Boek deze busreis

Deze busreis: € 654,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Keurmerk Calamiteiten Kiwa
 • 90+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Schilderachtig Mazurië en Gdansk – Polen

Schilderachtig Mazurië en Gdansk – Polen

De belangstelling voor het land Polen is de laatste jaren enorm toegenomen.
Ontdek Noord-Polen tijdens deze schitterende reis met bezoek aan de havenstad Gdansk.

Prachtige kerken, burchten, kloosters en raadhuizen in rode baksteen, bonte steden, dromerige dorpen, glasheldere rivieren en meren, bloeiende weilanden en indrukwekkende bossen – dat zullen genoeg redenen zijn voor een bezoek aan Mazurië. Komt u mee op speurtocht en leer de Polen kennen. De geschiedenis is in Stettin, Gdansk, Thorn en Poznan binnen handbereik. Prachtig gerestaureerde oude Burchthuizen in Renaissancestijl en middeleeuwse straten betoveren en inspireren. Ontspan in het zuidelijkste deel van het voormalige Oost-Pruisen. Land van de duizend meren, thuisland van de ooievaars, gebied rondom Suleyken: Mazurië heeft vele betekenissen. Duikt u in het oorspronkelijke landschap.

1e dag. Heenreis naar Szczecin. De indrukwekkende havenstad Szczecin ligt vlakbij de grens met Duitsland, in Westpommern, aan de westkant van de Oder. Overnachting in ***hotel Panorama.

2e dag. Szczecin – Gdansk. Szczecin is een van de grootste steden van Polen, die u vandaag tijdens een rondleiding nader leert kennen. Op het marktplein ziet u het raadhuis, welke van oorsprong uit de 14e eeuw stamt. Van de middeleeuwse stadsvesting staan nu nog enkele fragmenten. In de nabije omgeving bevindt zich het kasteel van de Pommerse vorsten. Vandaag biedt het kasteel onder andere onderdak aan een museum, een cultuur centrum en andere excursie ruimtes. Het mooiste uitzicht op Szczecin met zijn haven heeft u vanaf het hakenterras, die direct aan de Oder ligt. ’s Middags rijden we verder naar Gdansk voor overnachting in ***Wolne Miasto.

3e dag. Gdansk heet u welkom! Uw dag begint met een omvangrijke stadsrondrit. De meer dan 1000 jaar oude stad betovert iedere gast door de schoonheid van haar burgerhuizen in Renaissancestijl en haar kerken, verbonden met de bekoorlijkheid van de middeleeuwse straten en de rijkdom van museale verzamelingen. Bezienswaardig zijn hier de Mariënkerk, het prachtige raadhuis, het waarmerk van Gdansk, de lange markt en de Neptunus bronnen. De namiddag kunt u zelf invullen. Overnachting wederom in ***hotel Wolne Miasto.

4e dag. Gdansk – Mazurië. Vandaag rijden we verder naar Mazurië, ook wel het land van de duizend meren genoemd. De natuur, uit heldere meren en eindeloze bossen, biedt zowel in de zomer als de winter ideale condities voor een vakantie en is tegelijkertijd een paradijs voor fietsers, zeilers en wandelaars. Laat u op uw reis door de bekendste streek van Polen betoveren door de fascinerende contrasten van de omgeving. Onderweg raden wij u aan voor een bezichtiging van de baksteenburcht in Malbork, ofwel Marienburg. Marienburg ligt ca. 55 km ten westen van Elblag en is het grootste middeleeuwse bouwwerk in deze stijl in Europa. Om de burcht loopt een machtig verdedigingsmuur met bastions en torens. Dit kasteel geldt als meesterwerk uit de laat gotische bouwkunst. Het gehele complex is als museum toegankelijk. Overnachting in ***hotel Eva te Mragowo voor de komende drie nachten.

5e dag. Noordelijk Mazurië. Geniet u van de schoonheid van het onberoerde landschap en ontdek tijdens een rondrit de bekendste bezienswaardigheden van de  regio, o.a. het klooster Heilige Linde, de Wolfsschans (voormalige hoofdkwartier van Hitler) en Rastenburcht. Aansluitend rijden we naar een van de vele
aanlegplaatsen van de Mazurische Weissen Flotte en beleef het wonder der natuur tijdens een rondvaart.

6e dag. Excursie Johannesburger Heide. Vandaag bezichtigt u het grootste gesloten bosgebied van Polen – de Johannesburger Heide. De meer dan 1000 m2 worden door dichte bossen, ontoegankelijke moerasgebieden en talrijke meren beheerst. Het bosgebied, waarvan 80% uit naaldbomen bestaat, is het  verblijfplaats van wilde zwijnen, herten, reeën, eekhoorns, lynxen, wolven, bevers, adelaars en zwarte ooievaars. Bezoekt u het vorstendom Kleinort, het geboortehuis van de wereldbekende dichter Ernst Wiechert en rijdt u ook naar Eckertsdorf naar het Russische Philipponenklooster.

7e dag. Mazurië -Torun – Poznan. Vandaag nemen we afscheid van de verblijfplaats van de ooievaars. We rijden eerst naar Torun, de geboorteplaats van Nicolaus Kopernicus. De stad, die door zijn historische stadsbeeld kenmerkt, leert u tijdens een rondleiding kennen. Overnachting in ***hotel Gaja te Poznan.

8e dag. Thuisreis naar Nederland. Als u de grens met Frankfurt/Oder passeert, kunt u onderweg in de Poolse stad Swiebodzin het grootste Jezus beeld van de wereld al van verre herkennen. Het 33 m hoge standbeeld van de zoon van God is 3 m groter dan die bekende figuur in Rio de Janeiro in Brazilië, alleen de kroon is al 2 m hoog. De meer dan 25 m lange armen steken op deze heuvel over de bewoners van de stad uit, die bij het standbeeld tijdens een beurs vrijelijk huilen. Gepland en doorgezet werd de bouw van de dorps Pfarrer Zawadzki, die Swiebodzin daarmee tot een pelgrimsoord voor alle gelovigen maakte. Hierna
vervolgen wij de reis terug naar Nederland.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • 7x overnachting met halfpension
 • 3 uur durende rondleiding Szczecin
 • 3 uur durende rondleiding Gdansk
 • entree Marienburg
 • gids voor een dag in Mazurië
 • bezoek Klooster Heilige Linde
 • bezoek Rastenburg
 • entree en 1,5 uur durende bezichtiging Wolfsschans
 • 1,5 uur durende Mazurië boottocht
 • 2 uur durende rondleiding Thorn
 • gids voor een dag voor Johannesburgerheide
 • entree Phillipponenklooster Eckertsdorf
 • entree Ernst Wiechert Museum
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer € 120,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2019 nu gratis aan. Of bekijk de brochure online!