Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Matthäus Passion Leipzig

Matthäus Passion Leipzig

Bach-droomreis met passies in muziekstad Leipzig (incl. Bachs Matthäus Passion in Thomaskirche)

Een van de topattracties van Leipzig is het meer dan 800 jaar oude Thomaner Chor van de Thomaskirche. Het koor dat ooit werd geleid door Johann Sebastian Bach. Elk jaar verzorgt het op Goede Vrijdag een passieuitvoering. U maakt deze uitvoering mee, de Matthäus Passion, waaraan naast het Thomaner Chor ook talloze topsolisten meewerken. Dit is wereldwijd dé passieuitvoering.

Volstrekt uniek is dat u de volgende dag in de Opera van Leipzig de Johannes Passion bezoekt, live gezongen, met het Gewandhaus Orchester, koor en solisten plus het Leipziger Ballet in de nieuwe choreografie van de bejubelde Mario Schröder.

Tijdens deze reis treedt u ook in de voetsporen van Bach. U bezoekt onder meer Köthen, de plaats waar Bach veel van zijn instrumentale werken schreef. Onder meer zijn cellosuites.

Donderdag 29 maart: Vandaag reist u naar het hartje van de stad Leipzig ’s Avonds diner.

Vrijdag 30 maart: Na een rondleiding in het teken van Bach en een rondleiding door het Bach-museum heeft u tijd het centrum van de stad zelf te verkennen. Na het diner brengt u een bezoek aan de Thomas Kirche – waar Bach begraven ligt – voor een uitvoering van de Matthäus Passion met onder meer solisten van naam als Gerlinde Sämann, Jörg Dürmüller en Tobias Berndt. Dirigent is Gotthold Schwartz. Verder hoort u het Thomaner Chor en het Gewandhaus Orchester. In deze kerk beleefde dit werk zijn première.

Zaterdag 31 maart: Vandaag bezoekt u het Volkerschlacht Denkmal, een van de grootste monumenten ter wereld en aan het naastliggende museum. De Volkerschlacht (Slag van de volkeren) bracht een uiterst gevoelige tik toe aan de praktijken van Napoleon.’s Middags kunt u de gezellige binnenstad van Leipzig verkennen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het centraal gelegen Museum voor Beeldende Kunsten, of het Mendelssohn Haus. Na het diner kunt u in de Opera van Leipzig een integrale live-uitvoering meemaken van Bachs Johannes Passion met opnieuw het Gewandhaus Orchester. De bekende, succesvolle tenor Martin Petzold vertolkt de rol van Evangelist.

Zondag 1 april: Alvorens naar huis te reizen bezoekt u het schitterende plaatsje Köthen, waar Bach lange tijd werkzaam is geweest. U krijgt daar een rondleiding In de voetsporen van Bach en bezoekt onder andere het Schloss Ludwigsbau waar ook een tentoonstelling aan Bach is gewijd.

Overnachtingen in ****Park Hotel Leipzig

Toeslag 1-pers.kamer € 60,00

Inclusief:

 • 3 overnachtingen met ontbijtbuffet in Leipzig
 • 3 diners in Leipzig
 • entree Matthaus Passion
 • entree Johannes Passion (Kat. 1)
 • entree en rondleiding Volkerschlacht Museum, is die er niet dan Stadtgeschichtliches Museum met rondleiding
 • Rondleidingen Leipzig en Köthen (stadsgids)
 • Reisleiding Rudolf Nammensma

Opstapplaatsen:

Leeuwarden – Drachten – Hoogkerk – Groningen – Zuidbroek – Winschoten

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!