Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 99+ jaar ervaring
 • Geld-terug-garantie
 • SGR & ANVR zekerheid
 • De mooiste busreizen

Home » Reizen » Rondreizen » Rondreis Spanje – Portugal

Rondreis Spanje – Portugal

MET O.A. LOURDES-SANTIAGO-PORTO-FATIMA-LISSABON-MADRID-MONTSERRAT-COSTA BRAVA

1e dag. Heenreis naar Dijon. Heenreis naar Dijon. We rijden richting Dijon voor overnachting.

2e dag. Dijon-Lourdes. Dijon-Lourdes. U zult de komende twee dagen in ’s werelds meest bezochte bedevaartsoord Lourdes doorbrengen en kennis maken met haar mystieke sfeer, spiritualiteit en het diepe geloof van mensen. U maakt de lichtprocessie mee en brengt natuurlijk een bezoek aan de beroemde grot met haar door kaarsen verlichte Madonnabeeld. In 1858 kreeg hier het meisje Bernadette Soubirous een aantal verschijningen van Maria.

 

3e dag. Lourdes. ’s Morgens stadsrondleiding in Lourdes. ’s Middags vrij, u kunt deelnemen aan de Sacramentsprocessie, die dagelijks om 16.30u. bij de grot begint en met de grote lichtprocessie eindigt op de Rosenkranzplatz.

4e dag. Lourdes, Candas. We gaan achter Biarritz de Frans-Spaanse grens over. We overnachten aan de Atlantische kust in de omgeving van Santander. Hier maakt u kennis met Asturië, met zijn typische grillige, en toch ook adembenemende zachte landschappen tussen de kustregio’s en het binnenland.

5e dag. Candas. We rijden langs de Costa Verde via Gijon, de grootste stad van Asturië, naar Lugo. Een bezoek aan Lugo mag zeker niet ontbreken. Het reeds door Kelten bewoonde Lugo heeft een romantische stadskern en is nog volledig omgeven door een Romaanse muur uit de 3e eeuw. Vanaf de begaanbare muur heeft u een goed uitzicht over de binnenstad met haar Santa Maria kerk uit graniet en de idyllische omgeving. Santiago de Compostela is het beroemde bedevaartsoord voor wandelaars, het eindpunt van het Jacobspad, dat ook in ons land begint. De grootse kathedraal met haar wonderlijk zwaaiende wierooksvat is een van de bezienswaardigheden van het land.

6e dag. Santiago de Compostela, Porto, Coïmbra. Bij een stadsrondleiding ziet u onder andere Plaza del Obradoire, waar aan de oostzijde de kathedraal staat. Aansluitend verlaten wij Spanje en rijden naar Porto voor een stadsbezichtiging en een wijnproeverij. Daarna naar Coïmbra voor 3 overnachtingen.

7e dag. Coimbra, bedevaartsoord Fatima. In Fatima valt een uitermate groot plein op, dat op knieën overgestoken wordt door vele pelgrims. Ze bidden om vergeving van hun zonden of om genezing van ziekte. Hier bevindt zich ook de neobarokke basiliek. Daar zijn ook de graven van broer en zus Francisco en Jacinta Marto te vinden, die samen met Lucia de Jesus op 13 mei 1917 de verschijningen van Maria zagen. Indrukwekkend is de 65m hoge toren van de kerk, die de hele omgeving beheerst. Tijdens ons oponthoud in Fatima mag ook een bezoek aan de verschijningskapel niet ontbreken. Deze kapel werd gebouwd op de plek waar de veschijningen plaats vonden. In een wassenbeeldenmuseum nabij het plein zijn de gebeurtenissen in 29 scenes tentoongesteld.

8e dag. Coïmbra-Lissabon. Vandaag rijden we naar Lissabon. Hier kunt u door middel van een stadsbezichtiging kennis maken met de stad. ’s Middags vrij.

9e dag. Coïmbra-Avila. In Avila wordt de nationale heilige Theresia van Avila vereerd. Ook de middeleeuwse bouwwerken maken van Avila één van de meest bezienswaardige steden van Spanje.

10e dag. Avila-Madrid-Zaragoza. Bezichtiging Madrid, daarna rijden we naar ons hotel in de omgeving van Zaragoza.

11e dag. Zaragoza-Montserrat-Costa Brava. Via Montserrat rijden wij naar de kust Costa Brava, naar de omgeving van Lloret de Mar voor overnachting.

12e dag. Costa Brava. Vrij te besteden.

13e dag. Costa Brava-Dijon. We rijden richting Dijon voor overnachting.

montserrat

14e dag. Terugreis-Dijon-Nederland. Terug weer in Nederland, wordt u na een afscheidsdiner naar uw opstapplaats gebracht.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • goede middenklasse hotels
 • halfpension
 • kamers met douche en wc
 • gids in Lourdes
 • gids in Santiago de Compostela
 • gids in Fatima
 • gids in Porto
 • gids in Lissabon
 • gids in Madrid
 • bezoek Montserrat
 • wijnproeverij in Porto
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer € 320,00

Bekijk onze reisgids 2022 online

Onze reisgids voor 2022 kunt u gratis bestellen of online bekijken!