Boek deze busreis

Deze busreis: € 598,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Mecklenburger Merenplateau

Mecklenburger Merenplateau

6 daagse busreis naar het prachtige Mecklenburger Merenplateau.

Als u harmonie van natuur, historie en traditie zoekt, dan leidt de weg zeker naar het Mecklenburger merenplateau. Dit gebied in het noorden van Duitsland is door het wisselende landschap de ontdekking voor vakantiegangers en gasten en heeft een vaste plaats  ingenomen in de top van de Duitse vakantieregio’s. In het noorden wordt het Mecklenburger merenplateau door de Oostzee omsloten. In het westen grenst het land aan Schleswig-Holstein, in het oosten aan Polen, in het zuiden aan Brandenburg en Niedersachsen. De regio is ontstaan in de ijstijd en deel van de Noord-Duitse laagvlakte. Het landschapsbeeld wordt door glooiende heuvels bepaald tot hoogten van 180 m, beboste laagvlakte en een uitgestrekt merenplateau. Belangrijke rivieren zijn de Elbe, de Warnow, de Peene en de Trebel. Het merenplateau omvat meer dan 2000 meren, waaronder het grootste meer van Duitsland de Müritz. Een waar paradijs niet alleen voor de watersporter. Laat u overtuigen dat het Mecklenburger merenplateau in elk jaargetijde met een busreis de moeite waard is voor een bezoek.

1e dag. Via Bremen rijden we naar Wismar, gelegen aan de Oostzee, voor een rondleiding met gids. Na dit bezoek rijden we richting Altentreptow, naar ons hotel.

2e dag. Bezoek aan Plau of Waren. ‘s Morgens maken we een rondrit met gids door het Mecklenburger merenplateau, waarna we ‘s middags een 2 uur durende boottocht naar de Kölpinsee maken met 1x koffie met gebak aan boord. Afhankelijk van de route van de rondvaart door het merenplateau bestaat de mogelijkheid voor een oponthoud in Plau of Waren an der Müritz. U kunt een wandeling maken door het natuurreservaat. De steden en dorpen met hun specifieke charme, liggen verspreid door de hele regio. Liefhebbers van architectuur en geschiedenis ontdekken vele historische bouwwerken en interessante musea. Noord-Duitse baksteen gotiek, zorgzaam gereconstrueerde stadskernen, barok aangelegde parken en mooie kerken nodigen uit tot een bezoek.

3e dag. Güstrow met sprookjeskasteel en Rostock met een boottocht. Uw gids verwacht u vandaag voor een stadsrondleiding in Güstrow, één van de mooiste stadjes in het Mecklenburger merenplateau. Schilderachtig is de markt met het raadhuis, de Pfarrkerk, de woningen in verschillende stijlen en de Dom. Aan de rand van de binnenstad verrast het kasteel. Aansluitend vervolgen we onze weg naar Warnemünde voor de boottocht naar Rostock. Hier kunt u naar  eigen inzicht de tijd besteden.

4e dag. Bezoek eiland UsedomEiland Usedom, dat zijn witte villa’s, fijn zandige stranden, vlakke en steile kusten, fraaie grenen- en beukenbossen. Usedom is in elk jaargetijde de moeite waard om een reis naar toe te maken. Naast de natuur, met een veelzijdige flora en fauna, is ook de mooie badplaatsarchitectuur bezienswaardig. Onuitwisbare kenmerken zijn de indruk wekkende zeebruggen en de 3 keizerlijke baden: Ahlbeck, Heringsdorf en Bansin.

5e dag. ‘s Middags krijgt u een rondleiding in Neubrandenburg, de stad met de 4 torens, begeleid door een gids.

6e dag. Terugreis via Hamburg met als afscheid een heerlijk afscheidsdiner

Hotel Am Markt gelegen in het centrum van de historische stad Altentreptow en wordt omgeven door de prachtige natuur van de deelstaat Mecklenburg. Hotel met bar, restaurant, biertuin, lift en gratis wifi.

f9094ac3-18d1-3261-b970-7bd41d480670

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • 5x overnachting met halfpension
 • goede middenklasse hotel
 • welkomstdrankje
 • lift in hotel
 • 1x gids voor hele dag Mecklenburger Meerplateau
 • 2x boottocht: 1x van Warnemünde naar Rostock, 1x Kölpinsee, met koffie en gebak aan boord
 • 1x entree Slot Güstrow
 • 1x 3 uur durende rondleiding Güstrow met Dom
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers.kamer € 70,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!