Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Rondreis door Prachtig Frankrijk

Rondreis door Prachtig Frankrijk

De overtreffende trap van Frankrijk. Beleef de hoogtepunten van Frankrijk.Wat schiet u als eerste te binnen als u aan een vakantie in Frankrijk denkt? De Elzas, Bretagne, het Loiredal, het wijnbouwgebied rondom Bordeaux, de Provence of de Mont Blanc? Misschien vallen u ook de bekendste bezienswaardigheden in gedachten: de Eiffeltoren, de kathedraal van Straatsburg, de Mont-Saint-Michel of het kasteel te Versailles? Dat zijn o.a. de hoogtepunten, die u tijdens deze rondreis door Frankrijk zult beleven.

Programma busreis Frankrijk

1e dag. Heenreis naar Parijs. Vandaag rijden we naar Parijs via de prikkelende champagnestad Reims. U kunt de kathedraal bezoeken. Wij houden hier een lunchpauze.

2e dag. Een stadsrondrit voert langs een wereld van beroemde monumenten zoals de Arc de Triomphe, de Opera Garnier, het Louvre de Eiffeltoren etc.

3e dag. Parijs-Versailles-Rouen. Cultureel en politiek middelpunt van Frankrijk in de 17e en 18e eeuw was het kasteel van Versailles, dat u vandaag zult
bezichtigen. De verdere reis voert naar Rouen in Normandië. De kathedraal van de stad geldt als één van de mooiste en bekendste kerkgebouwen van Frankrijk in gotische stijl. Met 151 m is de toren de hoogste kerktoren van Frankrijk en de hoogste gietijzeren toren ter wereld. Totdat de Dom van Keulen gebouwd was, telde deze als het hoogste gebouw van de wereld.

4e dag. Rouen-Mont Saint Michel-Saint Malo. We verlaten Rouen en rijden eerst naar het kenmerk van Normandië, de Mont Saint-Michel. Voor de overnachting gaan we naar het nabij gelegen Saint-Malo dat in Bretagne ligt.

5e dag. Saint Malo-Quimper/Lorient. Door Bretagne rijden we naar het westen van Frankrijk. De Pointe Pen Hir, een rotsachtige kaap, is een karakteristiek beeld van de Bretonse kust. De Kelten geloofden, dat ze zich hier aan het eind van de wereld bevonden en talrijke legenden omstrengelen de geheimzinnige omgeving.

6e dag. Quimper/Lorient-Tours. De route langs de Atlantische oceaan en later de Loire volgend bereiken we Tours. De langste rivier van Frankrijk is naamgevend voor het Loiredal, het rijke cultuurlandschap in het hart van het land. Bijzonder de moeite waard is een wandeling door de binnenstad van Tours met het plein Plumeraus en haar middeleeuwse vakwerkhuizen.

7e dag. Tours-Bordeaux. De verdere reis naar Bordeaux voert u door het grootste wijnbouwgebied van de wereld voor kwaliteitswijnen. Er zijn ca. 4.000 chateaux gerelateerde wijnboerderijen, die de wereldberoemde Bordeauxwijn produceren. Hier bezichtigt u een chateau en wordt u voor een wijnproeverij verwacht, die in deze omgeving natuurlijk niet mag ontbreken. Of staat uw humeur meer naar hogere percentages? Dan kunnen wij u als alternatief een cognacproeverij op de weg naar Bordeaux aanbieden.

8e dag. Bordeaux-Toulouse. De moeite waard om een omweg voor te maken is de duin van Pyla. Zij is de grootste duin van Europa en valt sinds 1978 onder de natuurbescherming. Geniet u van het uitzicht vanaf de duin over het meer van Arcachon, het schiereiland Lège-Cap-Ferret met de daar achterliggende Atlantische Oceaan, alsmede de oneindige pijnboombossen van Gascogne. Verder gaat het naar de roze-rode stad Toulouse, die haar benaming aan de talrijke bouwwerken van rode baksteen dankt.

9e dag. Toulouse-Millau-Marseille. Via Albi gaan we ‘s morgens naar Millau, waar u het viaduct ‘de Millau’ kunt bezichtigen. Dit indrukwekkende bouwwerk is een deel van de A75 van Parijs naar Barcelona en werd in december 2004 in gebruik genomen en is met haar 2460 m de langste Tuibrug van de wereld. Onze weg voert u verder naar de op drie na grootste stad van Frankrijk, naar Marseille. De stad overtuigt haar bezoekers door haar rijke cultuurhistorische erfgoed.

10e dag. Marseille-Chamonix Mont Blanc. ‘s Morgens maken wij een rondrit door Marseille. Marseille is oorspronkelijk gesticht rond 600 v. Chr. Gedurende haar hele geschiedenis was het een belangrijke stad voor de handel tussen de regio van de Middellandse Zee en West-Europa. De Basiliek Notre-de-la-Garde is het kenmerk van de stad. Het plateau de-la-Crois biedt een prachtig panoramisch overzicht van de stad. Met 4810 m is de Mont Blanc de hoogste berg van Frankrijk en de EU.

11e dag. Chamonix Mont-Blanc, Mullhouse. Tijdens een rondleiding leert u dit sympathieke ski-oord nader kennen. Eeuwen oude kerken en kapellen, luxe hotels, oude boerderijen, machtige villa’s, contrasterende chalets en moderne woonwagens bepalen het beeld van deze plaats. Aansluitend heeft u de gelegenheid om van het indrukwekkende bergpanorama van Chamonix te genieten. Met de in 1955 heropende kabelbaan, die toentertijd de hoogste ter wereld was, gaat het naar 3842 m hoogte. Met deze buitengewone indruk in uw bagage rijden we verder naar de volgende overnachting, in Mulhouse. Hier geniet u van het diner in een gemoedelijk restaurant.

12e dag. Mulhouse-Straatsburg. Door het steeds weer wisselen van eigendom tussen Frankrijk en Duitsland tussen de 17e eeuw en 1945 maakt de Elzas zijn hoofdstad Straatsburg tot de jongste stad van Frankrijk en door het Europese parlement tot één van de meest betekenisvolle steden van Europa. De romantische binnenstad, betoverd door haar historische gebouwen, vooral de oude vakwerkhuizen kenmerken de stad, leert u kennen door een boottochtje. De dag eindigen we met een typische regionaal diner in een regionaal restaurant.

13e dag. De thuisreis. Vandaag komen we aan het einde van dit bezoek aan het voortreffelijke Frankrijk, waarbij u Frankrijk van zijn beste kant heeft leren kennen. De reis gaat via Luxemburg en Zuid-Limburg met een onderbreking voor het afscheidsdiner weer naar Noord-Nederland.

Prijs voor deze busreis per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • goede middenklasse hotels
 • halfpension
 • alle kamers met douche/wc
 • gids in Parijs
 • gids in Rouen
 • gids in Mont Saint Michel
 • gids in Marseille
 • gids in Chamonix
 • bezichtiging Versailles
 • entree kasteel Versailles
 • entree wijnkelder met proeverij
 • bezichtiging viaduct De Millau
 • 1x kabelbaan Chamonix
 • boottocht Straatsburg
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer € 340,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!