Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Noord – Polen

Noord – Polen

Met bezoek aan Gdansk

1e dag. Vanaf verschillende opstapplaatsen vertrekken we richting Duitsland. Via de autobahnen rijden we naar de omgeving van de Duits/Poolse grens voor de overnachting. In ***hotel Bastion in Kostrzyn stoppen we voor diner en overnachting.

Polen gdansk

2e dag. Via een prachtige route over de zgn Berlinka rijden we naar 3***hotel Renusz in Gdansk-Sobieszewo. U wordt persoonlijk verwelkomd met een Poolse welkomstborrel. (Poolse kruidenwodka)

3e dag. We gaan de hele dag naar Gdansk, de meest Hollandse stad van Polen. We laten u eerst Westerplatte zien, hier begon de 2e wereldoorlog op 1 september 1939. Na dit bezoek maken we een wandeling door de prachtige historische binnenstad van Gdansk. U ziet de vele prachtige gevels en u waant zich in het vroegere Amsterdam. Wat Amsterdam is voor de diamantindustrie, is Gdansk voor de barnsteenindustrie en natuurlijk bezoeken we een barnsteenwerkplaats. Daarna heeft u nog vrije tijd om zelf wat te winkelen of een heerlijk terrasje te pakken. We gaan naar de vroegere Leninwerf, waar Lech Walesa bekend werd als stakingsleider. Als afsluiting van de dag bezoeken we de beroemde kathedraal van Oliwa, voor een demonstratie van het grootste kerkorgel van Polen.

4e dag. Na een niet te vroeg ontbijt vertrekken naar het Mazurisch merengebied voor een zeer unieke boottocht over het Elblag kanaal. Een bootreis van ca 2.5 uur. Tijdens de reis wordt onze boot enkele keren uit het water getild en over het land via een ingenieus systeem (Nederlandse uitvinding) naar het volgende stuk kanaal getransporteerd. Een onvergetelijke excursie volgt door nog ongerepte natuur. Daarna terug naar het hotel.

Polen Mazurie merenlandschap

5e dag. ‘s Morgens rijden we dwars door polders, aangelegd door Nederlandse Mennonieten, we komen vele boerderijen tegen. We bezoeken hier in Nowe Dwor Gdansk het plaatselijke museum, waar een permanente tentoonstelling is over het leven van de Mennonieten in Polen. Het museum is in 2008 bezocht door de toenmalige premier Balkenende. Hij heeft ervoor gezorgd dat het museum compleet gerestaureerd is. Daarna terug naar het hotel. De middag ter vrije beschikking en ’s avonds een folklore-avond met zang en dans uit de regio. ‘s Middags kunnen we ook in de omgeving het landbouwbedrijf van dhr. van de Westeringh bezoeken. Het is een Nederlander die al zo’n 18 jaar in Polen woont en zijn bedrijf geldt als voorbeeld voor veel Poolse landbouwers. Ca 750ha, groot voor Nederlandse begrippen. Hij verteld met heel veel enthousiasme over het boerenleven in Polen. De gasten zijn hier meestal niet weg te krijgen.

6e dag. We gaan naar Frombork, het vroegere Frauenberg. Het is een bijzonder mooie stad die op slechts enkele kilometers van de Russische grens ligt. Op de bekende kathedraal-heuvel bevindt zich het Copernicus museum. Deze Poolse astronoom ontdekte dat de aarde om de zon draait. In het museum krijgt u een goede indruk over zijn leven en zijn theorie de’ revolutionibus orbium celestium’. Hierna bezoeken we het observatorium waar we een seance meemaken en in de ruimte kijken. Natuurlijk heeft u nog tijd genoeg om het prachtige stadje met z’n mooie kathedraal te bezichtigen.

polen sopot

7e dag. Dagtocht Hel. We rijden naar de prachtige plaats Hel. Hel ligt helemaal aan de andere kant van de baai van Gdansk. Deze 38km lange landtong was vroeger een militaire basis, tegenwoordig een gezellig toeristenplaatsje. Om ongeveer 13.00u. nemen we de boot naar Sopot, de duur is ca. 90 minuten. Op de langste houten pier van Europa stappen we uit, daarna brengt de bus ons weer terug naar ons hotel.

8e dag. ‘s Ochtends bezoeken we de prachtige burcht van het nabijgelegen Malbork. Het is de grootste kruisridderburcht van Europa en ooit hoofdzetel van de ridders van de Duitse Orde. Een plaatselijke gids verteld er ons alles van. Daarna terug naar het hotel. De middag ter vrije beschikking.

9e dag. Na het ontbijt nemen we helaas afscheid van hotel Renusz en gaan via Gniezno (1e hoofdstad van Polen) en Poznan naar het overnachtingshotel Kaliski.

10e dag. Via Magdenburg en Hannover terug naar Nederland.

HOTEL ‘RENUSZ’ IN GDANSK

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • 9x overnachting met half pension
 • kamers met douche/wc in goede middenklasse hotels
 • stadgids in Gdansk, 3 uren
 • entree kerk Oliwa
 • entree Maria kathedraal
 • boottocht Elblag kanaal
 • extra lunch aan boord
 • entree museum Nowe Dwor
 • entree folklore avond
 • entree museum en observatorium
 • boottocht naar Sopot
 • entree Malbork
 • gids Malbork
 • bezoek Nederlandse boer
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer € 110,-

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!