Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 99+ jaar ervaring
 • Geld-terug-garantie
 • SGR & ANVR zekerheid
 • De mooiste busreizen

Home » Reizen » Meerdaagse reizen » Standplaatsreizen » Julische Alpen – Slovenië

Julische Alpen – Slovenië

Slovenië is een prachtig onbedorven land, gelegen tussen Oostenrijk, Hongarije en Italië. Deze reis laat u kennismaken met de vele facetten van dit geriefelijke en gezellige vakantieland, van de subtropische kust aan de Adriatische Zee tot de besneeuwde Alpentoppen, de wijngaarden, de korenvelden, de grotten en rivieren.

Slovenie Piran

1e dag. ‘s Morgens vroeg vertrek uit diverse opstapplaatsen in het Noorden en via enkele stops rijden wij naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.
‘s Avonds dineren in het hotel.

2e dag. Na het ontbijtbuffet vervolgen we de reis door Oostenrijk en komen aan het eind van de middag aan bij ons hotel in het Sloveense Domzale.

3e dag. Grotten van Postojna. Na het ontbijt kunt u ‘s morgens de omgeving verkennen. ‘s Middags gaan we naar de grotten van Postojna. Deze grotten vormen de langste en één van de mooiste grottenstelsels in Slovenië. Neemt u warme kleding mee want het is koel in de grotten. ‘s Avonds dineren in het hotel.

4e dag. ‘s Morgens na het ontbijt maken wij een prachtige tocht naar het zuiden van Slovenië. Een bezoek aan de Novo Mesto, gelegen aan de rivier Krka, is het belangrijkste culturele centrum van de streek Dolenjska. In de oude straat Muzejska vindt u het Archeologisch museum. Voor liefhebbers van kerken is de Nicolaas kerk een prachtige kerk die het stadsbeeld overheerst. Via Krsko maken we een schitterende route langs de rivier de Sava wat prachtige panorama’s oplevert. Via Radece en Smartno terug naar ons hotel in Domzale. ‘s Avonds diner in het hotel.

bled meer

5e dag. Sloveense Adriatisch kust. ’s Morgens bezoek aan Koper, de grootste havenstad van Slovenië. De stad bezit enkele prachtige gebouwen aan het marktplein die meer dan 500 jaar oud zijn. Het stadhuis, voormalig Pretorenpaleis, valt op door zijn hoge balkons. ’s Middags bezoeken we de toeristische trekpleister Piran, gelegen aan de kust. Vanuit deze schilderachtige vissersstad (cipressen en olijfbomen) heeft u een prachtig uitzicht over de zee naar het Italiaanse Triëste. U kunt hier heerlijk wandelen door de smalle straatjes en over de romantische pleinen. Hierna weer terug naar ons hotel. ’s Avonds dineren in het hotel.

6e dag. Maribor en Celje. Vandaag gaan we naar twee interessante steden van Slovenië in het wijngebied. ‘s Morgens maken we een koffiestop in de koninklijke stad Celje. Vanuit hier rijden we via prachtige wijngebieden naar Maribor de tweede grootste stad van Slovenië (Maribor is bekend geworden om zijn uitstekende wijn). Ook bezoeken we ’s middags in de omgeving een wijnproeverij. Dineren in het hotel.

7e dag. Ljubljana. Halverwege de ochtend rijden we naar de hoofdstad van Slovenië. Hier maken we eerst met een gids een wandeling door deze roemrijke stad. De 3000 jaar oude stad is altijd een belangrijk verkeersknooppunt geweest. Het oude gedeelte is zeker de moeite waard. Vele gebouwen in Jugendstil, prachtige bruggen over de Ljubljana en de barokke Sint Nicolaas kathedraal zijn prachtige aandachtspunten. Aansluitend vrije tijd in de stad. Diner in het hotel.

 

8e dag. Bled. ’s Morgens vrij, tegen de middag rijden wij naar het schilderachtige meer van Bled. U kunt hier heerlijk wandelen langs het meer of een rondvaart maken naar het eilandje. ‘s Avonds dineren in het hotel.

9e dag. Na het ontbijt via de Löbelpass verlaten we Slovenië en rijden door Oostenrijk terug naar ons hotel in Zuid-Duitsland. ‘s Avonds dineren in het hotel.

10e dag. Na het ontbijtbuffet gaan we via de Duitse autowegen terug naar Nederland. We besluiten de reis met een diner.

Hotel Ambient: 3*** hotel Ambient in Domzale is een uitstekend modern Sloveens hotel, gelegen in een rustige omgeving en op loopafstand van het centrum. Hotel met lift en uitstekend restaurant.

ambient hotel

Prijs per persoon inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • halfpension: 7 nachten in Slovenië en 2 nachten in Duitsland
 • kamers met douche/wc
 • hotel met lift
 • gids Ljubljana
 • wijnproeverij in Maribor
 • afscheidsdiner

Toeslag 1 pers. kamer € 135,-

Bekijk onze reisgids 2022 online

Onze reisgids voor 2022 kunt u gratis bestellen of online bekijken!