Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 14 dagen Noordkaap en de Lofoten

14 dagen Noordkaap en de Lofoten

Een reis om in te lijsten! Het weidse van Zweden, met zijn glooiende landschap in het centrale gedeelte van dit immense land, waar cultuur en natuur nauw met elkaar verbonden zijn. Noorwegen met zijn enorme kustlijn, de Noordkaap en de magie die dit met zich meebrengt en de adembenemende natuurschoonheid van de Lofoten. En een klein stukje Finland, met het unieke Lapland landschap. Heerlijk reizen door deze landen, dat staat voorop tijdens deze reis.

1e dag. Heenreis Travemünde-veerovertocht. We rijden naar Travemünde voor de inscheping op een moderne veerboot van de Finnlines  voor de overvaart naar Malmö. Afvaart om ca. 22.00 uur.

2e dag. Malmö-omgeving Stockholm. Na een vroeg ontbijt aan boord komen we rond 07.00 u. aan in Malmö. Na ontscheping rijden we door het landschap van Skane en Smaland naar Jönköping, gelegen aan de zuid- kant van het Vättermeer. We rijden langs Gränna, de rozenstad met een geweldige blik op het eiland Visingso. Langs het Gotakanaal rijden we door het Ostergötland, via Linköping en Norrköping naar de omgeving van Stockholm.

3e dag. Omgeving Stockholm-Sundsvall. We beginnen de dag met een rondleiding door Stockholm. Stockholm strekt zich uit over 14 eilanden en wordt daarom ook wel ‘Beauty on Sea’ genoemd. Bijzonder de moeite waard is de gerestaureerde binnenstad Gamla Stan: de kleine steegjes, ontelbare bruggen en bont geschilderde huizen hebben een heel bijzondere charme. Vanmorgen wacht een gids op u voor een rondleiding door de stad. In de late namiddag bereiken we Sundsvall, bekend als houtexporthaven.

4e dag. Sundsvall-Lulea. De reis gaat verder langs de botanische zeeboezem, bij de zogenaamde Hoge Kusten van Umea, hoofdstad van de provincie Västerbotten, en Skelleftea naar Lulea. In de omgeving van Lulea bezoeken we het kerkdorp Gammelstad.

5e dag. Lulea – Saariselka. We rijden naar de Zweeds-Finse grens en komen aan in Rovaniemi, middelpunt en hoofdhandelsplaats van Fins-Lapland. Nu bereiken we de Poolcirkel! Hier kunt u de kerstman een bezoek brengen en alvast uw kerstpost afgeven. We rijden verder via het gouddorp Tankavaara naar Saariselkä.

6e dag. Saariselka-Nordkapeiland. Het helder blauwe Inarimeer is heilig, zeggen de Samen. Het vlakke water is ook in de zomer ijskoud. In Inari heeft u de mogelijkheid om het Samenmuseum te bezoeken. Een sober landschap, glinsterende meren en lange koude wintermaanden – het leven op de Noordkaap is zonder twijfel ruig. Daarvoor in de plaats schijnt de zon ‘s zomers 77 dagen aan één stuk door. Bij Karigasniemi passeren we de grens met Noorwegen, vandaar gaan we naar Karasjok. We gaan verder via Lakselv naar de tunnel, die het vaste land met het Noordkaapeiland verbindt. Na het avondeten maken we een uitstapje naar de Noordkaaprotsen. Hier kunt u de middernachtzon over de IJszee bewonderen. Overnachting in een hotel op het Noordkaapeiland.

7e dag. Nordkaap eiland-  Alta. We rijden vandaag naar het handelscentrum van de Samen: Alta, waar we het rotstekeningen museum bezoeken, zeker de moeite waard is een kijkje op de beroemde rotsformaties, die tot het cultureel erfgoed van UNESCO behoren.

