Boek deze busreis

Deze busreis: € 737,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » Karinthië

Karinthië

9 daagse busreis naar Karinthië

Karinthië, een provincie in Oostenrijk, is het land van schitterende meren, uitgestrekte bergmassieven, ruisende beken, glooiende alpenweiden, vele historische bezienswaardigheden, maar vooral van een zeer aangenaam zonnig klimaat. In dit zuidelijkste puntje van Oostenrijk, wordt de subtropische sfeer al voelbaar. Het is niet voor niets dat Karinthië zo in trek is bij veel toeristen. Voor deze busreis hebben we Obervellach als standplaats gekozen.

1e dag. Heenreis. Via de Duitse autobanen rijden we naar de omgeving van Würzburg voor de overnachting.

2e dag. Aankomst Obervellach. Na het ontbijt vervolgen wij onze weg via München, Kufstein, Kitzbühel en Mitterssill, waar we het hooggbergte in gaan. We passeren de Felbertauernstraat op een hoogte van 1600 m. Via Matrei en Lienz komen we in het Molldal en bereiken we onze standplaats Obervellach.

3e dag. Dagtocht Slovenië. Vandaag staat een bezoek aan Slovenië op ons programma. Via Spittal – Villach rijden we rijden door de Karawankentunnel naar het Sloveense Bled, aan het gelijknamige meer. Aan de noordoever verheft zich een steile rots met daarop kasteel Bledski Grad (17e-18e eeuw). Hierin vindt u het regionaal historische museum en een karakteristiek ingericht café. Het meer van Bled is omgeven door beboste en met boomgaarden bedekte heuvels. In het midden van het meer ligt een eilandje met een kerk. Een gondeltocht over het meer is zeker de moeite waard. Of kiest u voor een rit rondom het meer per koetsje? (Kosten niet inbegrepen).

4e dag. Dagtocht Großglockner. Deze dag brengen we een bezoek aan de Großglockner. Over Winklern rijden we naar Heiligenblut, waar we even het fraaie Gotische kerkje bezichtigen. Terwijl we u steeds weer laten genieten van fraaie uitzichten, klimmen we langs talloze bochten naar de Franz Josephshohe, gelegen op 2418 m hoogte. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht op de Pasterzegletsjer, de 10 km lange en 5 km hoge langzaam smeltende sneeuw- en ijsmassa. Nog onder de indruk van het Alpenlandschap rijden we over Heiligenblut terug naar Obervellach.

5e dag. Middagtocht Weissensee. Vanaf Obervellach rijden we richting de Weissensee, in Nederland vooral bekend van de alternatieve elfstedentocht. We bereiken dit meer via het plaatsje Greifenburg, dat een marktplein heeft met huizen die dateren uit de 16e en 18e eeuw. De Weissensee zelf is bij Techendorf op z’n smalst en doet denken aan een Noors fjord. Bij voldoende belangstelling is er de mogelijkheid om een boottocht over het meer te maken (kosten niet inbegrepen).

6e dag. Dagtocht Maltadal. Deze middag maken we een schitterende tocht via Gmund naar het Maltadal, met z’n watervallen. De Hoch Almstrasse voert ons over bruggen en door tunnels naar het Ankogel en Reisseckgruppe. De Hoch Almstrasse eindigt bij het stuwmeer Kölnbreinsperre. Het stuwmeer is het op een na grootste van Europa. Hierna rijden we terug naar het plaatsje Gmünd voor bezoek aan het Porchemuseum (entreekosten niet inbegrepen) en het prachtige dorpscentrum. Langs de rivier de Leiser rijden wij terug naar Obervellach

7e dag. Dagtocht Karinthië – merengebied. Vandaag staat een tocht door het Karinthische merengebied op het programma. We rijden langs de Ossiachersee, de Faakersee en natuurlijk de Wörthersee met de bekende plaatsen Maria Wörth en Velden. Een zeer geliefde bestemming, vooral bij  watersporters.

8e en 9e dag. Terugreis. De terugreis gaat via de Felbertauerntunnel naar Zuid-Duitsland voor de overnachting. De laatste dag besluiten we de reis met het bekende afscheidsdiner.

Erlebnishotel Mölltal, gelegen in het mooie Mölltal tussen bergen en meren. Alle kamers met comfort.

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • kamers met douche en wc
 • halfpension
 • hotel met lift
 • alle dagtochten
 • afscheidsdiner
 • exclusief entreegelden

Toeslag 1 pers.kamer € 120,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!