Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
  • 95+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Oranjewoud en Aïda

Oranjewoud en Aïda

Hindeloopen

Globaal programma

1e dag

Rond 08.00u. vertrek. Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Friesland voor een bezoek aan Museum Joure.
Ontvangst met koffie en gebak. Douwe Egberts bouwde op dit stukje historisch Joure de eerste  fabriek. De koffie ruik je hier  nog altijd. Zeker als je deze zelf maalt! In de 19e eeuw gingen de Friese klokken als zoete broodjes over de toonbank. Bekijk met hoeveel vakmanschap ze gemaakt zijn. Hierna rijden we via een prachtige route door Gaasterland naar Hindeloopen. Eerst gebruiken we een Friese koffietafel en vervolgens krijgen we een rondleiding door het beroemde schaatsmuseum. Hierna vrije tijd in Hindeloopen, een pittoresk stadje met vele bruggetjes en bijzondere doorkijkjes. De voormalige handelstad heeft haar unieke eigen karakter weten te behouden door de eigen taal, Hindelooper kunst en klederdracht. Ook leuk om hier het Museum Hindeloopen te bezoeken. In het museum zijn de sporen uit het rijke verleden van het voormalige Zuiderzeestadje op een smaakvolle wijze tentoongesteld. In meerdere vertrekken maakt u kennis met de Hindelooper klederdracht, het Hindelooper schilderwerk en de interieurs.  Hierna gaan we weer in de touringcar voor een prachtige route door het Friese landschap naar ons hotel in het bijzonder mooie Oranjewoud. ’s Avonds dineren we in het hotel.

Gaasterland

2e dag
Na het ontbijtbuffet rijden we naar het Skûtsjemuseum in Earnewâld. Na de koffie krijgen we een rondleiding. Oude ambachten uit de scheepsbouw zoals smederij en zeilmakerij komen in speciaal ingerichte werkplaatsen aan bod. Honderden onderdelen van skûtsjes en gereedschappen waarmee ze gemaakt werden staan in een sfeervolle omgeving opgesteld. Hierna is het tijd voor een lunch die we nuttigen tijdens een prachtige rondvaart door ons Nationaal Park de Alde Feanen. In het hart van Friesland ligt het ruim 2.000 hectare grote laagveenmoeras De Alde Feanen. Een zeer afwisselend landschap bestaande uit meren, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen. Na de rondvaart rijden we weer via een prachtige route door het Friese landschap terug naar ons hotel. ’s Avonds kunt u dineren in het restaurant A’MUZE op het terrein van Opera Spanga. Daarna kunt u genieten van de Opera Aïda.
Na de voorstelling wordt u weer naar het hotel gebracht.

Oranjewoud


3e dag
Na het ontbijtbuffet nemen we afscheid van het sfeervolle Oranjewoud en rijden naar Leeuwarden voor een bezoek aan Het Fries Museum met de tentoonstelling over M.C. Escher, één van de bekendste kunstenaars van Nederland, maar wat veel mensen niet weten is dat hij uit Leeuwarden komt. Het Fries Museum brengt in 2018 een grootschalige tentoonstelling van zijn werk. Aan de hand van circa tachtig vroege en late originele prenten wordt zijn artistieke ontwikkeling van een technisch bekwame graficus tot een wereldberoemd kunstenaar zichtbaar. Tussen de middag nuttigen we een lunch in de binnenstad waarna een ieder weer naar de opstapplaats wordt gebracht.

Leeuwarden

De reissom is inclusief:
– entree Museum Joure met koffie en gebak
– Friese koffietafel  op de 1e dag
– entree en rondleiding Schaatsmuseum
– diner in hotelrestaurant Tjaarda
– 2x overnachting met ontbijtbuffet Golden Tulip Tjaarda
– entree, koffie met gebak en rondleiding Skûtsjemuseum
– Alde Feanen cruise met aan boord een lunch
– Opera Aïda diner vooraf gaande aan de voorstelling
– entree Aïda
– entree en rondleiding Fries Museum M.C. Escher tentoonstelling
– afscheidslunch
– vervoer in luxe touringcar

 

 

Verblijf in ****Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud. Een uitstekend middenklas hotel gelegen in de bosrijke omgeving van
het prachtige Oranjewoud op circa 10 minuten rijden van Heerenveen. Hotel met lift, restaurant en Wellness.

Toeslag 1-persoonskamer € 78,00

Opstapplaatsen:
– Assen
– Beilen
– Drachten
– Emmen
– Groningen
– Haren
– Heerenveen
– Hoogeveen
– Hoogkerk
– Joure
– Leek
– Leeuwarden
– Lemmer
– Meppel
– Oosterwolde
– Steenwijk
– Wolvega

 

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!