Boek deze busreis

Deze busreis: € 949,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Rondreis – Roemenië

Rondreis – Roemenië

12 daagse busreis naar Roemenië

Wat het mooiste aan Roemenië is, wordt ons vaak gevraagd. Toch ‘het enige mooiste’ is er niet, Roemenië is een land met vele hoogtepunten. Ontdekt u bij deze busreis het hart van Roemenië: Zevenburgen, of ook wel Transsylvanië genoemd. Transsylvanië, een land met veel machtige burchten en kastelen, maar ook mooie steden. De enige bewoonde middeleeuwse burcht in Oost-Europa vindt men in Sighisoara. Een magneet is hier het huis van Graaf Vlad Dracula.

1e dag. Heenreis. Via de Duitse autobahn rijden we naar Zuid-Duitsland voor overnachting.

2e dag. Reis naar Boedapest. Na het ontbijt beginnen we aan de verdere reis naar Hongarije. Boedapest, de Hongaarse hoofdstad, wordt niet voor niks ‘parel van het Oosten’ genoemd: schilderachtige architectuur uit de eeuwwisseling vormt het stadsbeeld van de Hongaarse metropool. Door Romeinen, Turken en niet te vergeten Habsburgers beïnvloedt, presenteert Boedapest zich met vele culturele bijzonderheden. Boedapest behoort tot een van de mooiste steden van de  wereld. In de Burchtwijk ziet u de Matthiaskerk, in welke Sissi tot Hongaarse koningin gekroond werd, het Vissersbastion en kasteel. De meer dan 300 m lange kettingbrug is de oudste en eerste brug in Hongarije over de Donau en verbindt de stadsdelen Boeda en Pest. De Pester kant wordt beheerst door de regering, ministeries, en het Hongaarse parlement, welke het grootste parlementsgebouw van Europa is. Staatsopera, St. Stephans Basiliek en heldenplein zijn hier de overige bezienswaardigheden. De levenslust van de bewoners en de spreekwoordelijke gastvrijheid zorgt ervoor dat u als vreemde komt en als vriend gaat. Overnachting met halfpension in Boedapest.

3e dag. Boedapest- Sibiu: uw avontuur begint. De eerste stop is in Sibiu. Tijdens een stads rondleiding bezoekt u o.a. de evangelische kathedraal in welke de zoon van Dracula, vorst ‘Mihnea de boze’ begraven werd. Overnachting met halfpension in Sibiu.

4e dag. Sibiu – Boekarest. ‘s Morgens bezoekt u het klooster Cozia. Aansluitend rijden we door naar Curtea de Arges. Na het kloosterbezoek door naar de vesting Poienari in de bergen, de eerste residentie van Graaf Vlad, wel bekend uit de Roemeense geschiedenis als Graaf Dracula. ’s Middags bereiken we  Boekarest. Het avondeten gebruikt u in restaurant Hanul lui Manuc, naast de ruïne van het door Graaf Dracula gebouwde paleis. Overnachting en ontbijt in Boekarest.

5e dag. Boekarest – Predeal. Na het ontbijt onderneemt u eerst een stadsrondrit door Boekarest, voordat we de bergen in gaan, naar Sinaia om het Peles kasteel te bezichtigen. Het Peles kasteel is het zomerverblijf van de Roemeense koninklijke familie. In de namiddag bezoekt u de koninklijke wijnkelder Auzuga inclusief een sekt proeverij. Overnachting en diner  in Predeal.

 

6e dag. Predeal – Harman – Brasov – Bran – Predeal. ‘s Morgens bezoekt u het kerkcomplex Harman / Honigberg. In de indrukwekkende kerkburcht uit de jaren 1280 bevindt zich een orgel van Johannes Prause. Het is een van de grootste kerken van het Zevengebergte. Hierna gaan we door naar Brasov, waar onder andere een bezoek aan de Zwarte kerk, het oude raadhuis en de Orthodoxe kerk in de binnenstad op het programma staan. Brasov werd vanwege zijn prachtige ligging direct aan de voet van de Tampa in de zuidelijke Karpaten ook wel het Roemeense Salzburg genoemd. De stad ontstond op het snijpunt van oude koopmansstraten naar Klein-Azië, Adria, Midden-Europa en naar de Balkan. In het centrum staat het vrijstaande barokke Raadhuis op een driehoekig marktplein. In de nabije omgeving staat de in de 14e / 15e eeuw herbouwde Biserica Neagra (Zwarte kerk), het kenmerk van Brasov. In de gotische kerk is de met 4000 pijpen en 76 registers grootste orgel van Zevenburgen evenzo aan te raden als de verzameling van Anatolische gebedstapijten. Verdere bezienswaardigheden zijn de gotische Bartholomeus kerk en de Orthodoxe Nicolaaskerk. ‘s Middags staat een bezichtiging aan de Ridderburcht Bran / Torzburcht, die ook bekend is als de Dracula Burcht, op het programma. Ten Zuiden van Brasov ligt aan een bergpas tussen Transsylvanië en Wallachia de grensvesting Bran. Deze wordt tegenwoordig met succes als Draculakasteel bestempeld. Met de historische waarheid neemt men het niet zo nauw, want Vlad Tepes, de vorst van Wallachia, woonde hier wel, maar geresideerd heeft hij het nooit. Qua sfeer past de Dracula mythe toch het beste bij Bran en de bosrijke, in heel Roemenië op ca 900 km lengte doortrokken Karpaten. Overnachting met halfpension in Predeal.

