Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Schotland Hooglanden rondreis

Schotland Hooglanden rondreis

8 daagse busreis door Schotland.

Schotland is een prachtig land om heen te gaan op vakantie. Het heeft u veel te bieden, u maakt kennis met de rijke historie van het land, de schitterende kastelen en de ongerepte natuur. Ook is het heerlijk om door de Schotse hooglanden te lopen en te genieten van alles wat u om u heen ziet in het prachtige Schotland. 

1e dag. Heenreis Rotterdam-Hull. Vandaag begint uw mooie busreis naar Schotland. In de haven van Rotterdam aangekomen, wacht de moderne veerboot van P&O ferries voor een minicruise over de Noordzee. Geniet u van het uitgebreide dinerbuffet aan boord en het afwisselende ontspanningsprogramma terwijl we de Engelse oostkust naderen. Overnachting in 2 pers. binnen hutten.

2e dag. Glasgow/Clydebank. Uitgerust begint u de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord. In de haven van Hull aangekomen, voert de weg richting noordwesten. In Kendal passeren wij de zuidelijke toegangspoort van het grootste nationale park van Engeland, het Lake District. Laat u zich door het fantastische landschap overweldigen. Na het passeren van de Schotse grens heeft u de mogelijkheid om in Gretna Green de voormalige trouwerijsmidse te bezichtigen. Verder gaat de reis richting Glasgow/Clydebank, waar u vanavond in het comfortabele hotel zult overnachten.

3e dag. Glasgow/Clydebank/Beauly. Vandaag bestaat de mogelijkheid een korte stadsrondrit te maken door Glasgow, de grootste metropool van Schotland. Beleef in deze stad de culturele en kunstzinnige rijkdom en laat u door deze voormalige cultuurhoofdstad betoveren. Bewondert u aansluitend de schoonheden van Loch Lomond. Tussen de heuvels ligt het veel bezongen diepblauwe meer in het wonderlijke landschap. We vervolgen onze weg langs het historische, maar tragische Dal van Glencoe, het dal der tranen. Met de hoogste berg van Groot- Brittannië op de achtergrond, bereiken we al spoedig het legendarische Loch Ness. Vanaf de romantische ruïne Urqhart Castle, heeft u een prachtig uitzicht over Loch Ness. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Beauly.

4e dag. Dagtocht Schotse Hoogland. In de omgeving van het kleine vissersdorpje Gairloch laat het onverwacht milde klimaat in de Inverewe Tuinen exotische planten gedijen. We passeren karige dalen, watervallen en ravijnen en beleven het grandioze landschap van de Hooglanden, dat zich in talloze meren en fjorden spiegelt. Door het wonderlijke landschap van Loch Maree reizen we na deze subtropische belevenis terug naar ons hotel in Beauly.

5e dag. Beauly/Edinburgh. Door betoverende landschappen rijden we naar het mooie Hooglandoord Ballater, waar het majestueuze wapen aan de winkelgevels de hofleveranciers van Koningin Elizabeth II aangeven. Zij bevoorraden de nabijgelegen koninklijke zomerresidentie Balmoral Castle. De Britse koningin is hier in de zomer ca. 12 weken. Aansluitend rijden we door de Grampian Mountains, één van de drie hooggebergten van Schotland in het noorden van het land en bereiken Pitlochry. Hier heeft u de mogelijkheid om de kleinste whisky distilleerderij van Schotland te bezoeken. Ten noorden van Perth kunt u het mooie Scone Palace bezoeken. Majestueus in een groot park gelegen ziet u het kasteel al van verre. Scone Palace laat zijn bezoekers een indruk krijgen van het paleisleven van vroeger. Voor we Edinburgh bereiken, heeft u nog even tijd om de bruggen over de Firth of Forth te bewonderen. Aansluitend overnachting en diner in het Holiday Inn hotel in Edinburgh.

6e dag. Edinburgh. U zult onder de indruk van de Schotse hoofdstad zijn. De talrijke bijzonderheden van deze stad kunt u het best bekijken tijdens een rondleiding. Over het plaveisel van kinderkopjes van de Grassmarket met zijn bonte pubs en winkeletalages gaat de reis naar Edinburgh castle. Vanaf hier heeft u een fraai uitzicht over de stad en een authentieke kijk op het verleden van Schotland. Koopt u de typische scones, een kilt of thee en geniet ervan om hier te zijn. Diner en overnachting wederom in het Holiday Inn hotel.

 

7e dag. Edinburg-Hull. Tot ziens Schotland! Helaas is het vandaag alweer tijd om afscheid te nemen van het land van de kilts en clans. Op weg naar het zuiden bezoeken we in het grensgebied met Engeland de abdijruïne Jedburgh. De ruïne is een overblijfsel van jarenlange vijandschap tussen de Schotten en Engelsen. Vlak voor we Hull bereiken, is als afscheid een kort bezoek aan York zeer de moeite waard. In Hull ligt in de vroege avond de veerboot van P&O Ferries voor anker om de oversteek naar Rotterdam te maken. Diner en overnachting aan boord.

8e dag. Aankomst Rotterdam-terugreis. Terug op vaste bodem. ’s Ochtends bereikt de boot het Europese vasteland. Goed uitgerust en met vele herinneringen rijden we huiswaarts.

Informatie Schotland

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • overtocht Rotterdam-Hull v.v. overnachten in 2 persoons hutten met douche en wc
 • 2x diner en ontbijt aan boord
 • halfpension
 • middenklasse hotels, kamers met douche en wc
 • gids in Edinburgh
 • entree Urquhart Castle
 • entree Edinburgh Castle
 • entree Jedburgh Abbey
 • afscheidslunch

Toeslag 1 pers. kamer/hut € 270,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!