Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Midden-Engeland

Midden-Engeland

6-daagse reis naar het ultieme Engeland: de Cotswolds. Vakwerkhuizen en romantische tuinen.

Inclusief bezoek geboortehuis van Shakespeare. Zacht glooiende heuvels en plaatsen met mooie zandsteenkleurige huizen zover het oog reikt: dat zijn de Cotswolds, gelegen ten noorden van Londen in Midden Engeland. Deze geheime tip in het hart van Engeland mag u niet missen. Op deze reis beleeft u het traditionele Engeland uit de televisieseries. Vanuit een standplaatshotel in het centrum van de Cotswolds beleeft u schilderachtige dorpjes, die uit verleden tijden vertellen, toen de wolhandel de regio beheerste. U wandelt door stegen met veel vakwerkhuizen en bezoekt de beroemde universiteitsstad Oxford en treedt in de voetsporen van William Shakespeare in Stratford-upon-Avon. Een hoogtepunt van de reis is een bezoek aan het prachtige Blenheim Palace, geboortehuis van Winston Churchill. U zult verrast zijn door wat Midden Engeland allemaal te bieden heeft!

1e dag. Heenreis Hoek van Holland. U reist naar Hoek van Holland voor de nachtboot van Stena Line naar Harwich. We varen over in de late avond. Overnachting aan boord.

2e dag. Harwich-Cotswold. ‘s Morgens verlaat u het schip in Harwich. Langs Londen bereiken we de wereldberoemde universiteitsstad Oxford. Ongetemde geesten in oude muren van de hogescholen, bekoorlijke tuinen, drukte in de voetgangerszône en een excellent cultureel aanbod dragen bij aan de atmosfeer van
de stad. Het hoogtepunt van deze dag is een bezoek aan Blenheim Palace, het geboortehuis van Winston Churchill. In een uitgestrekt landschap staat dit prachtige kasteel. ’s Avonds bereikt u uw hotel in de Cotswold. Diner en overnachting.

3e dag. Cotswolds, excursie. De Cotswolds, gevormd door glooiende groene heuvels en weiden, gelden als één van de mooiste regionen van het eiland en liggen ten noordwesten van Londen in het hart van Engeland. Op een rondreis leert u de mooiste plaatsen van de regio kennen. Bewondert u de huizen gebouwd met typische honingkleurige zandsteen en de schilderachtige landschappen. Via Broadway voert de reis naar Chipping Campden, de kleine marktstad die u tijdens een korte stadsrondleiding kunt ontdekken. Aansluitend gaat de rit verder via Stow-on-Thewold, wat ooit een marktstad van de wolhandel was, tot Bourton-on-the-Water. In de namiddag bereikt u Burford, waar u de pittoreske huizen en ook de mooie kerk kunt bewonderen, we rijden aansluitend door naar Winchcombe. Neemt u hier de tijd om bijvoorbeeld de namiddag met een kopje thee af te sluiten. Diner en overnachting in hotel van de vorige dag.

4e dag. De Cotswolds. Ten noorden van de Cotswolds ligt de door Shakespeare’s wereld bekende stad Stratford-Upon-Avon. Beslist bezienswaardig is het geboortehuis en aansluitend het Shakespeare centrum. Tot vandaag de dag heeft de stad zijn Elizabethaanse karakter behouden. Overal vindt men oude vakwerkhuizen, schilderachtige hoekjes en pleinen. Aan de de Avon liggen mooie parken en openbare tuinen. Warwick is beroemd door het Warwick kasteel,
dat op een steile rots boven de Avon uit steekt. Bewondert u hier de betekenisvolle verzameling wapens en uitrusting alsmede de meubels en schilderijen uit die tijd. Het historische stadsbeeld van Warwick wordt gevormd door de mooie vakwerkhuizen. Diner en overnachting.

5e dag. De Cotswolds-Harwich. Vandaag voert de reis naar Cambridge, de op twee na beroemdste universiteitsstad van Engeland. Naast de talrijke universiteiten is de architectuur van het interieur van de King’s College Chapel, een hallenkern met een indrukwekkend waaiergewelf en enorme steunberen met daartussen zijkapellen, dit gebouw is één van de fraaiste voorbeelden van de laat-gotische stijl, zeer bezienswaardig. ’s Avonds nemen we weer afscheid van Groot Brittannië. Vanaf Harwich gaan we met de veerboot van Stena Line terug naar Hoek van Holland. Overnachting aan boord.

6e dag. Na ontscheping in Hoek van Holland gaan we richting het Noorden voor de afscheidslunch. Daarna gaan we met veel mooie indrukken terug naar huis…

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • oversteek Hoek van Holland – Harwich
 • oversteek Harwich – Hoek van Holland
 • warme maaltijd in Harwich
 • overnachting in 2 persoons cabines
 • ontbijt aan boord
 • 3x overnachting + Engels ontbijt en warme maaltijd in Cotswolds, alle kamers voorzien van douche en wc
 • entree Blenheim paleis en tuinen
 • entree Shakespeares geboortehuis
 • gids voor Oxford
 • afscheidslunch

Toeslag 1 pers. kamer/hut € 100,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!