8e dag. Alta-Narvik. De reis voert u vandaag langs het gespleten Noord-Noorse Fjordenlandschap naar Lyngenfjord, via Andelsev en Bardu. U kunt ook een stop maken bij het schuimende Malselvfoss;: de Noorse nationale waterval. Verder gaat het naar Narvik. De stad is vooral van betekenis als haven voor de verscheping van Zweedse ijzererts uit Gällivare en Kiruna in Zweden. Een verdere blik over de stad, de zee en de bergketen Ofoten heeft u vanaf Fagernesfjell, waar een gondel naar boven gaat.

9e dag. Narvik-Lofoten. De route van vandaag telt als Nationale toeristenroute: deze biedt naast een geweldige natuur ook prachtige uitzichtpunten, servicegebouwen en parkeerplaatsen, veel daarvan is kunstzinnig ingericht. Het landschap is zeer afwisselend: steile bergen, open zee, witte stranden en pittoreske vissersdorpen maken de Lofoten tot één van de mooiste reisdoelen van Europa. Het wetenschappelijke en culturele centrum van de Lofoten is Solvaer. Deze plaats is bekend vanwege het Noorse Kunstcentrum en de IJsgalerij Magic Ice, waar men omgeven door kunstige ijssculpturen van een drankje kan genieten.

10e dag. Lofoten-Mo I Rana. Met een kleine veerovertocht verlaten we ‘s morgens vroeg de Lofoten. Via vele bruggen en talrijke tunnels bereiken we Fauske. Verder via Saltdasfjord naar Rognan en Stodi. Nu steken we voor de tweede maal op deze reis de poolcirkel over en bereiken uiteindelijk Mo I Rana.

11e dag. Mo I Rana-Trondheim. Via Mosjeen rijden we verder door het dal van Vefsna en verlaten de regio Nordland. We zijn nu in het gebied Noord-Trondelag, rijden door de Namdalen naar Levanger (met de oude houthuisjes) en bereiken spoedig Trondheim.
Voor het diner heeft u gelegenheid tot een rondleiding door Trondheim.

12e dag. Trondheim-Gardermoen. Trondheim is de op drie na grootste stad van Noorwegen. Hier vindt u de beroemde Nidaros Dom, de Lieve-Vrouwekerk, het paleis van de aardbisschop en veel meer. Via Oppdal, door het Drivdal en het DovrefJell hoogplateau gaan we naar Dombas en Otta. Het indrukwekkende Gudbrandsdal wordt gekenmerkt door zijn goed onderhouden boerencultuur. U komt in de olympische stad Lillehammer. Verder via Hamar, gelegen aan het Mjosameer, naar Gardemoen.

13e dag. Gardemoen-Oslo overtocht. We rijden naar Oslo . Geen enkele andere hoofdstad in de wereld heeft zo’n prachtige ligging direct aan het fjord. Hier vindt u een unieke verbinding van een prachtige natuur met veel bezochte bezienswaardigheden. Tijdens een rondleiding leert u de belangrijkste bezienswaardigheden kennen.  Aansluitend rijden we naar de haven van Color Line om in te checken. voor de overtocht naar Kiel.

14e dag. Kiel terugreis. ’s Morgens aankomst in Kiel. Vervolgens rijden we via de Duitse autobanen en een heerlijk afscheidsdiner naar uw opstapplaats in Nederland.

Prijs van deze busreis inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • overnachting, ontbijt en diner in goede middenklasse hotels
 • nachtboot Travemünde – Trelleborg, inclusief diner, overnachting en ontbijt aan boord
 • veerpassage Solvaer – Skutvik
 • nachtboot Oslo – Kiel, inclusief diner, overnachting en ontbijt aan boord
 • gids in Stockholm
 • entree Alta museum
 • entree Gammelstads Kyrkstad en de Nederlulea kerk
 • entree Nordkaap plateau
 • gids in Oslo
 • binnen hutten met douche en wc
 • certificaat Noordkaap
 • 1 landkaart per kamer (2 pers.)
 • gids Trondheim
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer/hut € 670,-

Toeslag 2 pers. buitenhut € 35,00 p.p.

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!