Boek deze busreis

Deze busreis: € 998,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Kroatië, Bosnië – Herzegovina, Montenegro – Slovenië

Kroatië, Bosnië – Herzegovina, Montenegro – Slovenië

11 daagse busreis door Kroatië, Bosnië – Herzegovina, Montenegro en Slovenië

Ontdek tijdens deze busreis de schoonheid, de rijke historie en de gastvrije cultuur van het relatief onbekende Bosnië. Bekijk de prachtige steden Banja Luka en Sarajevo en geniet van de schitterende omgeving. Ook de oude steden Jajce, Mostar, Kotor en Budva worden niet overgeslagen. U maakt tevens kennis met het prachtige Kroatië, de fraaie Dalmatische kustlijn, talloze eilandjes, azuurblauwe zee en het Nationale park Plitvice maken deze busreis onvergetelijk!

1e dag. Heenreis. Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar ons overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland. Onderweg worden voldoende stops gemaakt. Bij aankomst in het hotel staat een diner voor u klaar.

2e dag. Zagreb. We vervolgen onze reis naar Kroatië via Oostenrijk. Aan het einde van de dag zullen we arriveren in ons hotel in Zagreb voor een diner en overnachting.

3e dag. Zagreb – Jasenovac – Banja Luka. Ontbijt in het hotel. Ontmoeting met de gids en vertrek voor een bezoek aan Zagreb, de hoofdstad van Kroatië: een erg mooie stad met Oostenrijks-Hongaarse invloeden. De oude stad bestaat uit twee gedeelten, het heuvelachtige bovenste gedeelte en het centraal gelegen onderste gedeelte, waar het bekende ‘Bane Jelacic plein’ ligt. Het bovenste gedeelte van de stad bevindt zich op een heuvel waar onder andere het  parlementsgebouw van Kroatië en de bekende kathedraal ‘Sint Marko’ zich bevinden. De stad heeft vele mooie parken en interessante bezienswaardigheden: het Nationale Theater van Opera, Le Pavillon des Arts, de academie voor wetenschap en kunst, een een erg mooie universiteitsbibliotheek. Hierna reizen we naar Jasenovac, het grootste concentratiekamp van Kroatië uit de Tweede Wereldoorlog. ‘s Avonds arriveren we in Banja Luka voor diner en overnachting in het hotel.

4e dag. Banja Luka – Sarajevo. Ontbijt in het hotel, daarna volgt een kort bezoek aan Banja Luka. Hierna vertrekken we naar Sarajevo en brengen onder leiding van een gids een bezoek aan deze stad waarin verschillende culturen (Kroatische, Servische en Bosnische) samenwonen. Sarajevo is de Olympische stad van 1984, een Oriëntale stad met een mengeling van verschillende eeuwen en tevens een stad die het erg te verduren had tijdens de oorlog in Bosnië. U krijgt de mogelijkheid orthodoxe, katholieke kerken en moskee’s te bewonderen die elk naast elkaar gebouwd zijn. Overige aanraders zijn de verbrande en gerenoveerde bibliotheek, het Tunnel museum en een wandeling door de bascarsija (Turkse bazar). Diner en overnachting in het hotel in Sarajevo.

5e dag. Sarajevo – Mostar – Pocitelj – Herceg – Novi. Na het ontbijt steken we de grens met Bosnië en Herzegovina over voor een bezoek aan Mostar (UNESCO), de stad die haar naam dankt aan de bekende ‘Stari Most’ brug over de Neretva-rivier. De brug van Mostar werd in 1566 gebouwd door de Turken en gold als de blikvanger van de fraaie oude binnenstad. Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog werden in 1993 de brug en het oude centrum verwoest. In 2004 werd de brug met de originele stenen in oude luister hersteld en ook het centrum is inmiddels volledig gerenoveerd. Vervolgens bezoeken wij ook het Turkse dorp Pocitelj, een historische nederzetting in Bosnië en Herzegovina binnen de gemeente Capljina. Tijdens de Bosnische Oorlog is mede door bombardementen van de Bosnische Serviërs een groot gedeelte van de oude nederzetting verwoest, na de recente reconstructie is Pocitelj teruggekeerd naar zijn oorspronkelijke vorm. De UNESCO heeft Pocitelj onlangs geregistreerd als kandidaat voor de Werelderfgoedlijst. Pocitelj bezit prachtige Oosterse architectuur en Ottomaanse bouwstijlen en is gastheer van de langst bekende kunstkolonie in Zuid-Oost Europa. Kunstenaars uit de hele wereld verzamelen zich hier elk jaar weer om te schilderen. Tot de trekpleisters van Pocitelj behoren de ‘Hadzi-Alija moskee’, de ‘Sisman-lbrahimpasina medresa’ en het ‘Gavran Kapetanovic-huis’. Het meest opvallende object in Pocitelj is de ‘Sahatkula’, een silovormige toren die vanaf de top van de heuvel uitkijkt over het gehele dorp. Na dit bezoek vertrekken we naar Herceg Novi voor diner en overnachting in het hotel.

