Boek deze busreis

Deze busreis: € 724,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Salzburgerland

Salzburgerland

8 daagse busreis naar Flachau in het Salzburgerland

SALZBURGERLAND IS EEN SCHITTEREND BERGGEBIED IN OOSTENRIJK ROND DE STAD SALZBURG. TIJDENS DEZE BUSREIS ZULT U DEZE HISTORISCHE STAD BEZOEKEN MAAR  OOK HET BIJZONDERE LANDSCHAP VERKENNEN.
Het populaire Salzburg staat bekend als de geboortestad van Mozart. Een gids zal u rondleiden langs belangrijke bezienswaardigheden in de stad. Het is niet voor niets dat de gehele binnenstad een plek heeft veroverd op de Werelderfgoedlijst. Daarnaast staan een aantal bijzondere natuurtochten op het programma. U bezoekt verschillende wonderschone bergmeren, waaronder de Jägersee, de Bodensee en de Wolfgangsee. Ook bezoekt u de hoogste berg van Oostenrijk: de 3789 meter tellende Grossglockner. Tijdens de busreis hierheen kunt u genieten van prachtige  vergezichten langs een van de mooiste wegen in de Alpen.

programma

1e dag: Vertrek ’s morgens. Vanaf uw opstapplaats rijden we via enkele stops naar ons hotel in Oostenrijk

2e dag: Na het ontbijtbuffet is er gelegenheid om de omgeving te verkennen. ’s Middags is er een natuur rit met onze chauffeur naar het Kleinarl. Aan het einde van het dal ligt de Jägersee waar wij koffie gaan drinken bij het aan het meer gelegen Gasthof. ’s Avonds dineren in het hotel.

3e dag: Een prachtige dag naar de Grossglockner. Deze berg is met een hoogte van 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. De rit er naar toe en de terugreis zijn al een belevenis op zich. U kunt genieten van prachtige vergezichten. De Hochalpenstrasse staat bekend als één van de mooiste wegen door de Alpen. Hij begint bij Fuchs en eindigt bij de Franz Josef Höhe, op een hoogte van 2362 m. U krijgt hier de gelegenheid heerlijk rond te wandelen en te genieten van het spectaculaire uitzicht. Hierna rijden we terug naar ons hotel voor het diner.

4e dag: Halverwege de morgen bezoeken wij de Mozartstad Salzburg. O.l.v. een gids maken wij een wandeling door de stad en aansluitend is er vrije tijd. ’s Avonds dineren in het hotel.

5e dag: Vandaag een schitterende tocht over de Panoramastraße van de Steirischer Bodensee. Een natuurjuweel in de regio Schladming en Dachstein. Het Bergmeer is omgeven van prachtige bergtoppen. Via Ramsau en Filzmoos naar Oberhofalm. Hier staat een oude Gasthof waar wij koffie gaan drinken. Vanaf het grote terras heeft u een heerlijk uitzicht op de bergwereld. Hierna weer terug naar het hotel. ’s avonds dineren in het hotel.

6e dag: Merentocht: Vandaag is het einddoel de Wolfgangsee waar wij een kleine vaart maken op dit veel bezongen meer. Wederom een prachtige route brengt ons door het Lammertal en langs de Hallstättersee en  Bad Ischl voor een korte stop bekend geworden door Keizer Frans Jozef en Keizerin Sissi. Dan verder naar de Wolfgangsee waar wij ons in Strobl laten in schepen voor een vaart naar St. Gilen. Hier aangekomen krijgt u vrije tijd. Dan weer in de touringcar voor het vervolg van de route die langs Fluschlsee, Wiestalstausee en Hallein terug naar ons Hotel.

Hallstättersee

7e dag: bezoek aan St. Johann in Pongau voor de laatste inkopen. Middagpauze vindt  plaats bij Berghotel Arthur aan de voet van de Hochkönigs. Een prachtige plek om nog eens vanaf het terras intens te genieten van de Bergen. Ook kunt u hier een klein ommetje maken.  Dan weer terug naar ons hotel. ’s avonds dineren in het hotel

8e dag: Na een vroeg ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland.

De prijs is inclusief:

 • 7x diner – overnachting en ontbijtbuffet in Hotel Bergzeit Flachau
 • welkomstdrankje in Hotel Bergzeit
 • gebruik zwembad en Sauna
 • alle dagtochten
 • gids in Salzburg
 • gids tijdens twee excursie dagen
 • koffie met gebak Jägersee
 • koffie met gebak Oberalmhof
 • vaart over de Wolfgangsee

Toeslag één pers. kamer € 105,00

Prijs op basis van **** hotel Bergzeit te Flachau. Een uitstekend traditioneel
Oostenrijks middenklas hotel. Met restaurant, bar, lift en Zwembad met Sauna.

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!