Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Keurmerk Calamiteiten Kiwa
 • 90+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Wenen – Boedapest – Praag

Wenen – Boedapest – Praag

De combinatie van de drie belangrijkste steden van de Habsburgse monarchie (de historiografische term voor de landen die geregeerd werden door de Oostenrijkse tak van het Huis Habsburg van 1526 tot 1804), behoren altijd nog tot de ,,culturele hoogtepunten” van onze reizen. Tijdens deze reis wordt u werkelijk alles geboden, wat deze cultuurreis bezienswaardig en belevenisvol maakt. Ook de ritten tussen de steden bieden het één en ander: op de weg van Praag naar Boedapest staat de bezichtiging van de koningsstad Bratislava op het programma, tussen Boedapest en Wenen wordt een stop gemaakt aan het Neusiedler meer.

1e dag. Vertrek. ‘s morgens vroeg. Vanuit diverse opstapplaatsen in het noorden, rijden we via Arnhem (Elten) over de Duitse grens richting Zuid-Duitsland voor overnachting.

2e dag. Naar Wenen. Hartelijk welkom in Wenen! Proef de komende dagen de originele Weense sfeer.

3e dag. Wenen ontdekken. Na een uitgebreid ontbijtbuffet verwacht de gids u voor een 3 uur durende stadsrondleiding in Wenen. Verwonder u over de prachtige bouwwerken aan de Ringstraat, zoals de opera, het burchttheater, Hofburg, het parlement, de universiteit en slot Belvedère, het barokke zomerverblijf van prins Eugen. Natuurlijk mag de Stephansdom niet ontbreken. Aansluitend staat een bezoek aan slot Schönbrunn op het programma. Het is de meest geliefde bezienswaardigheid van Wenen en één van de meest betekenisvolle culturele erfgoederen van Oostenrijk. Het werd in december 1996 in het UNESCO werelderfgoed opgenomen. Daarmee werd de wereldwijde betekenis van het kasteel en de kasteeltuinen als barok kunstwerk erkend. In de namiddag rijden we naar de wereldberoemde Prater. Hier mag een rit met het beeldmerk van Wenen, het reuzenrad, natuurlijk niet ontbreken. ‘s Avonds kunt u feestvieren in een Heurigen avond (traditionele Weense avond met maaltijd).

4e dag. Wenen-Boedapest. De route richting Boedapest voert langs de Neusiedler See. U gaat een rondleiding en wijnproeverij in Rust meemaken. Een leuke afwisseling is de rondvaart op het meer. Na een ontspannen verblijf rijden we verder naar Boedapest.

5e dag. Het traditionele Boedapest. Na het ontbijt heeft u een halve dag de tijd voor een bezichtiging van Boedapest. De Hongaarse hoofdstad telt niet zonder reden mee als één van de mooiste steden van Europa. Niet alleen de stedelijke sfeer fascineert de bezoeker, maar ook haar unieke ligging. Uw reisleider zal u vandaag een aantal bezienswaardigheden van deze stad aan de Donau laten zien (o.a. incl. entree Fischerbastei) en u zeker enige tips geven, waar u de middag mee kunt doorbrengen. Bezoekt u ook eens een chique café in Jugendstil of gebruikt u de gelegenheid tot winkelen. Voor de avond hebben we een diner in een traditionele Csarda gepland, een in een typische dorpsatmosfeer gebouwd onderkomen waar u een bont folkloristisch programma mee zult maken.

6e dag. Boedapest-Praag. We gaan vandaag door naar Praag. Onderweg heeft u de gelegenheid voor een bezoek aan de mooie stad Bratislava. Het nieuwe moderne kenmerk van Bratislava is de brug van de Slowaakse nationale opstanding. Het brugcomplex met zijn machtige vier torens tellende slot, ontstond als
grensvesting van het Groot Moravische Rijk. Vanaf het terras net onder de brughoogte heeft u een heerlijk overzicht over Bratislava. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden worden gerekend: de St. Martinsdom, de Michaelstoren, talrijke kerken en het nationale theater. U wordt in de stad door een reisleider begeleid.

 

7e dag. Praag verkennen. We starten bij de burcht op Hradschin, hoog boven de stad. U wandelt door de imposante toren, de verschillende burchttuinen, passeert de zetel van de staatspresidenten en komt uiteindelijk bij de boven alles uitstekende Veltsdom. Het gouden straatje en veel meer valt er nog te zien, voordat wij weer met de bus naar beneden rijden. Aansluitend krijgt u een rondleiding met gids door de Praagse binnenstad. Na een korte rondrit gaat u door de smalle stegen van de binnenstad, langs het raadhuis met het astronomische apostel uurwerk richting Karelsbrug, waar u bij het bekende standbeeld van Johann von Nepomuk (vicaris-generaal van de bisschop in Praag) een wens kunt uitspreken. Natuurlijk ziet u ook het Wencelasplein. Verder wandelt u nog even op eigen houtje door de stad voordat we voor het diner naar een typisch Tsjechisch bierlokaal gaan. Met muziek en goed diner sluiten we de dag af.

8e dag. De terugreis. Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis met onderbreking voor een verrukkelijk afscheidsdiner in Duitsland.

Prijs voor deze busreis is inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • verzorging op basis van halfpension
 • 1x overnachting in Duitsland met halfpension
 • 2x overnachting met ontbijt in de omgeving van Wenen
 • 2x overnachting met ontbijt in omgeving van Boedapest
 • 2x overnachting in de omgeving van Praag
 • per hotel 1x 3-gangen diner in Wenen, Boedapest en Praag
 • halve dagen stadsrondritten door Wenen en Boedapest, wandelend door Praag met gids
 • Heurigenavond in Wenen (traditionele Weense avond met maaltijd)
 • Czardas-avond in Boedapest met 3-gangen diner wijn en folklore
 • bierparty in de binnenstad van Praag met diner en muziek
 • rondje in het Wener reuzenrad
 • entree in de Fischer Bastei
 • gids in Bratislava, 2 uur
 • gids in wijnoord Rust, 1 uur, rondleiding en wijnproeven
 • boottocht op de Neusiedler See
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer € 150,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2019 nu gratis aan. Of bekijk de brochure online!