Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Rondreis – Zweden

Rondreis – Zweden

Het Mooie Zweden

U wilt veel zien en beleven, zonder elke keer van hotel te wisselen? Dan is deze reis wat voor u! U verblijft alle 3 nachten in Linköping. Deze stad biedt niet alleen vele bezienswaardigheden en winkelmogelijkheden, maar is bovendien een uitstekend uitgangspunt voor excursies in de omgeving. De heen- en terugreis van deze reis wordt per nachtboot gedaan. Hoogtepunten zoals Stockholm en een boottocht over het Göto-kanaal staan ook op uw programma. Toch nog niet genoeg: ter afsluiting gaan we nog naar de charmante havenstad Göteborg.

Zweden Stockholm huisjes aan kust

1e dag. Heenreis Travemünde-veerpassage. ‘s Avonds, na aankomst in Travemünde, gaat u aan boord van de veerboot, welke u tijdens de nacht naar Zweden zal brengen.

2e dag. Trelleborg-Linköping. Langs de universiteitsstad Lund en de stad Almhult bereiken we het oude handelscentrum Växjö. Hier bevindt u zich al in de glaswereld, in het hart van Smaland, met 13 glashutten. Men produceert hier al sinds 1742 glas in alle vormen en kleuren. Kijkt u rustig rond en bewonder de unieke producten. We vervolgen de route door het typische Smalandse landschap met diepe wouden en kleine meren. Misschien ziet u zelfs een eland. Langs Vimmerby, de geboorteplaats van de schrijfster Astrid Lindgren, komen we in Linköping. Geniet u van de levendige stad, een groot cultuur aanbod en bezienswaardigheden.

3e dag. Linköping, excursie Götakanaal. Vandaag rijden we naar Motala, een stad aan het Vättermeer. Van hieruit maken we een boottocht over het Götakanaal, de bekendste waterstraat van Zweden. Het kanaal loopt over zo’n 200 km door het land en verbindt 5 meren met elkaar. Leunt u lekker achterover en laat het landschap aan u voorbij trekken. Bij Borenshult varen we door een spectaculaire sluizentrap met 5 watersluizen, die een hoogteverschi lvan 15.30 m overwinnen. Bij Borensberg nemen we afscheid van de kapitein en rijden met de bus terug naar Linköping.

Zweden Stockholm

4e dag. Linköping, excursie Stockholm. Via de steden Norrköping en Nyköping komen we in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Gebouwd op 14 eilanden en met 57 bruggen verbonden, is het niet verwonderlijk, dat Stockholm ook wel “Venetië van het Noorden” wordt genoemd? Hier verenigen de natuur en het meer zich met cultuur en stadse flair. Tijdens een stadsbezichtiging leert u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad kennen: de binnenstad Gamla Stan met haar winkelstraatjes en vele gemoedelijke cafés, het stadhuis, waar elk jaar het Nobel galadiner plaats vindt en het Koninklijk paleis. ln de namiddag nodigen de winkelstraten en cafés uit tot een verblijf.

5e dag. Linköping, Göteborg, veerpassage. Rijdend langs Gränna en Jönköping gelegen aan het Vättermeer, het op twee na grootste meer van Zweden, komen we aan in de provincie Vàstergötland, die bekend is door het afwisselende landschap. We passeren Ulricehamn en Boras en bereiken de westkust van Västergötland. Hier bevindt zich de oude Hanzestad Göteborg, de op twee na grootste stad van Zweden. Voordat we weer richting Nederland gaan, heeft u nog een beetje tijd deze unieke stad tijdens een stadsbezichtiging te leren kennen.

6e dag. Kiel, thuisreis. ’s Morgens bereiken we Kiel en met vele nieuwe herinneringen beginnen we aan de terugreis. In Duitsland maken we een stop voor het afscheidsdiner.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • veerpassage Travemünde-Trelleborg
 • veerpassage Göteborg-Kiel
 • 2x overnachting veerboot met halfpension
 • 3x overnachting met halfpension in goede middenklasse hotels
 • boottocht Götakanaal, Motala-Borensberg
 • gids in Stockholm
 • gids Gotenburg
 • entree glashutten van Växjö
 • afscheidsdiner

• toeslag 1 pers. kamer/hut € 195,-

 

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!