Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Hongarije 9 dagen

Hongarije 9 dagen

Boedapest, de poesta en het Balatonmeer zijn het hart van het land en tonen de mooiste kanten van Hongarije. Boedapest, de Donaumetropool, straalt in een nieuwe glorie. Ontelbare prachtige gebouwen werden liefdevol gerestaureerd en de bekendste cafés zoals Callas of het café New York tonen met prachtige gerenoveerde inrichtingen weer de oude glorie van weleer. Uw excursie naar de Donauknie toont de geschiedenis van de Hongaarse koningen en bij een toekomstig ridderfeest voelen ze zich direct terug gezet in de tijd. Een “must” zijn natuurlijk, bij een reis naar Hongarije, een poesta excursie met de beroemde paardenshow, waarbij de heren van de poesta halsbrekende toeren tonen, en het uitstapje rondom het meest geliefde Balatonmeer met zijn schilderachtige schiereiland Tihany. Tijdens deze reis leert u Hongarije kennen!

 • De meest geliefde hoogtepunten van Hongarije in één reis
 • Eten met de ridders en heren van de Poesta
 • Bezoek Boedapest en het Balatonmeer

1e dag. Heenreis naar Zuid-Duitsland voor overnachting.

2e dag. Hongarije. Stad Boedapest voor 6 overnachtingen in Novotel Budapest City ****hotel.

3e dag. Boedapest. Na het ontbijt ontdekt u samen met uw reisleider de hoofdstad van Hongarije. In Pest bezichtigt u het Heldenplein, de Stephansdom en het Parlementsgebouw. In Boeda maakt u een rit door de Burchten wijk met haar Matthiaskerk en de Vissers Bastei en het Burchtterras. Vanaf de Gellertsberg kunt u het unieke panorama op de stad bewonderen. Daarna vrije tijd. U kunt gaan winkelen in de markthal of een wandeling maken over de Vaci Utca, de  voetgangerszone van Boedapest.

4e dag. Donauknie. Vandaag maken we een excursie naar de prachtige Donauknie. Ten noorden van Boedapest, in de bocht van de Donau, ligt dit schilderachtige gebied, dat tegenwoordig als het Hongaarse Wachau wordt gekenmerkt. Het landschapsbeeld wordt door de groene heuvels van Cserhat – het Börzsönygebergte en het Visegrader bergland als ook de blauwe stroom van de Donau, die hier over 50 kilometer langs vloeit, bepaalt. De stad Esztergom is zetel van de katholieke aartsbisschop. De Dom is de grootste kerk van Hongarije en ligt als een machtige vesting over de stad. De aartsbisschoppen van de stad hielpen ook de kunstenaars uit het binnen- en buitenland. Zo kon de stad tot nu nog het centrum van de Hongaarse kunstscene blijven. Nadat u het centrum van het katholieke geloof heeft bezichtigd rijden we verder naar Visegrad. Deze stad heeft vele volken gezien: Romeinen, Slaven, Turken en Duitsers. Vanaf de oever heeft u een mooi uitzicht in het Donaudal. Het is de officiële stad van de kunstenaars. Vooral de Moslimse families lieten de stad in de loop van de eeuw weer opbloeien. Deze bijzondere sfeer zult u wel kunnen opsporen, zodra u bij de stad aankomt.

5e dag. Poesta. Ontbijt in het hotel. Vandaag gaat de reis door een gebied, hoewel het zijn oorspronkelijke op steppen lijkende karakter als gevolg van de systematische cultivering verloren heeft, het landschap met schaapherders, gevogelte en maisverbouw toch steeds nog een belevenis is. De grootste poesta van Hongarije heeft haar middelpunt in het 40 km van Debrecen verwijderde Csarda in het nationaal park Hortobagy, waar u zult deelnemen aan het Poestaprogramma. Laat het u gezellig maken met Schnaps, goulashsoep, Hortobagyer pannenkoeken en wijn en geniet u van een huifkartocht.

6e dag. Balatonmeer. Na het ontbijt wordt u door uw reisleider opgewacht, waarmee u vandaag een hele dag op pad gaat voor een rondrit naar het Balatonmeer. U ziet o.a. de plaatsen Balatonfürud, Siofok, Kestzhely en naar wens ook nog het schiereiland Tihany. Balatonfüred is een kleine stad met 13.500 inwoners aan de noordelijke kant van het Balatonmeer, die door heuvels omgeven is. Het maakt niet uit van welke kant bezoekers Balatonfüred naderen, met de trein, via de snelweg of via het water, zodra men in de stad aankomt, zult u de sporen vinden van verleden tijd en het heden. Eerst ziet u het geografische landschap: in het Noorden de bergen, in het zuiden de zee, welke al sinds eeuwen de Pannonische vrolijkheid uitstraalt. Dit is een oude vesting, die al in de Romeinse tijd bewoond werd. En in welke de bezoekers steeds over herinnering uit het verleden struikelen. Oude woonwijken, gebouwen, kerken, sfeervolle wijngaarden, parken en oeroude bomen begroeten de huidige mensen. Siofok geldt als de “hoofdstad van Balaton”. Met 24.000 inwoners is de stad het grootste en bekendste vakantie-  en ontspanningsoord aan het Balatonmeer. Deze plaats strekt zich, met zijn vele stranden, uit over 15 km aan de zuidoost oever van het Balatonmeer en biedt vele cafés, restaurants en discotheken. De huidige stad Keszthely is het resultaat van een ontwikkeling van bijna 1000 jaren en als wij ook zijn straten aanschouwen, gaat de geschiedenis nog verder terug. Het centrum van de stad is het hoofdplein. Hier bevindt zich het raadhuis met de burgemeestersambt, dat in 1769 oorspronkelijk als kantongerecht gebouwd werd en dat later tot een ander gebouw omgebouwd werd.

7e dag. Vrije dag.

8e en 9e dag. Terugreis. Na een fascinerend verblijf beginnen we aan de terugreis. Met vele herinneringen en foto’s keert u terug naar huis via Zuid-Duitsland
met een afscheidsdiner op de laatste dag.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • goede middenklas hotels
 • halfpension
 • kamers met douche/wc
 • 3 uur durende rondleiding Boedapest
 • gids voor hele dag excursie Donauknie
 • gids voor hele dag excursie Poesta
 • poesta programma met driegangendiner met wijn, muziek en huifkartocht
 • gids voor hele dag voor excursie Balatonmeer
  • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer € 246,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!