Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
  • 95+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Kerstmarkttour Noord Harz

Kerstmarkttour Noord Harz

Op een kerstmarkttocht door de Noord-Harz ontdekt u een streek, dat bekend staat om zijn feestelijke adventstijd. U bezoekt Wernigerode, Bremen en Goslar. Midden in de binnenstad van Goslar bevindt zich de wondermooie kerstmarkt met zijn unieke, door honderdduizend warme lampjes verlichte, kerstnachtwoud.

Bij gebruik van een hete beker glühwein kunt u genieten van de sfeer en vindt hier zeker een cadeautje voor thuis. De historische kerstmarkt in Wernigerode behoort tot één van de mooiste markten van het Harzgebied. Op het marktplein zorgen kunst handwerkslieden in diverse verkoopstalletjes voor de kerstsfeer. Verlichting, glühwein en kerstklanken, ware genieters weten het al langer, de adventstijd is op het marktplein van Wernigerode op zijn moois

Programma kerstmarkt reis

1e dag:
Vertrek ’s morgen. Vanuit diverse opstapplaatsen rijden via een stop naar de oude Keizerstad Goslar en hoofdstad van de Harz. Op de markt vindt u de kerstmarkt van Goslar maar ook het raadhuis met haar schitterende huldigingszaal en de Kaiserworth. Het vroegere gildehuis van de lakenhandelaren is vooral bekend om haar beroemd en kleurrijke figuren en klokkenspel.

Tegen de avond rijden wij naar ons Hotel Carea Residenz Harzhöhe in Goslar – Hahnenklee. Na het inchecken is er een diner.

2e dag:
Na het ontbijtbuffet gaan wij naar Wernigerode, gelegen aan de voet van de hoogste berg van de Harz, De Brocken. De stad heeft de bijnaam “De bonte stad van de Harz. Dit heeft ze te danken aan de kleurrijke historische vakwerkhuizen. Eén van de geliefdste Weihnachtsmarkten van de Harz vindt u op het Marktplatz. ’s Morgens bij aankomst een stadswandeling met gids en aansluitend vrij bezoek aan de kerstmarkt
Tegen de avond terug naar ons hotel in Hahnenklee,  ’s avonds dineren.

Wernigerode

3e dag:
Na het ontbijt gaan wij naar de Altstadt van Bremen. Deze stad is bijzonder mooi in kerstsfeer. Op de kerstmarkt vindt u vele vakwerkstands en vooral de middeleeuwse stands zijn het aanschouwen waard. Halverwege de middag de terugreis via de Duitse Autobahn. Vervolgens brengt de chauffeur u weer terug naar uw opstapplaats.

Hotel Residenz Harzhöhe is een uitstekend middenklas hotel met restaurant, zwembad en lift.

Prijs is inclusief:

  • 2 maal overnachting met ontbijtbuffet
  • 2 maal diner in het hotel
  • rondleiding door Wernigerode o.l.v. stadsgids
  • Duits afscheidsdiner op de terugreis

Toeslag 1 persoonskamer € 30,00

Opstaproute:

Leeuwarden – Grou – Heerenveen – Drachten – Marum – Leek – Hoogkerk – Groningen – Hoogezand – Zuidbroek – Winschoten

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!