Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 99+ jaar ervaring
 • Geld-terug-garantie
 • SGR & ANVR zekerheid
 • De mooiste busreizen

Home » Reizen » Rondreizen » Rondreis – Polen

Rondreis – Polen

Imponerende reis met verblijf in en bezichtiging van Krakau en Warschau. Indrukwekkend bezoek aan Auschwitz-Birkenau. Excursies naar Wroclaw, Wadowice en Zakopane.

Polen Krakau marktplein

1e dag: Heenreis. Via enkele tussenstops rijden we naar Liegnitz voor diner en overnachting.

2e dag: Liegnitz. Excursie naar Wroclaw. Tot 1945 behoorde deze stad bij Duitsland en heette toen nog Breslau. Vandaag gaan we de stad bekijken en horen we meer over haar bewogen geschiedenis. We bezoeken o.a. de kathedraal Sint Jan-de-Doper, bekijken de aula Leopoldina, het barokke hoofdgebouw van de universiteit, en de Jahrhunderthalle, de imposante in 1913 geopende beurs- en evenementenhal van architect Max Berg. Deze hal staat sinds 2006 op de Werelderfgoedlijst. Hierna gaan we terug naar het hotel voor diner en overnachting.

3e dag. Liegnitz-Krakau. We ontbijten eerst in het hotel. Daarna rijden we naar Krakau voor diner en overnachting.

4e dag. Krakau. ’s Ochtends beginnen we de dag met een goed ontbijt. Daarna volgt een stadsrondrit door Krakau. Krakau is na Warschau de grootste stad van Polen. Deze duizend jaar oude stad, gelegen in het zuiden van Polen en schilderachtig gelegen aan de Weichsel, was tot 1609 de hoofdstad van Polen. De stad kwam als een van de weinige steden in Polen ongeschonden de Tweede Wereldoorlog door. Krakau is volgens velen een van de mooiste steden van Europa. Het wordt daarom wel het “Florence van Polen” genoemd. De oudste nog bestaande gebouwen stammen uit het begin van de 13de eeuw. De stad is rijk aan middeleeuwse Renaissance- en Barokarchitectuur. U ziet de Wawelheuvel met het koningskasteel en de gotische kathedraal en de mooie binnenstad met de Mariakerk .

Polen Auschwitz ingang

5e dag. Krakau-Excursie Auschwitz-Birkenau. Na het ontbijt in het hotel, gaan we op weg voor ons bezoek aan Auschwitz – Birkenau. Auschwitz was een verzameling van concentratie- en vernietigingskampen die tijdens de Tweede Wereldoorlog door nazi-Duitsland nabij Auschwitz werden opgezet. Het was het  grootste van alle Duitse concentratiekampen. Het kamp werd in 1940 op bevel van Heinrich Himmler gesticht. Naar Auschwitz werden ongeveer 1,3 miljoen mensen gedeporteerd. Hiervan zijn er ongeveer 1,1 miljoen om het leven gekomen, waarvan het grootste deel werd vergast. Na deze indrukwekkende bezichtiging rijden we terug naar het hotel voor diner en overnachting.

6e dag. Krakau-Excursie Wadowice en Zakopane. Eerst is er gelegenheid voor een smakelijk ontbijt, dan gaan we op weg voor de excursie van vandaag. We bezoeken eerst Wadowice, daarna gaan we naar Zakopane. Wadowice ligt tussen Krakau en Bielsko aan de voet van het kleine Beskidengebergte, een bergketen in de Karpaten. Deze stad aan de Skawa heeft ca. 20.000 inwoners. Wadowice is vandaag de dag hoofdzakelijk een toeristencentrum, maar er zijn ook kleine industrieën zoals machineproductie, voedselverwerking en bouwmaterialen. Wadowice is vooral bekend als geboorteplaats van paus Johannes Paulus II , geboren als Karol Józef Wojty?a. We rijden verder naar Zakopane. Deze stad ligt op een hoogte van 800 meter aan de voet van de berg Giewont. Zakopane heeft vele  bouwwerken die karakteristiek zijn voor de Tatra architectuur. Door deze houten huizen en het vele houtsnijwerk, heeft het stadje nog steeds een dorps karakter. Ook Villa Atma, het huis waar de componist Karol Szymanowski woonde van 1930 tot 1936, is zo’n houten huis met rijk houtsnijwerk. De villa herbergt nu een aan Szymanowski gewijd museum. De plaatselijke bevolking, die in Polen de Góraly (= bergbewoners) genoemd worden, hecht sterk aan tradities. Op straat is vaak een kapela te horen die de voor de streek traditionele muziek speelt. Hierna gaan we terug naar het hotel voor diner en overnachting.

