Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 9 dagen Karinthië – Oostenrijk

9 dagen Karinthië – Oostenrijk

Het heerlijke zonnige Karinthië

Een prachtige reis naar de zuidelijke Oostenrijkse provincie Karinthië. U kunt gaan genieten van het imposante landschap met bergketens, groene dalen en uitgestrekte meren. U verblijft tijdens deze periode in Hotel Pachernighof te St. Egyden. Een uitstekend viersterren hotel met prima verzorging, mooi gelegen om schitterende excursies te maken.

1e dag. Vertrek vanuit diverse opstapplaatsen in het Noorden rijden wij via een koffie-, een lunch- en theestop naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. ’s Avonds dineren in het hotel.

2e dag. Na het het ontbijtbuffet rijden we via München en Salzburg naar ons hotel in St Egyden bij Velden am Wörthersee. Ontvangst in het hotel met drankje. ’s Avonds dineren in het hotel.

3e dag. Wörthersee. Na het ontbijtbuffet gaan wij naar het nabij gelegen Velden am Wörthersee. Deze badplaats heeft een lange traditie als kuuroord. De stad is bekend om zijn stijlvolle Casino. U kunt in Velden een heerlijke wandeling maken door de stad en het kuurpark. Na de vrije lunchpauze maken wij vanuit Velden een vaart over de Wörthersee naar het bijzonder sfeervolle dorp Maria Wörth, gelegen op een schiereiland in het meer, waar vele films zijn opgenomen. Na ruim oponthoud terug naar ons hotel, ’s avonds dineren.

4e dag. Nockalmstrasse. Vandaag een schitterende panorama tocht over de Nockalmstrasse. ’s Morgens een koffiestop in Spittal an der Drau en vervolgens maken we een prachtige tocht door het natuurpark Nockberge met z’n ronde bergen. Op uitkijkpunten heeft u een schitterend uitzicht op de Grossglocknergruppe en bij helder weer zicht op de Julische Alpen in Slovenië. Terug, via Bad Kleinkirchheim naar het hotel.

5e dag. Lavanttal. Na het ontbijt rijden we langs Burcht Hochosterwitz, het symbool van Karinthië, vanwaar u prachtige foto’s kunt maken. Hierna rijden wij naar St. Paul in Lavanttal, waar wij met de Mostalmexpress een rit maken door de prachtige omgeving met een stop voor een puur natuurlijk glas appelsap. De express brengt ons naar een traditioneel Gasthaus voor een lunch. Hierna vertrekken wij weer, via een prachtige route door het Jauntal en langs de Klopeinersee, naar het hotel.

6e dag. Merentocht. Prachtige zwerftocht langs tal van beroemde meren als de Faakersee, de Ossiachersee met een koffiepauze in Ossiach, de Brennsee en de Millstattersee met bezoek aan het stadje Millstatt. Via de rivier de Drau en Villach terug naar ons hotel.

7e dag. ’s Morgens bezoek aan Minimundus, het Madurodam van Oostenrijk. Een leuke gelegenheid om vele facetten van Oostenrijk in het klein te aanschouwen. ’s Middags naar de hoofdstad van Karinthië, Klagenfurt, een prachtige stad aan de Wörhtersee. U krijgt voldoende tijd om deze stijlvolle rozenstad te verkennen en de laatste inkopen te doen. ’s Avonds dineren in het hotel met aansluitend een muziekavond in het hotel.

8e dag. Afscheid van hotel Pachernighof, via de Oostenrijkse autosnelweg naar ons overnachtingshotel, halverwege Duitsland,’s avonds dineren in het hotel.

9e dag. Laatste dag van deze prachtige reis. Afscheidsdiner in Nederland. Hierna wordt een ieder weer naar de opstapplaatsen gebracht.

HOTEL ‘PACHERNIGHOF’ TE ST.EGYDEN

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • 2x overnachting met ontbijt en diner Duitsland (heen- en terugreis)
 • 6x overnachting met ontbijt en diner 4****hotel waarvan één keer diner bij kaarslicht
 • video avond over Karinthië
 • gratis zwembad en sauna
 • boottocht over Wörthersee
 • lunch in Lavanttal
 • rondrit met MostExpress door Lavanttal met beker appelsap
 • entree Minimundus
 • muziekavond
 • afscheidsdiner in Nederland

Toeslag 1 pers. kamer € 120,00

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!