Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Noord-Engeland 8-daagse rondreis

Noord-Engeland 8-daagse rondreis

Beleef de hoogtepunten van Noord-Engeland met historische steden met middeleeuwse flair en het Lake District; een inspiratiebron voor vele dichters en poëten.

1e dag. Heenreis naar Amsterdam/IJmuiden voor de veerpassage naar Newcastle. Om 17.30u licht de veerboot van DFDS Seaways het anker met koers naar Newcastle in Noord Engeland.

2e dag. Aankomst Newcastle – Koning van de dieven en hekserij. We genieten van het omvangrijke ontbijtbuffet aan boord, voordat het schip tegen 09.00u aanlegt in de Oost Engelse haven Newcastle. Na ontscheping voert de weg u langs de kust naar de vissersdorpjes Amble en Alnmouth. Aansluitend bestaat de mogelijkheid, Alnwick Castle, één van de oudste Burchten van Engeland, te bezoeken. Het kasteel is intussen een zeer geliefd filmdecor en door eigen filmen, bijv. Robin Hood en Harry Potter, bekend. Alnwick Castle is al meer dan 700 jaar het hoofdkwartier van de Hertog van Northumberland en na Windsor Castle de op twee na grootste bewoonde adelwoning in Engeland. Hierna passeren we het Northumberland Nationaalpark en rijden langs de 2000 jaar oude en 118 km lange Hadrian’s Wall, die het Romeinse Rijk vanaf het noorden deelde. Terug in de richting van Newcastle. Overnachting met halfpension in Holiday lnn Hotel  Washington in Washington (ten zuiden van Newcastle).

3e dag. Washington – Grange-over-Sands. We beginnen de dag met een bezoek aan Durham. Al in 995 werd de stad op het eiland Hili gebouwd. Het stadsbeeld werd door de Durham kathedraal gedomineerd en geldt als één van de mooiste van het land. In de Normans Kathedraal en de daarbij behorende Kruisgang werden opnamen van de Harry Potterfilms “De steen der wijzen” en “De kamer der geheimen” gedraaid. Evenzo bezienswaardig is de Burcht. Zowel de
Kathedraal als de Burcht staat op de UNESCO lijst van werelderfgoed. Na het bezoek aan Durham rijden we door naar ons overnachtingshotel. Overnachting wederom in Holiday lnn Washington.

4e dag. Excursie Lake District. Vandaag zult u de eerste indrukken van dit heerlijke landschap ontdekken. Uitgangspunt zou Keswick, het sinds Victoriaanse tijden geliefde stadje, kunnen zijn. Het plaatsje ligt aan de rivier Reta, midden tussen betoverende bergketen. Uniek, naast de prachtige natuur, is het Lakeland Motor Museum. In het in 1989 heropende museum kan men voertuigen uit bekende films en televisieseries bewonderen. Tot de pronkstukken behoord de door James Bond gebruikte Lotus Esprit Turbo en zijn Aston Martin DBS uit “Goldfinger”. De cultuurstad Castlerigg Stone Circle, dicht in de buurt van Keswick, brengt het contrastprogramma van de dag. Met een diameter van 30 m en 38 cirkelvormig opgestelde stenen, voeren de sporen naar schatting tot in de
tijd van 3000 – 4000 jaar terug. Overnachting in The Cumbria Grand Hotel.

5e dag. Excursie Lake District. De natuur schoonheden van het Lake District zult u vandaag tijdens een rondrit ontdekken. Het grootste gedeelte is toegewezen als nationaal park en van unieke landschappelijke schoonheid. Reusachtige bergketens wisselen zich af met talrijke, glasheldere meren, beboste heuvels en mooie plaatsjes. In het zuiden komt u in Furness Abbey, die in 1123 door de benedictijner monniken gesticht werd en tijdelijk het op twee na rijkste cisterciënzer huis van Engeland was. De ruïnes uit rood zandsteen zijn zeer omvangrijk en tonen transept, het koor en de westelijke toren. Ook de bogen van het klooster, de zuilengang en de slaapruimtes zijn behouden. Verder voert de weg naar het grootste meer van Engeland, het Lake Windermere. Met een lengte van 16 km en dieper van 70 m ligt dit, omgeven door bossen, gletsjermeer tussen rotsen en het dorp Windermere. Tijdens een rondvaart geniet u van dit vakantieparadijs. Overnachting in The Cumbria Grand Hotel.

6e dag. Grange-over-Sands – York. Vandaag verlaten we de mooie omgeving van het Lake District Nationaalpark en rijden in Oostelijke richting naar North York Moors nationaalpark. Hier staat, als hoogtepunt van vandaag, een romantische treinrit van Pickering naar het vissersstadje Whitby op het programma. Dit nationaal park is gelegen op een prachtig bloeiend heidelandschap en maakt deze dag bijzonder. Men zegt: “in Whitby zijn de beste Fish and Chips restaurants van Groot Brittannië”, overtuig uzelf. Aansluitend lokken 199 traptreden naar de St. Mary’s kerk en de stemmingsvolle ruïnes van Whitby Abbey. Als het tijdschema het toelaat, dan verwacht aansluitend de door familie geleide Lavendelboerderij “Yorkshire Lavender” u. Bij een wandeling door het heerlijke parklandschap kunt u de met prijzen bekroonde lavendeltuinen met zijn adembenemende matrix aan verschillende kleuren alsmede het wildpark aanschouwen. Geniet u ter afsluiting van het bezoek nog van een kopje koffie in het gemoedelijke EJ’s Tearoom, met spectaculair panoramablik over het dal van York. Overnachting in Best Western Burn Hall Hotel in Huby (nabij York).

7e dag. Huby/York- Hull. We nemen afscheid van het Britse eiland. Voordat we Hull bereiken is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan het mooie stadje York. Dit middeleeuwse stadje met vakwerkhuizen en vele kleine straatjes, de
“Shambles”, begroet u! De “eeuwige stad” is beroemd door haar historische gebouwen. Slentert u door de kleine straatjes en struin in de kleine winkeltjes. Ook is het de moeite waard voor een bezoek aan het beroemde Yorker Kathedraal. Het is één van de grootste monumenten ter wereld. En dan loopt uw belevenisvolle reis ten einde. Aan boord van P&O Ferries laat u tijdens het avondbuffet de mooie momenten van de reis de revue passeren.

8e dag. Tot Ziens! Aankomst Rotterdam/Zeebrugge. Na ontscheping beginnen we aan de terugreis en besluiten de reis met een afscheidsdiner.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • veerpassages voor bus en passagiers
 • tweepersoons hutten met douche/wc aan boord met halfpension
 • 5x Engels ontbijt
 • 5x diner (driegangenmenu of buffet)
 • 45 minuten durende boottocht op het Lake Windermere
 • treinrit Whitby
 • entree Alnwick Castle
 • entree Durham Kathedrale
 • entree Lakeland Motor Museum
 • Castlerigg Stone Circle
 • entree Furness Abbey
 • treinrit Pickering – Whitby
 • entree Whitby Abbey
 • bezichtiging York met gids
 • entree York Münster
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer/hut € 230,-

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!