Boek deze busreis

Deze busreis: € 358,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Praag 5-daagse stedenreis

Praag 5-daagse stedenreis

Deze schitterende en fascinerende oude stad moet u een keer hebben bezocht. Meer dan 1000 jaar geschiedenis maakt deze cultuurrijke stad tot een genot om er te mogen verblijven. Tijdens deze busreis maken wij wandelingen door de betoverende stad met z’n 100 torens, langs prachtige paleizen, kerken, musea, en over de bekende Karlsbrug. Praag schittert en straalt als nooit te voren, bezoek daarom deze gouden stad!

Programma:

1e dag. Vertrek ’s morgens vroeg. Vanuit diverse opstapplaatsen in het noorden rijden we via Bad Nieuweschans over de Duitse autobaan naar Praag in Tsjechië.

Dagtocht A. Na het ontbijtbuffet brengt de chauffeur u naar het centrum van Praag waar wij ‘s morgens met een gids een stadswandeling maken langs tal van bezienswaardigheden. Oude stadsplein met o.a. Tynkerk, het astronomisch uurwerk, Wencelasplein waar de bekende winkelstraten uitkomen en waar het tijdens de fluwelen revolutie eind 1989 barstensvol stond met demonstranten. Ook lopen wij door de joodse wijk met de bekende synagoge, Joodse begraafplaats en het Joods museum. Het juiste programma wordt door uw gids bepaald! ’s Middags krijgt u vrije tijd om zelf wat te ondernemen. Winkelen of bijvoorbeeld een museumbezoek. Aan het eind van de dag brengt uw chauffeur u terug naar het hotel.

Dagtocht B. Na het ontbijtbuffet brengt de chauffeur u naar de Praagse burcht, gelegen op de heuvel boven de oude stad. Dit is een complex van paleizen en kerken waar de koningen hun residentie hadden. Uw gids zal u op verschillende gebouwen attenderen zoals de bekende Vitus kathedraal, St. Joris basiliek, de Loreto kerk en klooster en Strahov klooster. De wandeling eindigt onder bij de Karelsbrug. Deze autovrije brug over de Moldau is de verbinding naar de oude stad. Het juiste programma wordt door uw gids samengesteld. ’s Middags vrije tijd besteding in het centrum. U kunt uiteraard ook kiezen om de Praagse burcht van binnen te zien en door het Gouden Straatje te lopen. Aan het eind van de dag brengt de chauffeur u terug naar het hotel.

Dagtocht C. Na het ontbijtbuffet maken we een excursie naar Theresiënstadt. Naar het voormalig concentratiekamp. ’s Middags vrije tijd in de stad.Aan het eind van de dag brengt de chauffeur u terug naar het hotel.

5e dag. Afscheid van de gouden stad Praag. De terugreis begint na het ontbijtbuffet. ’s Avonds zijn wij weer terug in Noord-Nederland.

 

De prijs voor deze busreis is inclusief:

 • reis per luxe touringcar
 • logies/ontbijt
 • kamers met douche en wc
 • gratis wifi
 • bar aanwezig
 • 2x gids in Praag
 • entree Theresiënstadt

 

HOTEL DUO: Een prima middenklas hotel gelegen aan een directe verbinding met het oude centrum. Lift en restaurant zijn in het hotel aanwezig.

Toeslag 1 persoons kamer  € 120,00

op 29 april verblijft u in Hotel Galaxie

Image

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!