Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Reuzengebergte, Tsjechië

Reuzengebergte, Tsjechië

1e dag. Heenreis naar het Reuzengebergte. Via de Duitse autobahn rijden we naar het Reuzengebergte voor 5 overnachtingen.

2e dag. Excursie Reuzengebergte. Vandaag bieden wij u een rondrit door het Reuzengebergte aan. Toen in de 18e eeuw glasfabrieken ontstonden, werd de bekendheid vergroot. Vandaag de dag is Harrachov nog steeds bekend vanwege zijn glasblazerij en het glasmuseum. Harrachov telt door zijn skilandschap met de beroemde skischansen, die tot de grootste van de wereld behoren, tot het wintersportcentrum van Europa. In Harrachov heeft u de mogelijkheid de in 1712 gestichte glashut te bezichtigen. Aansluitend rijden we door deze heerlijke bergwereld naar Spindleruv Mlyn.

3e dag. Rühezahlbronnen en sneeuwkop. De stad Trautenau ligt in het dal van de Aupa, omringt door bossen en weilanden die een ideaal uitgangspunt bieden voor een excursie in het Reuzengebergte. Behoedzame reconstructies van renaissance en barokgebouwen aan het marktplein hebben deze stad tot een herkenningspunt gemaakt. Hierna rijden we naar Johannesbad. Door vele inwoners wordt Johannesbad als een van de mooiste oorden in het Reuzengebergte neergezet. Tot de bijzonder vermeldenswaardige gebouwen behoort het kurhaus en de zich daaraan sluitende zuilenrij, die het kuuroord een mondaine  eigenaardigheid geeft. Aansluitend rijden we verder naar Petzer. Vandaag de dag is Petzer een geliefd ontspanningsoord geworden. U heeft de mogelijkheid om met de seilbahn de sneeuwkop te beklimmen. De ‘Schneekoppe’ (Tsjechische Snezka, Poolse Sniezka) is de hoogste bergtop van het Reuzengebergte en bekend
vanwege zijn prachtige vergezichten.

 

4e dag. Adersbach en Nachod. Tocht naar Nachod en naar de rotsstad Adersbach. Het natuurreservaat ligt tussen het Reuzen- en Adlergebergte, noordelijk van Nachod. In de loop van miljoenen jaren ontstonden hier tot 70 m hoge rotswanden. Het gaat hier om een uniek complex van zandsteen rotsformaties, met gaten, kloven, labyrinten, bossen, watervallen en kleine meren. Het gebied behoort tot de grootste samenhangende rotsmassieven van Midden-Europa. Bij een rondwandeling ziet u bizarre vormen, een tand van Rübezahl (Rübezahl is de reus of berggeest waar het Reuzengebergte naar genoemd is), of een leunstoel van Rübezahl etc. Het stadje Nachod is bekend door zijn machtige renaissanceslot en zijn historisch stadscentrum uit de 12e / 13e eeuw.

Tsjechië Reuzengebergte rotsformatie

5e dag. Spindleruv Mlyn. Na het ontbijt staat er een gids klaar om een wandeling door de omgeving te maken. ‘s Middags vrij.

6e dag. Terugreis. Met vele nieuwe indrukken beginnen we aan de terugreis. We rijden via Dresden en Hannover richting de Nederlandse grens voor een goed verzorgd afscheidsdiner.

Hotel Clarion

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • halfpension
 • hotel met lift
 • welkomstdrankje
 • reisleider / gids op 2e t/m 4e dag
 • stadsgids in Spindleruv Mlyn
 • dansavond
 • zwembad
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers.kamer € 60,00

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!