Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 99+ jaar ervaring
 • Geld-terug-garantie
 • SGR & ANVR zekerheid
 • De mooiste busreizen

Home » Reizen » Meerdaagse reizen » Standplaatsreizen » Superaanbieding Thüringen

Superaanbieding Thüringen

Prachtige 4-daagse reis naar één van Duitslands meest afwisselende landschappen met een schat aan  bezienswaardigheden, verweven in deze unieke aanbieding.

vakantie-huis-thuringen

Ons hotel ligt in het Luchtkuuroord Friedrichroda,  gelegen in het Thuringerwald.  Het dorp ligt op 430-700meter hoogte te midden van kleine romantische dorpen, omringd door lieflijke dalen en glooiende bergen. Bovendien ligt het meteen aan de Rennsteig, Duitslands langste wandelpad.

1e dag, heenreis. ’s Morgens vroeg vertrek,  vanaf uw opstapplaats rijden wij naar ons koffieadres. Van hieruit rijden wij naar de vredesstad Osnabrück. De stad heeft een gezellige centrum met veel historische gebouwen, u kunt hier op eigen gelegenheid de stad verkennen. Aansluitend rijden naar het hotel in Friedrichroda.  ’s Avonds is er een dinerbuffet in het hotel.

Erfurt

2e dag    Dagtocht Gotha en Erfurt.  ’s morgens vertrek  na het ontbijtbuffet maken wij eerst een bijzonder Treinritje met de historische Thüringer Waldbahn door een prachtige omgeving vervolgens bezoeken wij het Herzogliches Museum nabij Kasteel Friedenstein gelegen op de heuvel met uitzicht over Gotha. Hierna bezoek wij de prachtige stad Erfurt met de grootste blikvanger De Krämerbrucke.  Europa ’s  langste bewoonde brug. En uiteraard mag de St. Marien dom niet ontbreken. Na ruim op onthoud via mooie route terug naar ons Hotel. ‘s avonds dinerbuffet in het hotel.

3e dag    Dagtocht Wildromantische Schwarzatal.  Na het ontbijt bezoeken wij Rudolstadt met de Heidecksbrug .  Een prachtig renaissanceslot die tot 1918 werd bewoond door  de Fürsten von Schwarzburg.  Na de middagpauze kamen wij een werkelijk Schitterende bustocht door het “das Wildromantische Schwarzatal”

4e dag (terugreis).  Na het ontbijtbuffet vertrek uit de ons hotel. ’s Morgens bezoeken het nabij gelegen Eisenach. Voor de liefhebbers kunnen hier één van Duitslands bekendste Burchten bezoeken De Wartburg. Vervolgens  rijden wij via de Duitse autobaan terug naar Nederland.

Opstapplaatsen: Leeuwarden – Heerenveen – Drachten – Marum – Leek – Hoogkerk – Groningen – Haren – Assen – Beilen – Emmen

Berghotel Friedrichroda is een groot drie sterren S (superieur) hotel met restaurant, bar, lift en zwembad. Alle kamers met comfort.

berghotel-friedrichroda

Link: Berghotel Friedrichroda

Inclusief:

 • 3x overnachting met ontbijtbuffet
 • 3x uitgebreid dinerbuffet in het hotel
 • kamers met comfort
 • bezoek met gids aan Weimar
 • bezoek met gids aan Erfurt
 • bezoek Gotha
 • vervoer in luxe touringcar

Toeslag 1 persoonskamer: € 25,00

Voor Superaanbiedingen behouden wij ons het recht voor de reizen twee weken voor vertrek te kunnen afzeggen bij onvoldoende deelname.

Bekijk onze reisgids 2022 online

Onze reisgids voor 2022 kunt u gratis bestellen of online bekijken!