Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
  • 95+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Thüringen aanbieding

Thüringen aanbieding

Prachtige 4-daagse reis naar één van Duitslands meest afwisselende landschappen met een schat aan  bezienswaardigheden, verweven in deze unieke aanbieding.

Erfurt Augustinerkloster
Ons hotel ligt in het Luchtkuuroord Friedrichroda,  gelegen in het Thuringerwald.  Het dorp ligt op 430-700meter hoogte te midden van kleine romantische dorpen, omringd door lieflijke dalen en glooiende bergen. Bovendien ligt het meteen aan de Rennsteig, Duitslands langste wandelpad.

1e dag, heenreis
’s Morgens vroeg vertrek,  vanaf uw opstapplaats rijden wij naar ons koffieadres. Van hieruit rijden wij naar de vredesstad Osnabrück. De stad heeft een gezellige centrum met veel historische gebouwen, u kunt hier op eigen gelegenheid de stad verkennen. Aansluitend rijden naar het hotel in Friedrichroda.  ’s Avonds is er een dinerbuffet in het hotel.

2e dag    Dagtocht Gotha en Erfurt
’s morgens vertrek  na het ontbijtbuffet maken wij eerst een bijzonder Treinritje met de historische Thüringer Waldbahn door een prachtige omgeving vervolgens bezoeken wij Kasteel Friedenstein gelegen op de heuvel met uitzicht over Gotha.  Een van de best bewaarde Barokke monumenten. Deze residentie is gebouwd tussen 1643-1654 en nooit vernietigd. Vandaag de dag zijn de zalen en kamers nog in de oorspronkelijke staat .  Hierna bezoek wij de prachtige stad Erfurt met de grootste blikvanger De Krämerbrucke.  Europa ’s  langste bewoonde brug. En uiteraard mag de St. Marien dom niet ontbreken. Na ruim op onthoud via mooie route terug naar ons Hotel. ‘s avonds dinerbuffet in het hotel.

schwarzatal

3e dag    Dagtocht Wildromantische Schwarzatal
Na het ontbijt bezoeken wij Rudolstadt met de Heidecksbrug .  Een prachtig renaissanceslot die tot 1918 werd bewoond door  de Fürsten von Schwarzburg.  Na de middagpauze kamen wij een werkelijk Schitterende bustocht door het “das Wildromantische Schwarzatal”

4e dag (terugreis)
Na het ontbijtbuffet vertrek uit de ons hotel. ’s Morgens bezoeken het nabij gelegen Eisenach. Voor de liefhebbers kunnen hier één van Duitslands bekendste Burchten bezoeken De Wartburg.

Vervolgens  rijden wij via de Duitse autobaan terug naar Nederland.

Opstapplaatsen: Leeuwarden – Heerenveen – Drachten – Marum – Leek – Hoogkerk – Groningen – Haren – Assen – Beilen – Emmen

hotel friedrichroda

Berghotel Friedrichroda is een groot drie sterren S (superieur) hotel met restaurant, bar, lift en zwembad. Alle kamers met comfort.

Link: Berghotel Friedrichroda

Inclusief:
– 3x overnachting met ontbijtbuffet
– 3x uitgebreid dinerbuffet in het hotel
– kamers met comfort
– bezoek op de heenreis aan Osnabrück
– treinritje Thüringerwaldbahn
– entree Schloss Friedenstein in Gotha en bezoek aan Erfurt
– entree kasteel Heidecksburg te Rudolstadt en rondrit door
Wildromantische Schwarzatal
– muziekavond (muzikale tijdreis) in het hotel
– vervoer in luxe touringcar

Toeslag 1 persoonskamer: € 25,00

Voor Superaanbiedingen behouden wij ons het recht voor de reizen twee weken voor vertrek te kunnen afzeggen bij onvoldoende deelname.

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!