Boek deze busreis

Deze busreis: € 1.298,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Rondreis Portugal – Spanje

Rondreis Portugal – Spanje

12 daagse busreis naar Portugal en Spanje

Portugal heeft veel meer te bieden dan alleen de vakantieoorden aan de Algarve. Landschap en cultuur wisselen zich af. Terwijl in het binnenland de  Middeleeuwse burchten er op wachten om ontdekt te worden, raakt u al onder de indruk van de kust met haar idyllische vissersdorpen en natuurlandschappen.

Tijdens een indrukwekkende busreis door het land passeert u o.a. het Douro-dal met zijn zacht glooiende hellingen. Deze regio is een van de oudste wijngebieden van de wereld en werd tot UNESCO werelderfgoed verklaard. Aan de monding van de Douro ligt Porto, de op twee na grootste stad van Portugal. Deze wordt op grond van de vele barokke kerken ook wel als “Barokstad” aangeduid. Niet te vergeten is de stad van de zeven heuvels – Lissabon. Aan de monding van de Tejo is het politieke, economische en culturele centrum van het land de moeite waard voor een bezoek. Het tegenwoordige stadsbeeld loopt naar bouwmaatstaven terug tot de 18e eeuw. Het centrum van Lissabon is de Baixa, waar u prachtige gevels en smalle stegen tegenkomt. Deze busreis zal u betoveren.

1e en 2e dag. Heenreis naar Costa Brava met hotelovernachting in Frankrijk. Welkom aan de Costa Brava. De Costa Brava, de noordelijkste Spaanse kuststreek aan de Middellandse Zee, verkreeg haar naam vanwege de grotendeels sterke ruige kustlijn. Hier vindt u kleine baaien, maar ook lange zandstranden.

3e dag. Costa Brava – Burgos. Doorreis naar Burgos met mogelijkheid tot bezichtiging van de voormalige koningsstad met de gotische kathedraal Sta. Maria, de Puerta Santa Maria, de Casa del Codron en de kerk St. Nicolaas.

4e dag. Burgos – Porto. Bem – Vindo in Portugal! De stad aan Douro is het middelpunt van de wijnhandel. Hier in Porto is de thuisbasis van deze beroemde wijnsoort. In een van de wijnkelders in het stadsdeel Vila Nova de Gaia kunt u de wijn proeven. Toch is Porto niet alleen maar bekend vanwege de Portwijn, maar ook vanwege zijn ligging op een granietrots aan de rivier Douro.

5e dag. Porto. Tijdens een rondleiding ziet u vandaag de bekendste bezienswaardigheden van Porto en maken we ook een rondvaart op de Douro.

6e dag. Porto – Coimbra – Lissabon. We verlaten Porto en rijden eerst naar Coimbra. Coimbra geldt als de meest traditionele universiteitsstad van Portugal. Het universiteitsgebouw staat op het hoogste punt van de stad op de plaats van het vroegere koningspaleis. De oude bibliotheek is een van de vorstelijkste wereldwijd, bezienswaardig zijn ook de feestzaal en de universiteitskerk. Na een wandeling door de binnenstad rijden we verder naar Lissabon.

7e dag. Lissabon. U heeft gelegenheid tot een stadsrondleiding, zodat u een van de mooiste steden van Europa kunt leren kennen. Bezienswaardig is zowel de ligging van de stad als ook alle getuigenissen uit de tijd van de zeevaarders. Toch is Lissabon niet alleen interessant vanwege zijn historie, maar ook is het een stad met tuinen en parken.

8e dag. Lissabon – Madrid. Tot ziens in Lissabon! We rijden vandaag naar Madrid. Levendig en kleurrijk toont zich de stad bij een wandeling. De bijzondere sfeer van de stad is een mix tussen oud en nieuw. Monumentale pleinen en gebouwen herinneren aan de glans van vergane Epochen. Wij verblijven hier twee nachten.

9e dag. Stadsrondleiding. U krijgt een stadsrondleiding met bus en gids en vrije tijd voor uzelf.

10e dag. Madrid – Tarragona/Salou. Via Zaragoza, de hoofdstad van Aragonië, gaat het verder naar Tarragona. Imposant verschijnt de “Basilica de Nuestra Seora del Piljar” aan de oever van de Ebro. In de namiddag bereikt u de omgeving van Tarragona/Salou.

11e dag. Salou – Dijon. We rijden richting Dijon voor overnachting.

12e dag. Terugreis Dijon – Nederland. Terug weer in Nederland, wordt u na het afscheidsdiner naar uw opstapplaats gebracht.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • goede middenklasse hotels
 • halfpension
 • kamers met douche/wc
 • gids in Porto
 • bezichtiging wijnkelder met proeverij van port in Porto
 • ca. 50 minuten durende rondvaart op de Douro
 • gids Coimbra
 • gids Lissabon
 • gids Madrid
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 persoons kamer € 410,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!