Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
  • 95+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Een muzikale Kerst in hartje Berlijn

Een muzikale Kerst in hartje Berlijn

Kerst in het hartje van een van de levendigste uitgaanssteden met een programma dat er niet om liegt. Op Eerste Kerstdag bezoekt u het kerstballet aller kerstballetten in een oogstrelende uitvoering door het Staatsballet Berlin: De Notenkraker van Tsjaikowski. De volgende avond maakt u een van de vrolijkste opera’s mee, vol aanstekelijke melodieën en kleurig geënsceneerd: Rossini’s De Barbier van Sevilla. En dan zijn er de uitstapjes naar o.a. het onlangs geopende Museum Barberini en Frederik de Grotes Neues Palais, beide in Potsdam. Reisleiding: Rudolf Nammensma.

Zondag 24 december: Vandaag maakt u de heenreis mee. Is er een  Heiligenabend-diner en kunt u eventueel een Kerstnachtdienst bezoeken.

Maandag 25 december (Eerste Kerstdag): Vandaag brengt u een bezoek aan het vermaarde Bode Museum op het Museumeiland in het centrum van het voormalige Oost-Berlijn. De collectie beelden en schilderijen is wereldberoemd en omvat vele stijlperiodes. Dit museum is begrip onder liefhebbers van antieke beeldhouwkunst en van die uit de Renaissance. Na het diner beleeft u een uitvoering van Tsjaikowski’s sprookjesachtige ballet De Notenkraker, waarvan het verhaal geschreven is door E.T.A. Hoffmann, die begin negentiende eeuw in Berlijn woonde.

Dinsdag 26 december (Tweede Kerstdag): Laat u verrassen door de fantastische collectie schilderijen van het Museum Barberini. In de korte tijd van zijn bestaan heeft de collectie veel stof doen opwaaien met zijn kwalitatief hoogstaande tentoonstellingen. Ditmaal bezoekt u Achter het Masker, een verzameling spannende en zelden bij elkaar gebrachte werken van kunstenaars uit de DDR. Aansluitend gaat u het grootse, nog niet zo lang voor het publiek opengestelde Neues Palais, gelegen in de tuinen van Sanssoucis. Na het diner beleeft u Rossini’s sprankelende opera De Barbier van Sevilla in de Deutsche Oper. Kostelijk geënsceneerd door Katharina Thalbach.

Woensdag 27 december: Na het ontbijtbuffet  ondernemen wij de terugreis.  De reis wordt besloten met een diner.

Overnachtingen in ****Mark Hotel Berlin

Genoemde prijs voor deze reis is inclusief:

  • 3x overnachting met ontbijtbuffet **** Mark Hotel Berlin
  • Ballet voorstelling “De Notenkraker”
  • Opera “Barbier van Sevilla”
  • 4x diner waarvan 1x 4 gangen kerstdiner op 24 dec.
  • 3x entree musea

 

Toeslag 1 pers.kamer  € 90,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!