Boek deze busreis

Deze busreis: € 798,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Lago Maggiore Italië

Lago Maggiore Italië

8 daagse busreis naar Lago Maggiore met busexcursies naar Milaan – Matterhorn – Piëmont-Turijn

Het Lago Maggiore was één van de eerste bestemmingen van de rijke Engelsen die eind 19e eeuw het ‘toerisme’ uitvonden. Je kunt je zo voorstellen dat, in dit romantische decor tussen de bergen en de waterkanten begroeid met azalea’s, camelia’s en verbena, de Engelse high society over de boulevards flaneerde naar de chique hotels. Het Lago Maggiore is een zestig kilometer lang meer dat voor het grootste deel in Noord-Italië ligt. Het meest noordelijke deel van het meer ligt in Zwitserland, waar prachtige plaatsen als Locarno en Ascona zorgen voor een mediterrane sfeer binnen de Zwitserse Alpen. Het Lago Maggiore behoort tot de meest populaire vakantieregio’s van Italië.

Wij hebben een schitterende reis voor u samengesteld naar het Italiaanse gedeelte van het Lago Maggiore. U verblijft in een uitstekend middenklasse hotel in het oude gedeelte van Verbania gelijk bij  het meer.

1e dag
’s Morgens vertrekken we  uit diverse opstapplaatsen in het noorden en rijden via een koffie- en lunchstop naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. ’s Avonds dineren in het restaurant van het hotel.

2e dag
Na het ontbijtbuffet rijden we naar Lindau  aan de Bodensee. De ligging is uniek. Middenin een helder meer, een zachtgroene omgeving en met sneeuw bedekte bergen ligt het historische eiland van Lindau met zijn unieke charme. Met historische gebouwen, levendige pleinen en schilderachtige stegen straalt het oude Lindau op een  groot eiland een bijna mediterrane flair. Van hieruit rijden  we via het Zwitserse Chur en Bellizona  naar het Lago Maggiore.  Via een prachtige route langs het meer bereiken we het Italiaanse Verbania waar ons hotel staat. ’s Avonds dineren in het hotel.

3e dag
Na het ontbijt maken we een rondvaart over het meer en bezoeken  één van de Borromeische eilanden, Isola Bella waarvan het grootste gedeelte wordt ingenomen door het Pallazo en de terrastuin. Hierna varen we weer terug naar Verbania en bezoeken Villa Taranto. Een must voor iedere bezoeker van Lago Maggiore. Vanaf 1931 is de tuin het resultaat van hard werken en plannen door Neil McEacharn. Het wandelen door de tuinen van Villa Taranto is als een reis door verre landen. De tuin bestaat uit verschillende gedeelten, de beplanting is met veel gevoel voor compositie geplaatst tussen het meer en de bergen. ’s Avonds dineren in het hotel.

 

4e dag
Na het ontbijt rijden we naar de Italiaanse stad Milaan, na Rome de tweede stad van het land en de hoofdstad van de regio Lombardije. De status van Milaan als winkelparadijs en modehoofdstad heeft veel te bieden. Onder leiding van een gids beginnen we met een wandeling langs tal van bezienswaardigheden. Aansluitend vrije  tijd krijgt om zelf  het centrum te verkennen. ’s Avonds dineren in het hotel.

 

5e dag
Vandaag rijden we naar het nabij gelegen Zwitserse Wallis met als eindbestemming het autovrije Zermatt met één van de bekendste bergen, de Matterhorn. Via de prachtige Simplonpass rijden we het Zwitsterse Wallis binnen bij de stad Brig. Vervolgens gaan we via  de schittetende route  door het Mattertal tot aan Täsch waar we met het pendeltreintje naar het autovrije Zermatt bewegen. Hier krijgt u gelegenheid om heerlijk te wandelen of een terrasje te pakken om op alle gemak de Matterhorn te aanschouwen. Hierna rijden we weer terug naar ons hotel. ’s Avonds dineren in het hotel.

6e dag

Vandaag gaan we naar Turijn (voor de Italianen Torino) In het noordwesten van Italië in de regio Piëmont. De stad is grotendeels gelegen op de linker oever van de rivier de Po. Het oude centrum, waaronder het stadsdeel Aurora, kent nog veel Romeinse invloeden. Het staat vol met prachtige oude en uiteenlopende architectuur. Porta Palentina en Casaforte Acaja zijn hier uitstekende voorbeelden van. De chique wijk ‘Crocetta’ laat vervolgens weer een geheel andere stijl zien. Hier zijn juist weer in Art Nouveau stijl opgetrokken bouwwerken te bespeuren. Turijn staat ook bekend om de oprichters van het automerk Fiat, de familie Agnelli. Zij hebben persoonlijk gezorgd voor een bloeiende economie. Ook heeft Turijn boeiende musea zoals het Egyptische Museum. Een stadsgids laat u zoveel mogelijk zien. ’s middags krijgt u vrije tijd in de stad. ’s Avonds dineren in het hotel.

 

7e dag
Na het ontbijt vertrekken we uit ons hotel en rijden naar Luzern.  Deze stad ligt verscholen in een indrukwekkend bergpanorama en is de toegangspoort tot Centraal Zwitserland en ligt aan het Vierwoudstrekenmeer. De stad is dankzij haar bezienswaardigheden, haar souvenirwinkels en horlogezaken, de attractieve ligging aan het meer en de nabijgelegen bergen Rigi of Pilatus. ‘s Avonds dineren in ons hotel in Zuid-Duitsland.

8e dag
Na het ontbijtbuffet rijden we via enkele stops naar ons dineradres. Vervolgens wordt iedereen weer naar de opstapplaats gebracht.

De reissom is inclusief:

 • 7x overnachting met ontbijtbuffet
 • 7x diner
 • rondvaart Laggio Maggiore
 • entree tuinen villa Taranto
 • gids in Milaan
 • gids in Turijn
 • retour trein shuttle Täsch-Zermatt
 • afscheidsdiner terugreis

***Hotel San Gottardo. Een middenklasse hotel met lift en restaurant gelegen prachtig gelegen in het oude  Verbania op 50m. van het meer.

Toeslag 1-persoonskamer € 155,-

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!