Boek deze busreis

Deze busreis: € 498,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Busreis Sauerland – All Inclusive genieten!

Busreis Sauerland – All Inclusive genieten!

Busreis naar Sauerland – volledig verzorgd.

Sauerland is centraal gelegen en zodoende snel met de bus te bereiken. Wanneer u het Ruhrgebied voorbij bent, doemen de honderden toppen van het grootste middelgebergte van Duitsland voor u op. Tijdens deze busreis maakt u kennis met het afwisselende landschap met talrijke stuwmeren en rivieren. Grote naald- en loofbossen bepalen het karakter van het Sauerland. Het hotel zal alles in het werk stellen u van een zorgeloze vakantie te laten genieten. Ons uiterst boeiende excursieprogramma plus het verblijf in het hotel garanderen een onvergetelijke vakantie.

 

1e dag. Vanaf uw opstapplaats rijden we richting Emmen, passeren de Duitse grens en rijden naar Emsbüren. Hier bezoeken wij het Emsflower- en Erlebnispark, de productiehal en de kwekerij in pot- en perkplanten, de tropische tuinen, verschillende soorten groenten en snijbloemen die worden gekweekt in de prachtige vlindertuin. Hierna gaat de reis verder via Dortmund het Sauerland in. Aan de rand van Sauerland staat ons hotel, waar we gastvrij ontvangen worden.

 

A. Dagtocht. Dit wordt een schitterende natuurtocht langs heuvels, bergen en lieflijke dorpjes met vele vakwerkhuizen.
‘s Morgens bezoeken we het  toeristenplaatsje Winterberg gelegen bij de hoge Kahler Asten (841 m). ‘s Winters worden hier veel wintersporten beoefend. ‘s Middags vervolgen we de route naar o.a. Olsberg en Meschede terug naar ons hotel.

B. Dagtocht. Vandaag maken we een mooie natuurtocht richting het Kellerwald en de Edersee. We rijden o.a. door het bergstadje Waldeck, waarbij u in de verte het kasteel Waldeck al boven de stad uit ziet steken. Binnen de muren van dit slot leefden de voorvaderen van Oranje.  Hierna gaan we naar de 400 meter lange stuwdam. ‘s Middags gaan we door het Kellerwoud, waar onze chauffeur u laat genieten van prachtige uitzichten. Na Frankenau komen we in Haina, bekend om het voormalig Cisterciënzer klooster. Via Battenberg keren we terug naar ons hotel.

 

C. Dagtocht. ‘s Morgens vrij. ‘s Middags boottocht op de Diemelsee. Verscholen tussen de bergen van het Sauerland ligt de Diemelsee, een paradijs voor watersporters, wandelaars en natuurliefhebbers. Vanavond is het weer gezellig in het hotel met entertainment en hapjes en drankjes.

5e dag. Vandaag is het alweer de laatste dag van deze prachtige reis. Na het ontbijt vertrekken we richting Detmond. Hoog boven het Teutoburgerwoud torent het Hermannsdenkmal uit. Dit is een 53 m hoog monument dat verwijst naar de slag bij het Teutoburgerwoud en het verhaal van Hermann (Arminius) die gezien kan worden als een der eerste grondleggers van het Germaanse rijk. Tenslotte bekijken we de beroemde Externsteine, een bijzondere formatie zandstenen ontstaan ongeveer 120 miljoen jaar geleden. De reis gaat verder via Bielefeld en Osnabrück naar het dorp Twist voor het afscheidsdiner.

Overnachtingen in: Schlosshotel Sophia

Het Schlosshotel Sophia ligt in het dorp Bleiwäsche met haar eeuwenoude steengroeven en mijnen. De centrale ligging op de grens van het Sauerland en Teutoburgerwald maakt deze ligging uniek, en geeft u het beste van deze twee zeer geliefde vakantiegebieden. Het hotel heeft een capaciteit van 46 kamers,
alle met balkon en per lift bereikbaar, voorzien van badkamer met douche of bad, toilet, föhn en televisie met alle Nederlandse zenders, gratis WIFI, zithoek, met deels minibar. In restaurant “Rosengarten” wordt u dagelijks verwend met een uitgebreid “Enjoy” ontbijtbuffet, warme lunch en een culinair driegangen keuzediner. Geniet van een lekker hapje en een drankje in de hotelbar, bij de open haard in de lounge of de gezellige Duitse kneipe de “Hubertus stuben” waar regelmatig vertier en entertainment is zoals live muziek, Magic Woboshow, Casinoavond etc. Vanuit het hotel starten vele wandel- en fietstochten. Bovendien vindt u op enkele minuten van het hotel de Aabachtalsperre, een stuwmeer met een unieke verharde rondweg ideaal voor fietsen en wandelen met een super
panorama uitzicht. Geniet u van de bijzondere, persoonlijke gastvrijheid en ontdek de gezelligheid van dit nieuwe alles inclusief hotel, Schlosshotel Sophia.

Prijs van deze busreis is per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • 4 hotelovernachtingen
 • ontvangst met  koffie/thee met gebak
 • dagelijks ontbijtbuffet, warme lunch of lunchpakket en drie gangen keuzediner
 • dagelijks alle consumpties gratis, van 17:00 tot 24:00 uur. Frisdranken, vruchtensappen, bieren, wijnen, jenevers en apfelkorn
 • NIEUW! Koffiecorner: de gehele dag gratis koffie en thee
 • mooie dagtocht per touringcar door het Sauerland
 • boottocht over het stuwmeer
 • entree Emsflower
 • iedere avond entertainment, o.a. Magic WoBo show, livemuziek, wandeling en quizavond. Hierbij wordt regelmatig een bittergarnituur geserveerd
 • entree binnen- en buitenzwembad
 • diverse fiets- en wandelroutes inclusief lunchpakket
 • uitstapjes boekje t.w.v. € 6,95 en gebruik infotheek
 • lunchpakket is excl. drinken
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer € 50,00 = VOL (er zijn voor geen enkele vertrekdatum meer 1 persoonskamers beschikbaar)

Ophaalroute: Leeuwarden – Grou-Heerenveen – Drachten – Leek-Hoogkerk – Groningen – Haren-Assen – Beilen-Hoogeveen-Emmen

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!