Polen Wroclaw markt

7e dag. Krakau-Czestochowa-Warschau. Na het ontbijt gaan we richting Warschau. Onderweg stappen we uit in Czestochowa, vooral beroemd vanwege het Paulinerklooster op de Jasna Gora (lichte berg). In de barokke kloosterkerk bevindt zich de Zwarte Madonna van Czestochowa. In de loop der eeuwen hebben koningen en pelgrims vele geschenken gegeven aan het klooster. Er zijn o.a. duizenden voorwerpen van edelsmeedkunst bewaard gebleven. Andere bezienswaardigheden in het klooster zijn de plafondschildering van Karl Dankwart en een bibliotheek met een uitgebreide collectie boeken. Het kloosterarchief  beschikt over kostbare manuscripten, een Italiaans brevier uit 1480 en een missaal dat in 1507 werd vervaardigd in Krakau. Czstochowa is als bedevaartsplaats te vergelijken met Fatima en Lourdes. Hierna is Warschau, hoofdstad van Polen, ons doel voor vandaag. Daar is ons hotel, waar we dineren en overnachten.

8e dag. Warschau-Bezichtiging van Warschau. In de ochtend, na een goed ontbijt, gaat u Warschau zien, de huidige hoofdstad van Polen. De stad heeft, na de val  van het communisme, een moderne skyline gekregen en is tegenwoordig van groot politiek en cultureel belang. Maar de stad bezit nog steeds veel prachtige oude gebouwen. Warschau ligt aan de rivier de Wisla, het centrum op de linkeroever en het stadsdeel Praga op de rechter. Het hart van de stad is het oude marktplein,  omgeven door kleurige huizen. Warschau bezit tal van fraaie oude kerken en paleizen. Aan de rand van de oude stad bevindt zich o.a. het Slotplein met het Koninklijk Paleis.

9e dag. Warschau-Poznan-Swiebodzin. Na het ontbijt verlaten we Warschau en rijden naar Poznan. Poznan is het wetenschappelijk- en cultureel centrum van de gemeente Wielkopolska. In Poznan resideert een katholieke aardbisschop, er zijn 8 hoge scholen, 11 musea, 3 theaters, een opera- en operettegebouw, een filharmonisch orkest en kunst- en wetenschappelijke instituten. Diner en overnachting in Swiebodzin.

10e dag. terugreis. Vandaag beginnen we aan de terugreis naar Nederland.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • half pension
 • kamers met douche/wc in goede 3*** hotels
 • gids in Wroclaw
 • entree Dom, aula Leopoldina en jaarhonderdhal
 • gids Krakau
 • entree St. Mary’s Church
 • gids en entree kasteel Wavel
 • gids en entree Ausschwitz en Birkenau
 • gids Wadowice, Zakopane, Beskidengebergte en Tatragebergte
 • gids en entree Madonna
 • gids Warschau
 • entree zomerresidentie Poolse koning, Warschau
 • gids Poznan
 • afscheidsdiner

• toeslag 1 pers. kamer € 165,-

Bekijk onze reisgids 2022 online

Onze reisgids voor 2022 kunt u gratis bestellen of online bekijken!