6e dag. Kotor – Budva. Kotor is een kuststad in Montenegro en ligt in een afgelegen deel van de golf van Kotor. De oude mediterrane haven van Kotor wordt omringd door een indrukwekkende stadsmuur, gebouwd door de Republiek Venetië en de Venetiaanse invloed blijft overheersen in de architectuur van de stad.
De baai van Kotor (Boka Kotorska), een van de meest ingesprongen delen van de Adriatische zee, wordt soms de meest zuidelijke fjord van Europa genoemd. Kotor heeft een van de best bewaarde middeleeuwse oude steden in de Adriatische Zee en is een werelderfgoed van de UNESCO. Het is de thuisbasis van talrijke
bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Saint Tryphon in de oude stad (gebouwd in 1166), en de oude muren die zich uitstrekken voor 4,5 km direct boven de stad. De eilandjes Sveti Dorde en Gospa od Škrpjela voor de kust van Perast behoren ook tot de meer populaire bestemmingen in de omgeving. Budva,  genaamd Budvanska Rivijera, is het centrum van het toerisme van Montenegro en staat bekend om zijn zandstranden, het diverse nachtleven en prachtige voorbeelden van mediterrane architectuur. Budva is 2500 jaar oud, dat maakt het een van de oudste nederzettingen aan de kust van de Adriatische zee. De oude stad in Budva heeft vele verschillende verhalen over zijn oorsprong; geleerden en historici geloven dat het oorspronkelijk een eiland was, dat zich later bij de kust aansloot om een zand landengte te vormen. Veel van de architectuur in de oude stad is van Venetiaanse oorsprong. Deuren, scharnieren, ramen, balkons en vele andere kleine maar opvallende dingen lijken in Romeinse stijl te zijn. Er zijn ook drie hoofdkerken in de oude stad: St. lvan’s (uit de 7e eeuw), St. Mary’s van Punta (9e eeuw) en de Heilige drie-eenheid (1804). De oude stad is ook beroemd om de aardbevingen van 1979, waardoor de hele stad moest worden herbouwd; het duurde 8 jaar voordat het volledig af was.

7e dag. Herceg Novi – Dubrovnik – Neum. Na het ontbijt rijden we naar de ‘Parel van de Adriatische Zee’, Dubrovnik: een absoluut hoogtepunt van de  rondreis. Het volledige oude centrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is eigenlijk een groot museum met vele kerken en talloze monumenten, waaronder de oudste apotheek ter wereld. Bovendien wordt de stad nog steeds volledig omringd door beroemde stadsmuren van soms wel 10m dik en 20m hoog. Na de stadstour is er vrije tijd om nog even op eigen gelegenheid van deze prachtige stad te genieten. In de namiddag vertrekken we naar Neum voor diner en overnachting in het hotel.

8e dag. Neum – Trogir & Split – Zadar. Na het ontbijt beginnen we de dag met een bezoek aan het middeleeuwse stadje Trogir; eigenlijk een eilandje dat door bruggen met het vasteland wordt verbonden en waarvan veel gebouwen nog stammen uit de periode van de 10e tot de 16e eeuw. Langs de kust rijden we door naar Split, ontstaan nadat de Romeinse Keizer Diocletanus hier zijn paleis liet bouwen. Vandaag de dag een van de grootste en best bewaard gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd. Nadat we aandacht hebben besteed aan het bijzondere oude centrum met het paleis en haar kathedralen heeft u vrije tijd om zelf ook nog even op verkenning te gaan of op een van de gezellige terrasjes een drankje te doen. In de loop van de middag rijden wij verder naar ons hotel in Zadar.

9e dag. Zadar – Plitvice meer – Maribor Na het ontbijt brengen wij een bezoek aan het prachtige Nationale park Plitvice. Het park heeft 6 oogverblindende meren en meer dan 90 watervallen. Na de vrije lunch vertrekken we naar Maribor, waar we overnachten.

10e dag. Maribor – Duitsland. Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland via Zuid-Duitsland, waar wij overnachten.

11e dag. Zuid-Duitsland – Nederland. Na een afscheidsdiner wordt iedereen weer teruggebracht naar de opstapplaatsen.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • 10x halfpension
 • hotels van middenklasse
 • alle kamers met douche/wc
 • avondeten als driegangenmenu of buffet
 • gids in Zagreb
 • gids in Sarajevo
 • gids in Mostar
 • gids in Kotor en Budva
 • gids in Dubrovnik
 • gids in Split
 • entree Oorlogstunnel in Sarajevo
 • entree Turkish House in Mostar
 • entree kathedraal in Split
 • entree apotheek, klooster, vesting
 • entree Plitvice National Park
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers.kamer € 160,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!