Boek deze busreis

Deze busreis: € 648,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Kroatië

Kroatië

9 daagse busreis naar Kroatië

Misschien wel een van de snelst groeiende Zuid-Europese landen voor een vakantie. Zon, zee, strand en cultuur, weinig landen zijn zo gevarieerd als Kroatië. Ontdek dit land in de Balkan tijdens deze busreis. Een land met wonderlijke natuurparken, gezellige middeleeuwse steden, rustieke haventjes en meer dan duizend kleine eilandjes. 

1e dag. Heenreis. Via de Duitse Autobahn rijden we naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.

2e dag. Naar omgeving Istrische Rivièra. We rijden naar de Istrische Rivièra. In ons standplaatshotel in Rabac wordt u begroet met een welkomstdrankje. De drankjes bij het diner zijn al bij de prijs inbegrepen. Daarnaast kunt u verschillende thema diners verwachten met regionale gerechten.

3e dag. Opatija. ‘s Morgens begint u met een ontdekkingstour door het mondaine Opatija. De architectuur is door de Oostenrijkse monarchie gevormd. Tijdens een rondleiding ziet u onder andere Villa Angiolina en de St. Jacobskerk. U heeft de mogelijkheid om in de namiddag te genieten van een kop koffie met gebak.

4e dag. Porec – Rovinj. Vandaag ontdekt u tijdens een excursie langs de westelijke kust van Istrië twee schilderachtige havenstadjes. We starten met een rit naar Porec. De Romeinen veroverden eerst de stad en bouwden talrijke historische bouwwerken zoals de Euphrasius Basiliek, die tegenwoordig bezichtigd kan worden. Aan te raden is ook een bezichtiging bij een typische wijnkelder met proeverij voordat we door gaan naar Rovinj. De tegenwoordige binnenstad bevindt zich op het voormalige eiland, welke door een stadsmuur omgeven was. Midden in de binnenstad troont de  kerk van de heilige Euphemia, welke de relikwieën van de beschermheer van Rovinj bewaard, over welke talrijke legenden zijn.

5e dag. Eiland Krk. Vandaag bezichtigen we het grootste eiland van Kroatië, Krk, en bezoeken we de plaatsen Malinska, Punat en Krk. Tijdens een rondleiding in de stad Krk betreedt u het centrum door de bijna 2000 jaar oude stadspoort. Vanuit Punat heeft u de mogelijkheid, met een boot naar het eiland Kosljun te varen en hier het klooster te bezichtigen. Aan te raden is ook de bezichtiging van het wijngebied Vrbnik, waar u aan een wijnproeverij kunt deelnemen.

6e dag. Excursiemogelijkheid: centraal Istrië. Niet alleen de schilderachtige kustplaatsen bepalen het beeld van Istrië, maar ook het heuvelachtige binnenland met talrijke baaien en bergen is typisch voor de regio. Ontdekt u ook de iets andere Istrië rondvaart naar Pazin, hier bestaat de mogelijkheid het etnologische museum te bezichtigen. U vaart aansluitend terug naar Motovun. De stad ligt op een heuvel op 280 m hoogte, zodat deze alleen per trein of  shuttlebus te bereiken is.

7e dag. Pula en excursiemogelijkheid: Brijuni eilanden. Na het ontbijt staat een excursie naar Pula op het programma. Ontdekt u zelf waarom de Romeinen de stad zo goed is bevallen, waardoor ze meer dan 500 jaar lang de meest betekenisvolle Romeinse stad van de regio was. Uit deze tijd stammen, naast vele andere bezienswaardigheden, ook het beroemde Amfitheater, welke de op twee na grootste van het Romeinse Rijk is. Aansluitend bestaat de mogelijkheid om een boottocht naar het Nationaal park Brijuni te maken. Dit Nationaalpark bestaat uit 14 eilanden en was het geliefde zomerverblijf van de Joegoslavische staatschef Tito. Vanaf Fazana volgt de overtocht naar het eiland Veli Brijun.

8e dag. Richting Duitsland. Na het ontbijt verlaten we Rabac en beginnen we aan de eerste etappe van de terugreis naar Zuid-Duitsland voor diner en  overnachting.

9e dag. Terugreis. Na het ontbijt beginnen we aan de tweede etappe van de terugreis. We sluiten de reis af met een afscheidsdiner. Hierna wordt u weer naar uw opstapplaats gebracht.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • 2x overnachting met halfpension in Zuid-Duitsland
 • 6x overnachting in Rabac in ***hotel
 • diners inclusief wijn-bier-sap
 • welkomstdrankje
 • muziekavond in hotel
 • gids in Krk
 • gids in Opatija
 • gids in Porec
 • gids in Pula
 • gids in Rovinj
 • gids in Istrië
 • 2x overnachting met halfpension op heen- en terugreis
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers.kamer € 100,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!