachting met halfpension
 • gids Florence
 • chocoladeproeverij
 • gids Siena en chianti-gebied
 • veerboot Piombino – Portoferraio v.v.
 • gids rondrit Elba
 • gids Lucca/Villa Reale
 • entree Villa Reale
 • 1x espresso of cappuccino in Lucca
 • gids Pisa
 • wijnproeverij met lokale hapjes
 • gids in Volterra en San Gimignano
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers.kamer € 145,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!