Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Noorwegen 7-daagse rondreis

Noorwegen 7-daagse rondreis

Noorwegen – wilt u altijd al een keer proberen en zin in meer krijgen? Hier hebben we de oplossing! Uitgebreider kan een Fjorden reis amper zijn: u ziet het grootste binnenmeer van het land en het vruchtbare en groene Gudbrandsdal. Met de Geiranger- en Hardangerfjord, de Fruittuin van Noorwegen, staan gelijk de twee beroemdste fjorden op het programma. Als contrast daarop staat de hoogvlakte van de Hardangervidda en niet te vergeten, de schilderachtige, oude Hanzestad Bergen met haar rijke cultuurleven. En wie dat allemaal nog niet genoeg vindt, komt zeker in de pulserende hoofdstad Oslo aan zijn trekken.

1e dag. Kiel – Veerpassage. Het eerste Fjord in zicht. Ontspannender kan een reis nauwelijks beginnen. Leunt u lekker achterover bij een aperitief en volgt u het uitvaren van de veerboot van de Stena Line uit de haven naar de open zee. Laat u door het culinaire aanbod van de restaurants en het afwisselende entertainmentprogramma aan boord, op typisch Scandinavische wijze verwennen.

2e dag. Göteborg – Oslo – Hamar. Vruchtbare landschappen. Tegen 09.00u aankomst en ontscheping in Göteborg, de op twee na grootste stad van Zweden. De rit langs de kuststrook wordt gekenmerkt door rotsformaties met afgelegen eilanden. Bij Svinesund hebben we de grens met Noorwegen bereikt en spoedig ook Oslo, de hoofdstad van het land. Tijdens een rondleiding door Oslo beleeft u de cultuurgetuigenissen, zoals Vesting Akershus, het koninklijke kasteel en het
raadhuis, waar ieder jaar de Vredes Nobelprijs uitgereikt wordt. Ook een wandeling door het Frognerpark met het Vegaland complex en een stop bij de berg Holmekollen staan op het programma. Aansluitend voert de route naar het Mjosa meer, het grootste binnenmeer van het land. In het midden ligt de vruchtbare grond, omgeven door weiden en velden.

3e dag. Hamar – Geiranger. Thuis van de fabelachtige wezens. We bereiken Lillehammer, in 1994 uitgangsoord voor de Olympische Winterspelen, met het openluchtmuseum Maihaugen, waar talrijke historische gebouwen uit de omgeving van het Gudsbrandsdal verzameld en weer opgebouwd werden. Het Gudsbrandsdal werd in het zuiden voornamelijk voor de landbouw gebruikt en wordt smaller verder naar het Noorden toe in een smal bos dal. Bij Ringebu bevindt zich het best bewaarde staafkerkje van het land, die ook vandaag de dag nog in gebruik is. En opgepast- in deze regio van Noorwegen zijn ook zij thuis: de
Feeën en Trollen. Niet voor niks spreekt men van de “Trollentrappen”, de “Trollstigen”, welke door haarspeldbochten bedwongen moet worden om bij de wereldberoemde Geirangerfjord te komen.

4e dag. Geiranger – Bergen. Overal Fjorden in het zicht. Een boottocht op de Geirangerfjord, voorbij aan duizenden watervallen en steile rotswanden, is
een unieke belevenis! Vanaf het dek geniet u van het uitzicht op de neerstortende watermassa’s van “De zeven zusters” en blikt u op de steile hellingen van enkele verlaten boerderijen waar vroeger melkveehouderij gedreven werd. De verdere route voert langs talrijke wateren, om het Sognefjord, het langste Fjord van Noorwegen, die zich in 200 jaar ingesneden heeft in het landschap, te bereiken. De korte veerpassage van Lavik naar Oppedal brengt u dichterbij Bergen, de op twee na grootste stad van het land.

5e dag. Bergen – Geilo. frisse krabben en lekker fruit. Geniet u vandaag van de prachtige coulissen van de havens en de houten opslaghuizen van Bergen Bryggen en probeert u eens een broodje met frisse krabben van de Berger vismarkt. Gesterkt door het eten zult u de verdere bezienswaardigheden, zoals de Maria kerk en de Grieghalle, die u tijdens een rondleiding beleeft, ook later nog herinneren. Vanaf de kust reizen we nu naar de Hardangerfjord, in welke regio door het milde klimaat duizenden fruitbomen zoals appel, kers en pruimen groeien. Iets ruiger wordt het dan in de hoge gebergten van de Hardangervidda, vanwaar hoog geheven imposante watervallen naar dal afwaarts ruisen. De nevel toont bij zonneschijn mooie regenbogen.

6e dag. Geilo – Oslo – Veerpassage. Groen, groener, Oslo. Door het Hallingdal en langs Sperillensee, bereiken we de Noorse hoofdstad weer, die als de groenste metropool van de wereld wordt gekenmerkt. Het volgende hoogtepunt van deze reis wacht ter afsluiting op u: de terugvaart met de Color Line door het langgerekte Oslofjord. Geniet u van een drankje in de observatie Lounge en een prachtig uitzicht op de eilanden en baaien.

7e dag. Kiel – terugreis. Reisdromen! Een reis vol belevenissen komt ten einde. Laat u nog een keer met een lekker ontbijt aan boord verwennen, voordat u met vele mooie herinneringen naar huis rijdt. Bij de Duits-Nederlandse grens krijgt u nog een afscheidsdiner.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • veerpassage Kiel – Göteborg
 • veerpassage Oslo – Kiel
 • tweepersoons hutten met douche en wc
 • 2x ontbijt aan boord
 • 2x diner aan boord
 • 4x overnachting met halfpension in goede middenklas hotels
 • kamers met douche/wc
 • Fjordcruise op Geirangerfjord
 • gids in Oslo
 • gids in Bergen
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer € 370,-

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!