Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Keurmerk Calamiteiten Kiwa
  • 90+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 6 dagen Tirol Nauders

6 dagen Tirol Nauders

Schitterende busreis naar de Oostenrijkse bergwereld van Tirol met elke dag een excursie met o.a. een panoramatocht door Zwitserland en Italië. Bezoek aan Kaunertaler Gletscher en Samnaun.

1e dag
’s Morgens vroeg vertrekken we uit diverse opstapplaatsen rijden via een koffie-, lunch- en theestop naar ons hotel Kristall in Nauders. ’s Avonds dineren in het hotel.

2e dag
Na het ontbijtbuffet kunt u de omgeving verkennen door middel van  een mooie wandeling te maken in de omgeving van het hotel. ’s Middags maken we een mooie bustocht naar het bekende belastingvrije dorpje Samnaun, gelegen in de bergen tussen Zwitserland en Oostenrijk. Hier krijgt u gelegenheid het stadje te verkennen, een terrasje te pakken of belastingvrij  in te kopen. Dit is de enige ‘dutyfree’ plaats in Zwitserland met exclusieve parfums, bekende dranken en juwelen. Bovendien is Samnaun in de zomers een wandelparadijs. ’s Avonds dineren in het hotel.

3e dag
Vandaag maken we een prachtige bergwereld panoramatocht door het stukje Zwitserlandse Engadin.  Het Engadin, is één van de hoogste bergdalen van de Alpen. Het ligt in het Zwitserse kanton Graubünden en is van het begin tot het eind ruim 80 km lang. Aan het eind van het dal ligt het bekende dorp Sankt Moritz waar we een stop gaan maken om dit mondaine dorp verkennen. Hierna weer in de bus en rijden weer een stuk door de Engadin naar Zernez vanwaar wij door het Zwitserse Nationaal Park rijden naar Mustair op de grens van Italie. Het Zwitserse Nationaal Park werd opgericht in 1914 en is daarmee het oudste park van de Alpen. Het gebied herbergt steenbokken, gemzen, marmotten, sneeuwhazen, hagedissen en een ontelbare variëteit aan vogels in het wild. Terug via de Italiaanse Reschenpas waar we langs het Reschenmeer rijden. Als gevolg van de dam kwam het oorspronkelijke dorp Graun en een groot deel van Reschen onder water staan. Heden ten dage herinnert de boven de oppervlakte uitstekende kerktoren van Alt-Graun, de oude dorpskern van Graun, aan het vroegere dorp. Na de fotostop rijden we terug naar ons hotel. ’s Avonds dineren.

4e dag  Kaunertal
Vandaag maken een prachtige tocht naar de Kaunertaler Gletscher. In dit adembenemende berglandschap is het niet vreemd dat de steenbok zich hier thuis voelt. We maken een schitterende tocht langs de 26 km lange gletsjer, Panoramastraße, één van de mooiste routes in de Alpen! Tijdens de middagpauze krijgt u in het Gasthaus een ‘Jause’ geserveerd (lunch). Na ruim oponthoud rijdt de chauffeur weer via de Hoogalpinweg terug naar ons hotel. ’s Avonds dineren in het hotel.

5e dag
Vandaag bezoeken we de Italiaanse bloemenstad Merano. De stad ligt in het hart van Zuid-Tirol, aan de zuidkant van de Alpen. Voor mensen uit het noorden is de regio de poort naar het zuiden, voor mensen uit het zuiden de poort naar het noorden. Het hele jaar door heerst er een mild klimaat. Dit is een stad met een rijke historie die teruggaat tot in de Romeinse tijd. Via een mooie bijzondere streek met vele boom- en wijngaarden rijden we via de Reschenpas terug naar Nauders.

6e dag
‘s Morgen na een vroeg ontbijt vertrek voor de terugreis. Via enkele stops in Duitsland brengen we u weer terug naar de opstapplaatsen.

Inclusief:
– 5 x overnachting met ontbijtbuffet
– 5x diner in het hotel
– 1x Jause (lunch) tijdens bezoek aan het Kaunertal
– bus excursies

Toeslag 1-persoonskamer € 45,-

***Hotel Kristall Nauders is een prima hotel gelegen in het bergdorp Nauders
Hotel met lift, sauna en restaurant en op loopafstand van het dorp Nauders  een dorp vlakbij de Reschenpass waar drie landen elkaar ontmoeten: Oostenrijk, Italië (Zuid-Tirol behoort sinds 1919 tot Italië) en Zwitserland.

opstap route: Hoogkerk-Leek-Drachten-Heerenveen-Wolvega-Steenwijk- Meppel

 

 

 

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2019 nu gratis aan. Of bekijk de brochure online!