Boek deze busreis

Deze busreis: € 714,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Normandië – Bretagne – Frankrijk

Normandië – Bretagne – Frankrijk

7 daagse busreis met bezoek aan de  INVASIESTRANDEN

De historische stadjes, de beroemde kust, de pittoreske en levendige vissersplaatsjes brengen Normandië steeds meer in de belangstelling. Het Franse landschap brengt zoveel cultuur en schoonheid met zich mee, dat we die natuurlijk in onze dagtochten hebben verwerkt. Wat dacht u o.a. van Mont St. Michel, Caen of het Invasiestrand? Onze standplaats is de klassieke stad Lisieux, bekend om zijn kathedraal, het woonhuis van St. Theresia, het fraaie Paleis van Justitie en de vele vormen van houtbewerking. Lisieux werd vroeger al hoofdstad van de houtsnijkunst genoemd.

 

1e dag. Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Breda voor een koffiestop. Via Antwerpen en Gent komen we in de Franse plaats Lille. Via Arras, Neuf Chatel en Rouen arriveren we bij ons hotel in Lisieux.

Dagtocht Invasiestrand. Na het ontbijt gaan we via een toeristische route naar het D-Day strand. In 1944 landden hier de geallieerden voor de invasie. In de vissersplaats Arromanches kunt u nog restanten aantreffen van een kunstmatige haven, die in de Tweede Wereldoorlog door de geallieerden is aangelegd. Deze haven speelde een sleutelrol bij de aanvoer van soldaten en materiaal. Ter plekke is een permanente tentoonstelling ingericht. Nadat u ruim de tijd heeft gehad alles in u op te nemen, vertrekken we naar Bayeux, een prachtige stad vol oude gebouwen, Franse pleinen en kerken. Hierna keren we terug naar Lisieux.

Dagtocht Mont St. Michel Bretagne.l‘s Morgens bezoeken we het oude zeeroversstadje St. Malo aan de kust van Bretagne. Bekend door o.a. een uit de 14e eeuw stammend kasteel. Na de lunch gaan we naar het alom bekende rotseiland Mont St. Michel. Hier aangekomen is het een hele gewaarwording een stadje te zien verrijzen op een klein stukje land. En daar boven uitstekend een enorme kathedraal. Bij hoge waterstand stroomt de verbindingsweg vanaf het vasteland over. Indien het tij voor ons gunstig is, kunnen wij dit eiland bezoeken. Tegen dinertijd zijn we terug in Lisieux.

Halve dagtocht. Honfleur mogen we niet missen. Deze bekende toeristenplaats ligt fraai gelegen aan de kust. U krijgt de gelegenheid om de vele bezienswaardigheden te bekijken. Vergeet niet het pittoreske haventje te bezoeken. Dat zou jammer zijn.

Halve dagtocht Calvadosstreek. In deze streek rijpt de Calvadosdrank. Om precies te zien hoe deze cider wordt gemaakt, bezoeken we een distilleerderij.

Halve dagtocht Caen en Deauville. Caen, een fraaie en zeer kunstrijke stad, vooral bekend om zijn schitterende kerken. Hier staat ook het Memorial. Het geeft een beeld van de stad tijdens W.O. II. Hierna bezoeken we Deauville, een mondaine badplaats met een prachtig strand. De terrastuinen vol prachtige bloemen en een rij houten vlonders als promenade, maken dit strand tot het mooiste van heel Normandië. Een verademing om hier te wandelen, of om even rustig te genieten van een heerlijk kopje koffie.

7e dag. Vandaag moeten we de terugreis aanvaarden. We nemen afscheid van Grandhotel de l’Esperance en Normandië. Via Rouen, Lille en Antwerpen komen we terug in Nederland. Als laatste is er nog een heerlijk diner om de reis mee te besluiten.

 

 

hotel esperance

Overnachtingen in ***GRANDHOTEL ‘DE L’ESPERANCE’ in Lisieux.
Het hotel, dat ons gastvrij onthaalt, ligt in het centrum van Lisieux, op loopafstand van de kathedraal. Alle kamers zijn voorzien van comfort. Een lift is aanwezig. Er is een gezellige eetzaal waar u van de Franse maaltijden zult genieten.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • halfpension
 • alle kamers met douche/wc
 • hotel met lift
 • alle dagtochten
 • gids invasiestrand
 • afscheidsdiner in Nederland

Toeslag 1 pers. kamer € 235,-

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!