Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 99+ jaar ervaring
 • Geld-terug-garantie
 • SGR & ANVR zekerheid
 • De mooiste busreizen

Home » Reizen » Rondreizen » Sicilië – Italië

Sicilië – Italië

Hoogtepunten en de geschiedenis van een prachtig eiland.

Het grootste eiland in de Middellandse Zee zult u bij deze reis leren kennen. De hele reis aanwezige reisleiding en veel inclusief tekenen deze reis en leert u dit eiland op een bijzonder intensieve manier kennen. Cultuur, natuur en talrijke fijn proeverijen wachten u. Probeert u de lokale wijnen en de producten van de amandelbomen, welke het eiland elk voorjaar in een bloemenzee zet. Kostelijk amandelgebak met vruchtenlikeur zal u zeker smaken, terwijl u op een terras van het uitzicht geniet. Aan de voet van de Etna vertelt een imker u hoe hij met bijen om gaat. Oude steden met ook hun oude schatten willen graag door u ontdekt worden. Wandelt u door het historische dal der tempels en bewondert u de kleurenpracht aan mozaïeken in de Villa Casale. ln Catania en Siracusa begeeft u zich in de sporen van de Grieken en Romeinen. Duikt u in de mystieke sagenwereld ontstaan in lang verleden hoog culturen. Maar ook Taormina, van welk Grieks theater u het beste uitzicht op de Etna heeft en de levendige bedrijvigheid in de hoofdstad Palermo zullen u verrassen. Waar wacht u nog op? Het eiland wacht geduldig op u.

sicilie ruine

1e dag. Heenreis naar Vierwaldstättersee. Via Kalsruhe en Basel bereiken we het Vierwaldstättersee, waar we overnachten.

2e dag. Vierwaldstättersee-Genua. Door de St.Gotthard tunnel rijden we naar het zonnige Tessin. Via het meer van Lugano en het Comomeer gaan we naar Mailand en verder door naar de Ligurische kust. Om 23.00u. vertrekt de veerboot naar Palermo.

3e dag. Omgeving Palermo. Aankomst begin van de avond in het hotel in de omgeving van Palermo

4e dag. Palermo en Monreale. Tijdens een rondleiding leert u de hoofdstad van Sicilië kennen. De stad is rijk aan monumenten en bouwwerken uit verschillende tijden en volken, die door de eeuwen heen de stad bewoonden. Bezienswaardigheden zijn o.a. het graf van Friedrich de ll, het Noormannenpaleis met de Palatina kapel, de kerk San Giovanni degli Eremiti en La Martorana. Voor mensen die van bizarre dingen houden is de Kapucijner grafkelder in het gelijknamige klooster bezienswaardig. Daar vindt u gemummificeerde lichamen van duizenden gelovigen en monniken. Een excursie naar het, op 8 km afstand gelegen, Monreale zal in het programma niet ontbreken. Het ligt in een schitterende gebied. ln het klooster van Monreale ziet u mooie gouden mozaïeken en de Benedictijner kruisgang met zijn 228 versierde dubbele zuilen. Op één van de zuilen zijn in mohammedaanse stijl afzettingen uit Iava in geometrische vormen te zien. De bronnen herinneren aan de Alhambra in Granada, die waarschijnlijk als voorbeeld dienden. Na de bezichtiging volgt de terugrit naar het hotel.

Sicilie-palermo

5e dag. Omgeving Palermo-Agrigento-Piazza Armerina-omgeving Taormina. Na het ontbijt verlaten we het noorden van het eiland. Door het centrale hoogland rijden we naar de zuidkust. Tegen de middag komen we aan in het dal van de tempels. Agrigento ligt op een heuvel met uitzicht op de zee. Het is het Griekse Akragas, na Pindar ‘de mooiste van alle stervelijke steden’. Het omvat twee delen: in het hoogst gelegen deel het middeleeuwse deel. Het moderne stadsdeel, lager gelegen, op een lange rots, ten onrecht ‘dal van de tempels’ genoemd, met reusachtige ruïnes uit de klassieke oudheid. De stad werd in 580 voor chr. door Griekse kolonisten uit Rhodos gesticht. Agrigent is de geboortestreek van de filosoof Empedokles (ook Luigi Pirandello, de Nobelprijswinnaar is hier geboren. Pirandello is de schepper van de moderne theaters. ln zijn werk zijn de betrekkingen tussen handelende personen en onbegrip en absurditeit opgeworpen. We gaan verder naar Piazza Armenia. De Romaanse Villa Casale ligt ca. 6 km zuidwestelijk van de stad. Het uitgebreide villacomplex uit de 3e en 4e eeuw behoorden waarschijnlijk toe aan een zeer belangrijk persoon. Bezienswaardig is het vooral door de bijna geheel bedekte mozaïekvloer, die de vele motieven en haar rijke kleurenscala uittekenen. Het bekendst zijn de mozaïeken met de voorstellingen van kleine liefdesfiguren die vissen of in het spel met de dolfijnen, de scene welke de jacht of handel uitbeelden, en de ‘bikinimeisjes’, die sport beoefenen. In de voormalige eetzaal ziet men de daden van Hercules, in het bijzonder de val van de reuzen. Ook de thermen zijn rijk versierd met mozaïeken. ‘s Avonds aankomst in de omgeving Taormina-Acireale.

