Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
  • 95+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Praag – Tsjechië

Praag – Tsjechië

Deze schitterende en fascinerende oude stad moet u een keer hebben bezocht. Meer dan 1000 jaar geschiedenis maakt deze cultuurrijke stad tot een genot om er te mogen verblijven. Tijdens deze reis maken wij wandelingen door de betoverende stad met z’n 100 torens, langs prachtige paleizen, kerken, musea, en over de bekende Karlsbrug. Praag schittert en straalt als nooit te voren, bezoek daarom deze gouden stad!

Praag rivier

Programma:

1e dag. Vertrek ’s morgens vroeg. Vanuit diverse opstapplaatsen in het noorden rijden we via Bad Nieuweschans over de Duitse autobaan naar Praag in Tsjechië.

Dagtocht A. Na het ontbijtbuffet brengt de chauffeur u naar het centrum van Praag waar wij ‘s morgens met een gids een stadswandeling maken langs tal van bezienswaardigheden. Oude stadsplein met o.a. Tynkerk , het astronomisch uurwerk , Wencelasplein waar de bekende winkelstraten uitkomen en waar het tijdens de fluwelen revolutie eind 1989 barstenvol stond met demonstranten. Ook lopen wij door de joodse wijk met de bekende synagoge, Joods begraafplaats en het Joods museum. Het juiste programma wordt door uw gids bepaald! ’s Middags krijgt u vrije tijd om zelf wat te ondernemen. Winkelen of bijvoorbeeld museumbezoek. Aan het eind van de dag brengt uw chauffeur u terug naar het hotel.

Tsjechië Praag klok

Dagtocht B. Na het ontbijtbuffet brengt de chauffeur u naar de Praagse burcht, gelegen op de heuvel boven de oude stad. Dit is een complex van paleizen en kerken waar de koningen hun residentie hadden. Uw gids zal u op verschillende gebouwen attenderen zoals de bekende Vitus kathedraal, St. Joris basiliek, de Loreto kerk en klooster en Strahov klooster. De wandeling eindigt onder bij de Karelsbrug. Deze autovrije brug over de Moldau is de verbinding naar de oude stad.
Het juiste programma wordt door uw gids samengesteld. ’s Middags vrijetijdbesteding in het centrum. U kunt uiteraard ook kiezen om de Praagse burcht van binnen te zien en door het goudenstraatje te lopen. Aan het eind van de dag brengt de chauffeur u terug naar het hotel.

Dagtocht C. Na het ontbijtbuffet gelegenheid om deel te nemen aan een excursie naar Theresiënstadt. Naar het voormalig concentratiekamp, ’s middags vrije tijd in de stad. Aan het eind van de dag brengt de chauffeur u terug naar het hotel.

Tsjechië Praag brug en kasteel

5e dag. Afscheid van de gouden stad Praag. De terugreis begint na het ontbijtbuffet. ’s Avonds zijn wij weer terug in Noord-Nederland.

Prijs per persoon inclusief:

  • reis per luxe touringcar
  • logies/ontbijt
  • kamers met douche en wc
  • 2x gids in Praag
  • entree Theresiënstadt

• toeslag 1 pers. kamer € 75,-

hotel cechie praag

HOTEL ‘CECHIE’ Hotel ‘Cechie’ is een Praags viersterrenhotel waar u, tegen betaling, kunt golven, squashen en bowlen. Het hotel bezit een restaurant, lobby- tennis-, en een golfbar, een sauna, zwembad en een fitnesscentrum. Enkele faciliteiten zijn tegen betaling.

Bekijk onze reisgids 2020 online

Onze reisgids voor 2020 kunt u online bekijken. Of bekijk de brochure online!