Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 5 daagse Kerstreis Praag

5 daagse Kerstreis Praag

Wie Praag bezoekt en door de binnenstad slentert naar de Karlsbrug, kan niet om de poëtische betovering van deze winterse stad heen. Romantisch en dromerig etaleert zich de feestelijk versierde binnenstad. In de Praagse kerken kunt u de mooiste kribben bewonderen. Een ‘must’ is een bezoek aan de Praagse kerstmarkt, die tot één van de mooiste van Europa behoort. In de straten ruikt het naar geroosterde kastanjes en bij genot van een beker punch kunt u zich heerlijk opwarmen…. Beleef een paar sfeervolle kerstdagen in Praag!

Programma kerst busreis naar Praag

1e dag. Heenreis, via een koffie- en lunch- en theestop, naar de honderd torens tellende stad Praag, de stad die ook in de winter zijn bekoorlijkheid heeft. In het hotel krijgt u een begroetingsdrankje en ’s avonds is ook het diner in het hotel.

2e dag. Beleef Praag en Karlstein. Vandaag bekijken we uitvoerig de bezienswaardigheden van Praag. Na een korte rondrit gaat u lopend door smalle schilderachtige steegjes in de binnenstad, naar het raadhuis met zijn astronomische uurwerk, met de bijzonderheid: twee kleine deurtjes gaan open en Jezus met zijn apostelen trekken aan het publiek voorbij, terwijl aan de zijkant vreemde figuren toekijken. Daarna naar de Karlsburg, waar u bij het bekende standbeeld van Johann van Nepomuk een wens kunt uitspreken. Aansluitend rijden we naar Karlstein naar het Kribbe museum. U vindt hier de grootste kribben verzameling van de Tsjechische republiek. Onder de 50 uitgestalde kribben bevinden zich vele uiteenlopende uitvoeringen, zoals kribben uit brood, suiker of was. Uniek zijn de miniatuur kribben, waaronder de kleinste in een hazelnootdop. Eén van de interessantste kribben in het museum is toch de koningskribbe, een marionettenkribbe. Hierna terug naar het hotel voor het avonddiner, als speciaal kerstmenu inclusief 1 drankje (bier of wijn) en overnachting in hotel.

Prague - Charles bridge, Czech Republic

3e dag. Adventrondleiding door de Gouden Stad! De dag van vandaag biedt u een kerstgevoel. Uw gids wacht u op voor een advent rondleiding door Praag, waarbij hij u de mooiste Praagse kerken laat zien. De productie van kribben is in de Tsjechische Republiek al sinds de 16e eeuw traditie. Bewondert u de prachtige handgesneden figuren uit de verschillende tijdperken van de geschiedenis. Aansluitend wacht u een adventsconcert in een Praagse kerk. In de namiddag kunt u noch slenteren over de kerstmarkten. Als de geur van Lebkuchen en warme kastanjes, maiskolven en ouderwets gebak in de lucht hangt, dan is de kerst dichtbij. De kerstmarkten in Praag behoren tot de beroemdste van hun soort in heel Europa. In de binnenstad en op het Wencelasplein worden bij de talrijke kraampjes kerstversieringen, sterren uit stro, warme punch, grillworsten en veel meer aangeboden.
Voor het diner wordt u in een rustiek Praags restaurant verwacht. Een bezoek van de kerstman mag natuurlijk bij een kerstreis niet ontbreken. Verheug u op zijn bezoek, waarbij hij voor iedere gast een klein presentje heeft.

4e dag. Vandaag maken wij een rondvaart met koffie van een uur over de Moldau en kunt u naar eigen inzicht in het centrum van Praag vertoeven.

’s avonds dineren in het hotel

 

5e dag. Vandaag is het: tot ziens en tot een volgende keer! Wie één keer in Praag is geweest, komt zeker nog een keer terug.

U overnacht in in: Hotel Galaxie s.r.o.****

Deze kerstreis naar Praag is inclusief:

 • 4 x overnachting met ontbijt buffet
 • 2 x 3-gangen diner in het hotel
 • 1 x welkomstdrankje bij het avondeten
 • 1 x kerstdiner inclusief 1 drankje
 • 1 x 3 gangen diner in Praags restaurant
 • bezoek van de Kerstman, met kleine verrassing
 • gids voor een halve dag door Praag met Praagse Kerstkribben, inclusief Glühwein
 • gids voor een dag voor bezichtiging Praag en Karlstein
 • rondvaart met koffie en kerststol
 • alle kamers met comfort

Toeslag 1 persoonskamer € 55,00

De prijs is exclusief alle niet genoemde entreegelden.

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!