Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
  • 99+ jaar ervaring
  • Geld-terug-garantie
  • SGR & ANVR zekerheid
  • De mooiste busreizen

Home » Reizen » Meerdaagse reizen » Muziekreizen » Operareis / Muziekreis bruisend Berlijn

Operareis / Muziekreis bruisend Berlijn

Berlijn is niet alleen overdag een enerverende stad. ’s Avonds verandert deze stad in een aantrekkelijk uitgaanscentrum. Deze reis richt zich op de operacultuur in de Duitse hoofdstad. U bezoekt twee  prachtige voorstellingen met internationale topsolisten. Een in de Deutsche Oper. De ander in de Staatsoper Berlin (im Schillertheater). Tevens krijgt u gelegenheid de stad per bus of op eigen gelegenheid te verkennen.

Vrijdag 21 april. Vertrek naar Berlijn. U bereikt Berlijn in het tweede deel van de middag. Uw hotel bevindt zich nabij de Kurfürstendamm.
’s Avonds bezoekt u Verdi’s meest geliefde opera La Traviata met in de hoofdrol de beroemde sopraan Patrizia Ciofi.

Zaterdag 22 april. ’s Ochtends kunt u kiezen voor een facultatieve rondrit langs de highlights van Berlijn. Onderweg wordt er gestopt bij onder meer het Joodse Monument en Unter den Linden. De middag kunt u besteden aan een museumbezoek (bv. Käthe Kollwitz, nabij hotel) of aan winkelen. U bevindt zich nabij het Kaufhof des Westens (KaDeWe). ’s Avonds bezoekt u een van de bekendste opera’s van Mozart: Le Nozze di Figaro, met in de hoofdrollen twee internationaal gevierde operasterren: bariton Ildebrando d’Arcangelo en sopraan Dorothea Röschmann.

Zondag 23 april. De terugreis begint pas na een bezoek aan het park van Sanssouci (Potsdam) en wordt onderbroken voor een diner.

Overnachtingen in het ****Mark Hotel in Berlijn.

Inclusief:

  • 2 overnachtingen in het ****Mark Hotel
  • Comfort Class touringcar
  • Tickets voor La Traviata en Le Nozze di Figaro
  • Koffie op heenreis
  • Slotdiner
  • Reisleiding Rudolf Nammensma

La Traviata – synopsis.
Violetta, een bekende en rijke courtisane, geeft een feest ter ere van haar verjaardag. Hier is ook aanwezig Alfredo Germont, die haar reeds een jaar van een afstand aanbidt. Als het gezelschap zich naar een ander vertrek begeeft, krijgt Violetta een flauwte. Ze blijft alleen in het vertrek achter. Alfredo komt haar opzoeken en verklaart haar zijn liefde. Violetta wuift deze eerst weg maar is later ontroerd en geeft een cameliabloem aan Alfredo die hij dient terug te brengen als deze verwelkt (de volgende dag dus). Na afloop van het feest kijkt Violetta terug op haar leven en denkt aan een beter leven met Alfredo in de toekomst.

Violetta en Alfredo wonen samen in een huis op het Franse platteland. Violetta heeft haar verleden achter zich gelaten en leidt nu een eenvoudiger leven met Alfredo. Echter, zonder haar inkomsten als courtisane is het leven erg duur en zij besluit om al haar bezittingen te laten verkopen teneinde het huidige leventje voort te zetten. Als Alfredo hierachter komt, vertrekt hij terstond naar Parijs om dit te beletten. Na zijn vertrek krijgt Violetta bezoek van de vader van Alfredo. Deze smeekt haar om bij Alfredo weg te gaan daar hun ‘zondige’ relatie een huwelijk van de zus van Alfredo in de weg staat. Ze geeft toe en schrijft een afscheidsbrief aan Alfredo. Als Alfredo thuiskomt en de brief leest is hij ontroostbaar, terwijl zijn vader hem probeert te bewegen terug te keren naar de Provence.

Flora, een oude vriendin van Violetta, geeft een feest. Violetta is aanwezig, vergezeld door haar oude beschermer, Baron Douphol. Alfredo speelt kaart tegen de baron en staat daarbij op aanzienlijke winst. Violetta vreest voor het aanstaande duel tussen beide mannen en probeert Alfredo zo ver te krijgen dat hij weggaat. Alfredo, nog steeds woedend om de afwijzing door Violetta, roept alle aanwezige gasten naar zich toe, smijt al zijn gewonnen geld in de richting van Violetta en roept uit dat hij daarmee al haar gunsten heeft betaald. De gasten reageren zeer verontwaardigd op deze grove belediging. Violetta, zwaar ziek, bezwijkt in de armen van Flora.

Violetta ligt in haar slaapkamer. De tuberculose eist haar tol. Annina, haar trouwe bediende, is bij haar. Alfredo is door zijn vader ingelicht over het offer dat Violetta heeft gebracht. Hij zoekt haar op en smeekt haar om vergeving, die zij dankbaar schenkt. Violetta is zeer verheugd over zijn komst en wil zich aankleden voor hem, maar zij kan het niet. Dan komt Germondt-père de vader van Alfredo binnen. Hij zegt met zoveel woorden dat hij verscheurd wordt door wroeging, en dat het een grove fout van hem was Violetta te dwingen Alfredo op te geven. maar Violetta weet dat ze zeer spoedig zal sterven, en geeft Alfredo een portretje van zichzelf, ze smeekt hem te trouwen als hij ooit een lief meisje zal ontmoeten. Ze sterft ten slotte in zijn armen.

Le Nozze di Figaro – synopsis.
Figaro is de bediende van de graaf en gaat trouwen met Susanna, de kleedster van de gravin. Op hun trouwdag spelen zich vele intriges af. De graaf heeft een oogje op Susanna en hoewel hij als moderne man het jus primae noctis op morele gronden afwijst, wil hij het oude droit du seigneur (recht van de heer op de eerste nacht met de bruid) stiekem toch uitoefenen. Dit is natuurlijk dramatisch voor de geliefden die er alles aan doen om er aan te ontsnappen. De puberende page Cherubino (gespeeld door een sopraan) heeft een oogje op alle vrouwen maar met name op de gravin. De huishoudster Marcellina is verliefd op Figaro en wil hem aan zijn belofte houden om met haar te trouwen als hij een lening aan haar niet terug kan betalen. De gravin is verdrietig over het voorgenomen overspel van de graaf en wil de liefde van haar man nieuw leven inblazen.

Uiteindelijk bedenken Figaro, Cherubino, de gravin en Susanna een valstrik om de graaf op zijn nummer te zetten en zijn plan om Susanna te ‘verleiden’, te verijdelen. Vanzelfsprekend verloopt dit niet helemaal vlekkeloos maar de graaf wordt uiteindelijk, min of meer zoals gepland, in de donkere paleistuin verleid door zijn eigen vrouw vermomd als Susanna; een vermomming waar ook de diep geschokte Figaro aanvankelijk intrapt zodat hij denkt dat zijn Susanna toch met de graaf aanpapt.

En zoals bij een vrolijke opera hoort is het eind goed, al goed. Figaro komt er en passant achter wie zijn ouders zijn, zijn bruiloft met Susanna gaat door, en de graaf ziet zich gedwongen, zijn vrouw om vergiffenis te vragen.

 

Bekijk onze reisgids 2022 online

Onze reisgids voor 2022 kunt u gratis bestellen of online bekijken!