7e dag. Predeal – Bazna. Ontbijt in het hotel. Aansluitend rijden we verder naar Sighisoara waar u aan een rondleiding kunt deelnemen. Deze stad is bekend vanwege het middeleeuwse stadsbeeld. Er wordt aangenomen dat Dracula, alias Vlad Tepes, in Sighisoara geboren werd. Dit is echter niet zeker, maar het is wel bekend dat zijn vader in de 15e eeuw in de burcht gewoond heeft. Bezienswaardig in Sighisoara zijn verder de klokkentoren, de laat-gotische Bergkerk alsmede het geboortehuis van Vlad Tepes / Dracula. De binnenstad bestaat uit 2 gedeelten en is sinds 1999 UNESCO wereldcultuurerfgoed. In de namiddag gaan we verder naar Medias. Hier bezoekt u de Margarathakerk, een toenmalige gevangenis voor Vlad Tepes tijdens zijn ballingschap in Wallachia. Snel daarna bereiken we ons einddoel van vandaag in Bazna voor twee overnachtingen met halfpension.

8e dag. Bazna – vrije dag.
Typisch landelijk, kunt u vandaag een ritje met paard en wagen maken naar de burchtkerken Boian en Bazna met een regionale lunch. Tot slot een feestelijke folklore avond.

9e dag. Medias -Turda – Cluj Napoca / Klausenburg. Laat u verrassen welke mogelijkheden de voormalige zoutmijn Turda zijn bezoekers biedt. Dan volgt een stadsrondrit in Cluj Napoca inclusief de bezichtiging van de St. Michaels kathedraal, als ook het standbeeld van Mathias Corvinus. In de namiddag komt u  aan in Oradea, ook wel de ‘Poort naar Zeven burchten’ genoemd. U vindt hier prachtige jugendstil gebouwen met keramiek versierde gevels en schitterende balkons. Na aankomst kunt u deelnemen aan een stadsrondleiding. Bezienswaardig zijn het bisschopspaleis, de kathedraal, de oude vesting en de Calea Republicii. Overnachting met halfpension in Oradea.

10e dag. Afscheid van Roemenië. We verlaten Roemenië en rijden via Boedapest naar de tussen overnachting in het noordwesten van Hongarije.

11e dag. Boedapest – Zuid-Duitsland. Vele nieuwe indrukken zullen u nog lange tijd bij blijven. Overnachting met diner en ontbijt in Duitsland.

12e dag. Terugreis. Terugreis naar Nederland. Na het afscheidsdiner brengen wij u weer naar de opstapplaatsen.

 

Prijs voor deze busreis per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • reisleider van/tot Roemeense grens
 • goede middenklasse hotels overnachting met halfpension (driegangendiner of buffet)
 • 2x hotelovernachting met halfpension in Zuid-Duitsland
 • 2x hotelovernachting met halfpension in Hongarije
 • 7x hotelovernachting met halfpension in Roemenië
 • 2x feestelijk diner
 • 1x folklore programma in Bazna
 • 1x rit met paardenwagen van Bazna naar Bolan naar Saksische kerkburcht
 • gids in Sibiu
 • gids in Boekarest
 • gids in Brasov
 • gids in Sighisoara
 • gids in Oradea
 • gids in Cluj Napoca
 • entree klooster Cozia
 • entree kasteel Peles
 • bezichtiging ridderburcht Bran
 • bezoek aan Margarethakerk
 • bezoek aan zoutmijn
 • 1x sekt proeverij
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 persoons kamer € 185,-

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!