6e dag. Etna en Taormina. Deze dag staat geheel in het teken van Etna en Taormina. De gids verwacht u ’s morgens voor een dagexcursie op één van de bekendste vulkanen van Europa en naar Taormina. De excursie begint met een rit de Etna op. De 3340m hoge vulkaan is de grootste van Europa. Bij de rit omhoog ziet u verschillende vegetatieniveaus. Hier worden, op verschillende hoogtes, sinaasappel-,  citroen-, olijfbomen en wijnranken verbouwd. Vanaf 1300m tot 2100m vindt u alleen nog bos. De hoogste laag, tot het bereiken van de sneeuwgrens, is een zwarte, mat glanzende woestenij. Vanaf het uitkijkplatform op 2000m hoogte, geniet u van een indrukwekkend uitzicht over delen van de oostkust van Sicilië. Wie wil, kan met de gondel en speciale voertuigen (toeslag) tot onder in de hoofdkrater naar 2900m hoogte gaan. Dit is wel afhankelíjk van de activiteit van de vulkaan. Voor de middag raden wij u een bezoek aan aan een citroenplantage met de mogelijkheid tot een lunch. ln de namiddag gaan we naar Taormina. Flaneren over de Corso Umberto en bezoek aan de tuinen op de steile hellingen en kleine handwerkwinkels. Een bezoek aan de binnenstad en de Griekse theaters maken het oponthoud tot een onvergetelijke belevenis.

catania kust

7e dag. Catania en Siracusa. Rit naar Catania, een fijne barokstad aan de lonische zee. U bezichtigt (van buiten) de Ursino Burcht van Friedrich de ll, die in de eerste helft van de 13e eeuw gebouwd werd. Verder gaan we naar de vismarkt. Van daaruit bereikt u Porta Uzeda, een mooi barok bouwwerk. Over de Via Etnae rijden we vanaf de Dom richting de haven en zien de achtergevels van het bisschoppelijk paleis en de Palazzo Biscari. Vooral niet vergeten om een wandeling over de grootste vismarkt van het eiland te maken. Vanaf Catania gaan we zuidwaarts langs de kust naar Siracusa. Siracusa ligt landschappelijk zeer mooi aan een baai en heeft een bijzonder klimaat. Ooit was het de belangrijkste stad van Sicilië, zelfs van heel Griekenland, die niet hoefden te vrezen voor de vergelijking met Athene. Gesticht werd het midden 8e eeuw voor Chr. door zeevaarders, die zich op het eiland Ortyhia vestigden. Spoedig regeerden tirannen over Syrakus en brachten de stad wetenschappelijk tot grote bloei, in de 5e en 4e eeuw voor Chr. telde het nagenoeg 300.000 inwoners. Na de inname door de Romeinen in de 2e punische oorlog (212 v. Chr.) werd Syrakus achtereen door Germanen, Byzantijnen, Arabieren en Noormannen in bezit genomen. Sinds de 18e eeuw zijn schilderingen op papyrus in Egyptische stijl een specialiteit van Syrakus. ’s Avonds terugrit naar omgeving Taormina/Acireale.

8e dag. Omgeving Taormina/Acireale. Langs Enna bereiken we de stad Cefalu aan de noordkust. Vele mooie bouwwerken heeft dit kleine vissersstadje te bieden. Het interessantste deel voor de toeristen is de binnenstad Cefalu vecchio. Karakteristieke smalle straten die door de geschiedenis gevormd zijn laten het wandelen door de stad een bijzondere gebeurtenis worden. Steeds weer treft men oude gebouwen die de schoonheid van de kuststad onderstrepen. Beginnend bij de in 1131 na Chr. gebouwde kathedraal in welke zich vele betekenisvolle kunstvoorwerpen uit de middeleeuwen bevinden. Voor de kathedraal bevindt zich een kleine ‘piazza’ waar veel bedrijvigheid plaats vindt. ln de vroege avond schepen we in op de veerboot naar Civitavecchia. Afvaart om 20.00u. 9e dag. Civitavecchia, omgeving Como meer. Tegen 10.00u. aankomst in Civitavecchia. Via Grosseto en Livorno gaan we naar Noord-Italië.

10e dag. Terugreis. Een onvergetelijke reis met vele indrukken komt ten einde. De terugreis gaat via Zwitserland, Duitsland waar we nog genieten van een heerlijk afscheidsdiner, naar Nederland.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • overtocht Genua-Palermo
 • overtocht Palermo-Civitavecchia
 • overnachting in 2 pers. hutten
 • 2x ontbijt en 2x diner aan boord
 • 7x overnachting met halfpension, driegangen diner of buffet
 • goede middenklasse hotels
 • rondleiding Dal der Tempels
 • bezoek imker met honingproeven aan de voet van de Etna
 • hele dag gids Siracusa en Catania
 • gids voor de hele dag Palermo en Monreale
 • rondleiding Villa Casale nabij Piazza Amerina
 • hele dag gids Etna en Taormina
 • rondleiding Cefalu
 • afscheidsdiner in Duitsland

• toeslag 1 pers. kamer/hut € 180,-

Bekijk onze reisgids 2022 online

Onze reisgids voor 2022 kunt u gratis bestellen of online bekijken!