Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Superaanbieding 4-daagse reis Thüringen

Superaanbieding 4-daagse reis Thüringen

Prachtige 4-daagse reis naar één van Duitslands meest afwisselende landschappen met een schat aan  bezienswaardigheden, verweven in deze unieke aanbieding.  Met bezoek aan Weimar, Osnabrück, Erfurt en Eisenach.

Ons hotel ligt in het luchtkuuroord Friedrichroda,  gelegen in het Thüringerwald.  Het dorp ligt op 430-700meter hoogte, te midden van kleine romantische dorpen, omringd door lieflijke dalen en glooiende bergen. Bovendien ligt het meteen aan de Rennsteig, Duitslands langste wandelpad.

1e dag,  Heenreis. ’s Morgens vroeg vertrek,  vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons koffieadres. Van hieruit rijden we naar de vredesstad Osnabrück. De stad heeft een gezellig centrum met veel historische gebouwen,. U kunt hier op eigen gelegenheid de stad verkennen. Aansluitend rijden we naar het hotel in Friedrichroda.  ’s Avonds is er een dinerbuffet in het hotel.

2e dag Weimar,  Vandaag staat Weimar op het programma. Het historisch centrum is zeer de moeite waard. Hier vinden we o.a. het Goëthehuis en voorbeelden van de Bauhaus architectuur.  Bach en Strauss werkten in Weimar . ’s Morgens gaan wij via een leuke route naar Weimar. Na de vrije lunchpauze maken wij o.l.v. een stadsgids een wandeling. De tour start aan de Marktplatz met het raadhuis, het Lucas-Cranachhuis, de hofapotheek en Hotel Elephant. Vervolgens gaat u naar de Platz der Demokratie met zicht op het residentiekasteel . Langs de beroemdste Ginkgoboom gaat het verder naar het Ilmpark met Goethes tuinhuis, naar het Liszthuis, het Van-de-Velde-gebouw van de Bauhaus-universiteit naar het historische kerkhof  met de vorstelijke grafkelder tot aan Goethes woonhuis aan de Frauenplan, verder door de Schillerstraße tot aan het Schillerhuis. De rondleiding eindigt voor het Deutsche Nationaltheater op de Theaterplatz met het Goethe-Schiller-monument en het Bauhaus-museum. ’s Avonds dineren we in ons hotel.

Slot Belvedere Weimar

3e dag Gotha en Erfurt, ’s Morgens bezoeken we de residenzstad Gotha waar u het schitterende Slot Friedenstein kunt bezoeken. Na de vrije lunchpauze gaan we naar het nabij gelegen Erfurt, de stad waar Luther vele voetsporen heeft liggen. We beginnen met een interessante wandeling door de oude binnenstad met het monumentale ensemble van de Kathedraal en Severikerk, de mooie patriciërs- en interessante vakwerkhuizen als ook de vele kerken, die de stad de bijnaam “het Thüringse Rome” heeft bezorgd.

Erfurt

4e dag (terugreis). Na het ontbijtbuffet vertrekken we uit ons hotel. ’s Morgens bezoeken we het nabij gelegen Eisenach. Voor de liefhebbers kunnen we hier één van Duitslands bekendste burchten bezoeken , De Wartburg. Vervolgens rijden we via de Duitse autobaan terug naar Nederland.

Wartburg  Eisenach,

Opstapplaatsen: Leeuwarden – Heerenveen – Drachten – Marum – Leek – Hoogkerk – Groningen – Haren – Assen – Beilen – Emmen

Overnachtingen in het uitstekende middenklas Ahorn Berghotel Friedrichroda. Prachtig gelegen op de top van een heuvel omringd door geweldige natuur van het Turingerwald.

Een groot hotel met binnen en buitenzwembad, lift, restaurant met ’s avonds een groot koud/warmbuffet.

***S Ahorn Berghotel   

Prijs voor deze busreis is inclusief:

 • 3x overnachting met ontbijtbuffet
 • 3x diner/buffet  in het hotel
 • Gids in Erfurt
 • Gids in Weimar
 • Bezoek aan Osnabruck
 • Bezoek aan Gotha
 • Bezoek aan Eisenach

Toeslag 1-persoonskamer: € 60,00

Voor de aanbiedingsreizen houdt Paulusma Reizen zich het recht voor, de reis tot 14 dagen voor vertrek te annuleren.

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!