Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Klassiek Toscane – Italië

Klassiek Toscane – Italië

Een reis naar een van de mooiste gebieden van Italië. De geweldige vakantiebestemming Toscane, beroemd om zijn kunstgeschiedenis en prachtige landschap. Wie kent het niet? De scheve toren van Pisa, de vol lof beschreven kunstwerken van Florence en het mooiste plein van Italië: het Piazza del Campo in Siena. Ga met ons mee naar Toscane en geniet.

1e dag  Vertrek vanuit diverse opstapplaatsen in het Noorden. We rijden via enkele stops naar Zuid Duitsland voor de overnachting en diner.

2e dag.  Na het ontbijtbuffet vervolgen wij de reis naar Italië,  via een mooie route door Oostenrijk  naar het wonderschone Toscane. ’s Avonds dineren in ons hotel te Montecatini Terme.

Pisa

3e dag. Pisa-Lucca. De scheve toren heeft Pisa in de hele wereld beroemd gemaakt. Tijdens een rondleiding zult u op het plein het wonder van deze unieke compositie van Dom, toren en doopkapel kunnen bewonderen. De Dom Santa Maria Assunta is een meesterwerk van Italiaanse bouwkunst. Binnen in de Battistero kunt u de zeshoekige kansel van Nicola Pisano bezichtigen. Iets heel bijzonders is het kerkhof: deze werd in de vorm van een monumentaal klooster
aangelegd. Tijdens de rondleiding in Lucca ziet u het indrukwekkende ronde Piazza del Mercato. Haar vorm dankt ze aan het Amfitheater, dat de
Romeinen eens op deze plaats bouwden.

Lucca Piazza

4e dag. Volterra-San Gimignano. Delen van de stadsmuur vertellen van het Romeinse verleden, met een stadspoort (3e-2e eeuw v. Chr.) alsmede resten van het Romeinse Amfitheater (1e eeuw v. Chr.). Bezienswaardig zijn de Dom en het vorstelijke Piazza dei Priori, waar bisschoppen en andere hoge geestelijken hun paleizen hadden. De stad is beroemd door haar Albast: zo bezit ze een verzameling van Etruskische urnen en sarcofagen uit prachtig kalksteen. Verder gaan we naar de toeristische trekpleister San Gimignano, waarvan de hoog uitstekende torens al vanuit de verte te zien zijn. De Basiliek di Santa Maria Assunta is op typisch Toscaanse wijze uit zwart en wit marmer gebouwd. Aansluitend rijden we naar een wijnproeverij op een wijnboerderij in de omgeving van San
Gimignano.

5e dag. Siena-Chiantigebied. Smalle stegen, hoge torens, statige paleizen: de middeleeuwse stad Siena is een kunstwerk uit de Gotiek. In de binnenstad schijnt de tijd stil te zijn blijven staan. Het historische centrum ligt op drie heuvelruggen. In de vorm van een driester groeperen zich de oude stadsdelen rondom het Palazzo Pubblico met zijn Torre del Mangia (88 m hoog). Van hieruit heeft u een prachtig uitzicht op het mooie Piazzo del Campo, uitgangspunt van het legendarische Palio. In de namiddag gaan we naar het Chiantigebied. Tussen Siena en Florence groeien de beroemde Chianti druiven, waarvan de wijn in de hele wereld gedronken wordt. Laat u betoveren door de zachte heuvels, de wiegende velden, de groene wijnstokken en de zilverachtige olijfaanplanting.
Graag organiseren wij voor u een wijnproeverij met een kleine snack.

Siena Piazza del Campo

6e dag. Florence. Vandaag bezoeken we een van de meest belangrijke Kunstmetropolen ter wereld. Bewondert u de wonderschone Franciscaner kerk Santa Maria Croce, waar vooraanstaande Italianen hun laatste rustplaats vonden. Indrukwekkend is ook het Palazzo Vecchio met een kopie van de David van Michelangelo. Het Palazzo Medici Ricardi is een voorbeeld van de vroegrenaissance in Florence. In de namiddag kunt u het majestueuze, boven Florence uit torenende Kartuizerklooster “La Certosa” in Galluzzio bezichtigen. Dit klooster stamt uit het midden van de 14e eeuw. Sinds de 9e eeuw wordt in het klooster geleefd volgens de leer van de Heilige Bruno. Tijdens de rondleiding kunt u een indruk krijgen van het leven als monnik in eenzaamheid en zwijgzaamheid.

 

7e dag.  ’s morgens naar de schitterende kustplaats La Spezia.  Een van de mooiste kustplaatsen van Ligurië met spectaculaire uitzichten . Halverwege middag zijn wij terug bij het hotel.

La Spezia

8e dag. Terugreis. Helaas komt er alweer een einde aan deze sprookjesachtige reis door het idyllische landschap en de schilderachtige stadjes van Toscane. Na het ontbijtbuffet vertrekken we uit het hotel. Via Oostenrijk rijden wij naar Zuid-Duitsland voor overnachting en diner.

9e dag. Laatste dag.  Via de Duitse autobaan keren wij terug in Nederland en besluiten de reis met een afscheidsdiner.

 

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • 1x diner-overnachting-ontbijtbuffet op de heenreis
 • 6x diner-overnachting en ontbijtbuffet Montecatine Terme
 • 1x diner-overnachting-ontbijtbuffet op de terugrei
 • alle dagtochten
 • gids in Pisa/Lucca
 • 1x koffie in Lucca
 • gids in Florence
 • gids in Siena
 • gids in Volterra-San Gimignano
 • entree Dom Santa Maria Assunta, Battistero, bezoek kerkhof Pisa
 • entree Santa Maria Croce in Florence
 • bezoek Palazzo Pubblico met Torre del Mangia in Siena
 • bezoek Basiliek di Sant Maria Assunta in San Gimignano
 • wijnproeverij
 • afscheidsdiner

• toeslag 1 pers. kamer € 110,-

*** Hotel Savoia e Campana te Montecatini Terme. Een prima middenklas hotel gelegen in het centrum van Montecatini Terme.

Hotel met restaurant en lift

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!