Boek deze busreis

Deze busreis: € 378,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
  • 95+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Kopenhagen 4-daagse stedentrip

Kopenhagen 4-daagse stedentrip

4 daagse busreis naar Kopenhagen

Kopenhagen – stad van de designers en architecten. Hoewel de Deense hoofdstad rustig is, biedt ze enorm veel: prachtige kastelen vormen haar, even als de prachtige pleinen en eerbiedwaardige kerken. De 45 meter hoge koepel van de Marmor kerk behoort overigens tot de grootste van Europa! Futuristische contrasten beelden onder andere de “Zwarte Diamant” – de aanbouw van de koninklijke bibliotheek – en de blauw oplichtende kubus van het concert huis. Zo presenteert zich Kopenhagen tegenwoordig met een onverwisselbare charme. 

Bij de bezoekers is het amusementspark Tivoli ook zeer geliefd, alsmede de kleine zeemeermin en het schilderachtige havenkanaal Nyhavn met haar kleurige gevelhuizen. Bij een uitstapje naar Noord Seeland zult u verdere architectonische hoogtepunten ontdekken: Het “Hamletkasteel” Kronborg telt tot UNESCO wereldcultuurerfgoed en het kasteel Frederiksborg met zijn Barokpark geldt als het grootste bouwwerk uit de Deense Renaissance.

1e dag. Heenreis Puttgarden – Rødby- omgeving Kopenhagen. Vanaf uw opstapplaats rijden wij via een koffiestop naar Puttgarden. Vanaf het eiland Fehmarn brengt de veerboot van Scandlines u in 45 minuten naar Denemarken. Op de weg naar Kopenhagen beleeft u het eiland Falster met haar mooie landschap, de meer dan 1700m lange Faröbrug en Seeland, het grootste eiland van het Deense Koninkrijk. Kopenhagen is de zetel van de regering, het parlement en de residentie van de koninklijke familie.

2e dag. Koninklijk Kopenhagen. De Deense hoofdstad zal u tijdens een stadsrondleiding met haar prachtige bouwwerken, mooie pleinen, ontelbare kerken en de kleine Zeemeermin, betoveren. Direct in de binnenstad liggen meerdere kastelen, zoals bijv. Amalienborg met haar imposante binnenplaats en de wisseling van de wacht. Evenzo bezienswaardig is de Nyhavn, die in de zomer bijna een mediterrane flair vertoont. In de aangrenzende kleurrijke gevelhuizen bevinden zich talrijke restaurants, waarbij u ook buiten kunt zitten en kunt genieten van een blik op het water en de boten. In de namiddag kunt u een havenrondvaart ondernemen, om Kopenhagen vanuit een ander perspectief te leren kennen. ’s Avonds is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan het amusementspark Tivoli (excl. entree), wanneer duizenden lichten het park laten stralen.

3e dag. Excursie Noord Seeland. Tijdens een excursie naar Noord Seeland wordt u begeleidt door een gekwalificeerde gids. U ziet indrukwekkende kastelen, bijvoorbeeld het kasteel Frederiksborg – het grootste bouwwerk uit de Deense renaissance, welke omgeven is door een prachtig park. Direct bij Öresund ligt het zogenaamde Hamletkasteel Kronborg (UNESCO wereldcultuurerfgoed). Van hieruit ziet u bij helder weer het Zweedse Helsingborg. Bezoekt u het Louisiana museum in Humlebaek, het meest betekenisvolle museum voor moderne en hedendaagse kunst in Denemarken. Het Karen Blixen museum in Rungsted toont interessante exposities over het leven en werk van de beroemde Deense schrijfster (entree exclusief). Een mooi afscheid van deze tour zijn de uitzichten over de kuststrook op Oresund.

4e dag. Kopenhagen-Rødby – veerboot – terugreis. We nemen afscheid van deze gemoedelijke metropool. In Rødby nemen we weer de veerboot van Scandlines, die ons terugbrengt naar Puttgarden. Door Noord-Duitsland rijden we terug naar Nederland.

 

Prijs per persoon inclusief:

  • reis per luxe touringcar
  • veerpassage: Puttgarden – Rødby v.v.
  • 3x overnachting met ontbijtbuffet
  • standaard middenklas hotel, alle kamers met douche/wc
  • 1x 3 uur durende stadsrondleiding Kopenhagen
  • 1x dagtocht Noord Seeland met gids

Toeslag 1 pers. kamer € 110,-

Verblijf in Hotel Lautrup Park , een uitstekend ****hotel gelegen op 20 minuten van het stadscentrum van Kopenhagen. Hotel heeft restaurant, bar, gratis wifi en lift.

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!